Sloopgereedschap huren

Soms zwaar maar vaak ook leuk, het slopen van je project. Om slopen wat makkelijker en vooral lichter te maken, kun je sloopgereedschap huren bij GECO Verhuur. Wij hebben al het gereedschap waardoor jij jouw sloopklus efficiënter en veiliger maakt. Bij ons kun je terecht voor pikhouwelenstortkokers, haakse slijpers en breekijzers. Maar ook voor stootijzersvoorhamers en sloophamers. Kortom, al het sloopgereedschap voor jouw klus.

Sloopgereedschap verhuur 

Wanneer je een oud huisje wilt gaan opknappen, de zolder eens gaat verbouwen of juist een flinke renovatieklus hebt. Je komt altijd in aanraking met slopen. Voordat je gaat bouwen, gaat bijna elke klusser eerst slopen. Daarom is de keuze voor het juiste sloopgereedschap essentieel. Bij GECO Verhuur helpen wij jou graag met jouw klus en daarom de keuze voor het geschikte gereedschap. Bij ons kun je terecht voor pikhouwelen, stortkokers, afvalcontainers en breekijzers. Maar ook voor stootijzers, voorhamers en sloophamers.

Je leest onderaan de pagina waar je op moet letten bij het huren van sloopgereedschap. Mocht jouw vraag hier nog niet bij staan, dan kun je natuurlijk bellen.

Wanneer je sloopgereedschap wilt huren, zijn wij vanuit onze vestiging in Houten gemakkelijk bij je in de buurt. Bovendien kunnen wij vanuit onze vestiging in Wijk bij Duurstede ook alle gereedschappen leveren.

Alles over sloopgereedschap

Sloop, afbraak of slechten is het afbreken (soms wel eens helemaal tot de grond) van een roerend of onroerend goed tot kleinere componenten, zonder dat het weer gemakkelijk reconstrueerbaar is. Er kan ook sprake zijn van een gedeeltelijke sloop.

Welk sloopgereedschap heb ik nodig?

Het soort sloopgereedschap is afhankelijk van wat je wilt gaan slopen. Er is in ieder geval één soort ‘gereedschap’ dat bij elke sloopklus terugkomt. Dat zijn de persoonlijke beschermmiddelen. Veiligheid staat voor op en zeker bij slopen is het uiterst belangrijk dat jij jezelf beschermt en anderen. 

Een muur slopen?

Dragende muren kun je niet zomaar slopen. Dat mag wettelijk niet en het is sowieso een goed idee om voor een dergelijke drastische ingreep een vakman in te schakelen. Of je met een dragende muur te maken hebt, kun je zien aan de volgende dingen:

  • de muur staat op elke verdieping op dezelfde plaats
  • hij loopt door tot aan het dak
  • en is overal even dik

Muren van gipsblokken, gipsplaten of celbetonblokken zijn geen dragende muren.

Voor je begint

  • Realiseer je dat je al gauw tegen een flinke berg puin aan zult kijken. Huur een container of een aanhanger om het puin zelf naar het stort te brengen. Voor sloopwerkzaamheden op een verdieping is het handig om een stortkoker te huren.
  • Check waar eventuele elektriciteitsleidingen lopen – dat kan met een leidingzoeker – en schakel de stroom uit in het deel van het huis waar je gaat werken. Schroef de contactdozen open en dop de stroomdraden af met lasdoppen of gebruik kroonsteentjes.
  • Verwijder nu eerst eventuele muurbekleding, zoals lambrisering of tegels.


Een stenen muur slopen

Een goede manier om het aan te pakken, is met een boorhamer gaten boren en vervolgens de steen tussen de gaten weghakken met een elektrische breekhamer. Hoe kleiner de stukken die je weghakt, hoe makkelijker ze af te voeren zijn. Het puin afvoeren werkt het prettigst – en veiligst – wanneer je steeds tussendoor een lading naar de container brengt en de vloer even aanveegt, zodat je in een schone ruimte verder kunt werken.

Een muur van celbetonblokken slopen

Hier komt een slijptol van pas. Maak met de slijpschijf een zaagsnede rondom het gedeelte van de muur dat je wilt verwijderen en sla dit er met een vuisthamer uit.

Een gipsplaten muur slopen

Sla met de voorhamer een gat in de muur en zet hier het breekijzer in om de gipsplaten los te wrikken.

Een badkamer slopen?

Het demonteren van een badkamer of keuken vraagt om wat meer vaardigheden dan het slopen van een muur. Je hebt hier te maken met waterleidingen en gasaansluitingen, en misschien wil je bepaalde elementen hergebruiken.

Voor je begint

  • Draai het gas en de hoofdkraan van het water dicht en tap het water af. Sluit de elektriciteit af.
  • Check waar leidingen lopen, schroef contactdozen open en dop de stroomdraden af met lasdoppen of gebruik kroonsteentjes.
  • Dek de elementen die je wilt hergebruiken af om beschadiging te voorkomen.


Kastjes, apparatuur en sanitair verwijderen

Voordat je met het grovere breekwerk begint, verwijder je natuurlijk eerst alle badkamer- of keukenmeubilair. Waar dingen als douchebak, wastafel of aanrechtblak zitten vast gekit, kun je de kitrand met een stanleymes lossnijden. 

Sluit aan- en afvoerleidingen af met doppen, en denk er ook aan afvoerpuntjes af te dekken, zodat ze niet verstopt raken met puin.

Tegels verwijderen

Nadat je alles hebt gedemonteerd, kun je de wand- en vloertegels verwijderen. Begin bij wandtegels altijd bovenaan en werk van boven naar beneden. Zet een steenbeitel op de bovenrand van een tegel en tik hem met een vuisthamer los. Of maak het jezelf gemakkelijk en huur een breekhamer. Je kunt proberen de tegels heel van de muur te halen, houd hiervoor de beitel zo vlak mogelijk. Wanneer de tegels tot aan het plafond doorlopen, zit er niets anders op dan de bovenste met de hamer stuk te slaan.

Tips om veilig te slopen

Slopen is niet zo moeilijk. Met eenvoudige gereedschappen en een goede planning kom je al een heel eind. Maar slopen is wel stoffig, lichamelijk zwaar en niet zonder risico’s. Hier zijn 7 tips om veilig en opgeruimd te werken.

  1. Draag altijd werkhandschoenen en stevige werkschoenen, het liefst met stalen neuzen.
  2. Bescherm jezelf met een veiligheidsbril en een stofkapje. Bij het slopen van muren of het werken met een slijptol is dat echt noodzakelijk. (tip: bekijk de PBM’s of koop ze bij onze vestigingen)
  3. Gebruik oordopjes of een andere vorm van gehoorbescherming wanneer je met een breekhamer of een slijptol werkt.
  4. Ruim de rommel tussendoor op, zodat je altijd de ruimte hebt om veilig te werken.
  5. Werk zoveel mogelijk stof vrij. Dit kan bijvoorbeeld door een ventilator te huren.
  6. Verwijder spijkers en schroeven meteen uit planken om te voorkomen dat je erin trapt of aan blijft haken.
  7. Wees alert op gevaarlijke materialen. Verwijder glaswol en steenwol in een spouwmuur alleen met volledig bedekt lichaam, werkhandschoenen, stofkap en veiligheidsbril. En wanneer je asbest tegenkomt, schakel dan een gespecialiseerd bedrijf in om het te verwijderen. De gemeente kan je hierover informeren.