Boorhamer huren

Een boorhamer huren doe je bij GECO Verhuur. Jij hoeft als klussers weinig druk uit te oefenen op de machine. En de boorhamer zorgt voor diepe gaten in jouw muur. Een boorhamer maakt jouw werk aanzienlijk lichter. In beton is het sterk aan te raden een boorhamer te gebruiken.

Boorhamer verhuur 

Een boorhamer is een speciale soort boor. Je kunt de boorhamer in zekere zin vergelijken met de klopboor: beide typen boren beschikken over een hamerfunctie, welke door middel van pneumatische kracht wordt aangedreven. Een boorhamer heeft een veel sterkere hamerfunctie dan een klopboor. De boorhamers kun je zelfs zo instellen dat ze niet roteren maar alleen pulseren, zodat je de boorhamer eventueel ook kunt huren om in te zetten als lichte breekhamer.

Je leest hier waar je op moet letten bij het huren van boorhamers. Mocht jouw vraag hier nog niet bij staan, dan kun je natuurlijk bellen. Wij helpen je graag.

Wanneer je een boorhamer wilt huren, zijn wij vanuit onze vestiging in Houten gemakkelijk bij je in de buurt. Bovendien kunnen wij vanuit onze vestiging in Wijk bij Duurstede ook alle boorhamers leveren.

Alles over boorhamers

Een boorhamer of combihamer is geschikt voor het boren in harde steensoorten en hard beton. In vergelijking met de klopboormachine is de hamerfunctie van de boorhamer en combihamer veel sterker en kan onafhankelijk van de rotatiesnelheid geregeld worden. Welke boor-of combihamer het beste bij jou past, is afhankelijk van een aantal zaken. Op deze pagina helpen wij jou om te kiezen welke boorhamer je wilt huren.

Welke boorhamer wil je huren?

De eerste stap is het beslissen of je ook moet beitelen. Het grote verschil tussen een boorhamer en een combihamer is dat een combihamer is voorzien van een draaistop. Hierdoor kan hij, wanneer er een puntbeitel of platte beitel met SDS-aansluiting wordt geplaatst, ook gebruikt worden voor licht breekwerk. Zo kun je een combihamer bijvoorbeeld gebruiken om de tegeltjes in je badkamer eraf te beitelen.

De slagkracht van een boor- of combihamer wordt uitgedrukt in energie (Joule). Hoe hoger het aantal Joule, hoe krachtiger de machine. En hoe krachtiger de machine, hoe groter de te maken gaten en hoe sneller je kunt boren. Over het algemeen kun je zeggen dat boorhamers waarmee je gaten tot 16 millimeter groot in beton boort, in de lichtere categorie vallen. Onder een zwaardere boorklus met een boorhamer verstaan we het boren van gaten tussen de 16 en 30 millimeter groot. En maak je gaten in beton met een boordiameter die groter is dan 30 millimeter, dan is het wellicht handiger om een diamantboormachine te huren.

Klussen met een boorhamer kan behoorlijk zwaar zijn. De machine moet zich toch door centimeters dik beton heen werken en je wilt wel gecontroleerd te werk gaan. Bijvoorbeeld als je een gat in het plafond gaat boren. Daarom is het slim om op het gewicht van de machine te letten en je te bedenken hoe vaak en lang je aan de slag gaat. Wanneer het mogelijk is, kies je voor de lichtste boorhamer om jezelf te ontlasten.

Naast bovenstaande zaken zijn er nog een aantal zaken die je bij je keuze kunnen helpen. Zo zijn er tegenwoordig ook boorhamers die snoerloos (op accu) werken. Dit brengt vanzelfsprekend veel voordelen met zich mee. De boorhamers met accu liggen bieden de mogelijkheid om ongeacht stroompunt, te kunnen boren.

Voor boor- en combihamers gebruik je een ander soort boren dan voor accuboormachines en klopboormachines. Dat komt doordat boorhamers een ander soort boorkop hebben. Waar accuboormachines en klopboormachines een snelspanboorkop hebben, heeft een boorhamer een SDS-plus of SDS-max boorkop. Het is aan te raden om voldoende boren te hebben, zodat je tijdens het klussen niet vertraagd wordt.

Boorhamer of klopboor?

Een accuklopboormachine functioneert pas als er tegendruk wordt gegeven op de boor. Het mechanisme dat de kloppende beweging verzorgt bevindt zich in de boormachine, achter de boorkop. 

Voordeel om een klopboormachine te gebruiken is dat je ook nauwkeurig in hout en metaal kunt boren. De snelle rotatie zorgt voor een zeer sterke vibratie, die in staat is zachte steen te verpulveren.  De klopboor is niet geschikt voor boren in beton. Omdat beton de laatste decennia zo hard is geworden, is het bijna onmogelijk is om er met een klopboormachine in te komen. 

Een boorhamer werkt totaal anders dan een klopboormachine. Zonder enige tegendruk loopt de machine moeiteloos de steen of het beton in. Een boorhamer is voorzien van een pneumatisch mechanise dat als het ware druk opbouwt. Door de drukopbouw wordt de hamerende beweging in gang gezet. De boorhamer is in de regel voorzien van een een SDS-Plus aansluiting voor snel wisselen van boren of beitels.

Boorhamer of breekhamer?

Wanneer kies je niet voor een boorhamer? Voor het boren in hout en metaal wordt een boorhamer niet gebruikt. Als je meer moet hakken dan boren is het verstandiger om een breekhamer te huren. In de bouw en kluswereld is een bekende verhouding. De regel geldt: “Boor je 60% of meer? Huur een boorhamer.”
Breek je meer dan 40%, Huur een afzonderlijke breekhamer zonder boorfunctie.