Verticuteermachine huren

Met een verticuteermachine bestrijd je mos, onkruid en viltvorming in je gazon. Je snijdt ook de bodem open voor licht en lucht. Elektrische verticuteermachines zijn handig bij kleine tot middelgrote gazons. Door een verticuteermachine te huren bij GECO Verhuur, houd jij jouw gazon in goede conditie.

Verticuteermachine verhuur 

Een verticuteermachine huren kan erg praktisch zijn voor jouw tuin- of park klus. Met een verticuteermachine haal je namelijk makkelijk onkruid mos of andere plantenresten uit het gras. Verticuteren is namelijk het weghalen van de viltlaag die in het gazon groeit. Dit kun je met de hand doen, maar dat is een tijdrovend klusje. Op de knieën over het gazon kruipen en elk mosje wegsteken is nou niet echt een fijn karwei! Het handigste werkt dit verticuteren dan ook met een verticuteermachine. Hierdoor hoeft je niet of nauwelijks te bukken en worden de mossen en dode grassen toch weggehaald. 

Je leest hier welke verticuteermachine jij nodig hebt! En waar je op moet letten bij het huren van verticuteermachines. Mocht jouw vraag hier nog niet bij staan, dan kun je natuurlijk bellen. Wij helpen je graag.

Wanneer je een verticuteermachine wilt huren, zijn wij vanuit onze vestiging in Houten gemakkelijk bij je in de buurt. Bovendien kunnen wij vanuit onze vestiging in Wijk bij Duurstede ook alle verticuteermachines leveren.

Alles over verticuteermachines

Een klein gazon kun je bewerken met een elektrische verticuteermachine. Voor een groter gazon wordt vaak een verticuteermachine benzine gehuurd. Een verticuteermachine snijdt met een messenrol door de bovenste centimeters gras. Waarom dit is en nog meer tips voor het verticuteren, lees je hier.

Wat is verticuteren?

Mos ontstaat wanneer de grond in slechte staat is. Te weinig zuurstof, structuur en voedingsstoffen in de bodem. Dit zorgt ervoor dat het mos het wint van het gras. Schaduw of te kort maaien kunnen ook de oorzaak zijn van mos. Wat tegen een viltlaag en mos helpt, is verticuteren. Dit is een beetje te vergelijken met schoonharken. Door met een verticuteermachine over de grasmat te gaan, worden mos en de viltlaag verwijderd en de wortels doorgesneden. Doordat de wortels worden afgesneden kan er niet direct nieuw mos gevormd worden. Het gras kan weer ademen en het water kan weer bij de wortels van het gras komen.

Wat is een verticuteermachine?

“Een verticuteermachine of verticulator is een apparaat waarmee dood gras (gazonvilt) en mos verwijderd kan worden uit het gazon.”

Wanneer verticuteren?

Door regelmatig te verticuteren, maaien en bemesten, blijft het gazon gezond en mooi. Het gras begint meestal te groeien als de grondtemperatuur rond de 8 °C is. Dit zorgt voor de beste omstandigheden als je de eerste keer met de verticuteermachine werkt.

Afhankelijk van de weersomstandigheden kan de verticuteermachine van april tot september worden gebruikt. De herfst is ook een goede periode om te verticuteren, omdat het gazon weer goed verzorgd wordt en omdat mos dat in de zomer is gegroeid, wordt verwijderd.

De volgende stappen moeten worden genomen:

  • Het gazon moet al een of twee keer zijn gemaaid in de lente.
  • Voor verticuteren moet het gazon met de kleinst mogelijke bladhoogte worden gemaaid – een maaihoogte van vier centimeter is ideaal.
  • De bodem moet goed droog zijn. Hierdoor zullen alle werkfasen gemakkelijker zijn en wordt de machine beschermd.