Bouwlift huren

Wanneer je op zoek bent naar een bouwlift voor jouw klus, kun je bij GECO Verhuur een kantelbare staaldraadbouwlift of een tandheugel bouwlift huren. Een kantelbouwlift is makkelijk te monteren en dankzij twee wielen ook makkelijk te verplaatsen. Daarentegen bestaat een tandheugellift uit losse componenten en is tot grote hoogtes te gebruiken. Deze grotere bouwliften leveren we vaak aan bouwondernemingen. Transport, montage en demontage behoren tot de mogelijkheden.

Bouwlift verhuur 

Wanneer je op zoekt bent naar een bouwlift, ben je bij GECO Verhuur aan het juiste adres. De kantelbouwlift is handig voor het transporteren van bouwmaterialen naar verschillende hoogtes. Ook kan een bouwlift net zoals een verhuislift, gebruikt worden tijdens een verhuizing. Er zijn verschillende situatie waarin je een bouwlift kunt huren. Voor al deze verschillende situatie kun je gebruik maken van de bouwliften van GECO Verhuur. Wij zorgen voor de geschikte bouwlift voor jouw klus.

Wanneer je een bouwlift wilt huren, zijn wij vanuit onze vestiging in Houten gemakkelijk bij je in de buurt. Bovendien kunnen wij vanuit onze vestiging in Wijk bij Duurstede ook alle bouwliften leveren.

Tot slot kun je bij GECO Verhuur terecht voor advies voor jouw klus. Als je bijvoorbeeld twijfelt over welke bouwlift je nodig hebt voor jouw klus? Onze ervaren verhuurmedewerkers staan voor je klaar. Ook kun je hier lezen waar je op moet letten bij het huren van een bouwlift. Mocht jouw vraag hier nog niet bij staan, dan kun je natuurlijk bellen. Wij helpen je graag.

Alles over bouwliften

Een bouwlift is een type lift die op het bouwterrein allerlei materialen omhoog en omlaag kan brengen. De lift bestaat uit een stalen onderstel, met wielen en een lierkast met elektromotor. De elektromotor zorgt er voor dat er materialen omhoog kunnen komen zonder dat jij hoeft te tillen. De stalen mast van de bouwlift heeft een plateau waardoor verschillende spullen geladen kunnen worden. 

Wanneer een bouwlift huren?

Een bouwlift kun je huren voor allerlei materialen. Dit kunnen planken, stenen of machines zijn. Echter geldt bij het huren van een bouwlift wel strenge veiligheidsvoorschriften. Gebruik een bouwlift uitsluitend voor het materiaal waar deze voor bedoeld is. Vervoer nooit personen in een bouwlift, dit mag alleen als de lift hier speciaal voor gemaakt wordt

Hoe werkt een bouwlift?

Met behulp van de lier kan het platform met of zonder last op en neer gehaald worden. De elektromotor zorgt voor de aandrijving en jij kunt de bouwlift bedienen vanaf de zijkant van de lift. De bouwlift is uitgegroeid tot een onmisbaar hulpmiddel op de bouwplaats om veilig en snel goederen verticaal te transporteren. 

Hoe gebruik je een bouwlift?

Er zijn een aantal belangrijke zaken waar je op moet letten bij het gebruik van een bouwlift. Naast de gebruikshandleiding, is het handig bewust te zijn van de volgende tips.

  • De gebruiker dient te controleren of de lift nog juist staat opgesteld, zoals die ook is opgebouwd. Als de lift is verplaatst of verschoven, kan dit betekenen dat de lift niet stevig genoeg staat. Denk eraan dat op bouwplaatsen dagelijks wijzigingen
    kunnen optreden.
  • De liftbaan moet vrij zijn van obstakels.
  • Maak een testrit met een leeg platform voordat je et platform laadt met materialen.
  • Materialen mogen niet buiten het platorm uitsteken.
  • Materialen moeten zijn geborgd zodat deze niet ongewild
    het platform verlaten.
  • Respecteer de maximale belading van de lift.