Reciprozaag huren

De veelzijdige reciprozaag is geschikt voor elke zaagklus. Je gebruikt de zaag eenvoudig om alle soorten materiaal te bewerken, zoals hout, metaal, plastic, maar zelfs ook steen en tegels. Of je nu houten balken op maat wil zagen of laminaat in de juiste afmetingen nodig hebt, dit gereedschap zaagt door dik en dun. De zaag is gemakkelijk hanteerbaar door het meterslange snoer. Wij hebben ook reciprozagen op accu voor het extra gemak. Dus als je een forse zaagklus te klaren hebt, dan huur je gemakkelijk een reciprozaag.

Reciprozaag verhuur 

Ga je aan de slag in de tuin met het afzagen van takken? Of zit je midden in een verbouwing en ben je op zoek naar het juiste gereedschap om oude leiding door te zagen? Huur dan een reciprozaag! Deze zaag is vrij klein, ligt lekker in de hand en is goed te bedienen. Zagen in hout, metaal en kunststof is met deze zaag geen probleem. Je sluit de reciprozaag simpelweg aan op stroom of je gebruikt de accu reciprozaag. 

Je leest hier waar je op moet letten bij het huren van reciprozagen. Mocht jouw vraag hier nog niet bij staan, dan kun je natuurlijk bellen. Wij helpen je graag.

Wanneer je een reciprozaag wilt huren, zijn wij vanuit onze vestiging in Houten gemakkelijk bij je in de buurt. Bovendien kunnen wij vanuit onze vestiging in Wijk bij Duurstede ook alle reciprozagen leveren.

Alles over reciprozagen

Een reciprozaag ook wel schrobzaag of sabelzaag genoemd. is handig voor de grovere zaagklussen, bijvoorbeeld voor het zagen van buizen, dikke takken of gipsplaten. Reciprozagen zijn bij uitstek geschikt om te zagen in bochten of op plekken waar weinig ruimte is om de zaagbewegingen te maken, mede vanwege het flexibele reciprozaagblad. Afhankelijk van het zaagblad, is een reciprozaag geschikt voor uiteenlopende materialen zoals bijvoorbeeld hout of plastic.

Accu of reciprozaag op snoer?

Reciprozagen zijn verkrijgbaar in twee varianten: met een accu of met een kabel. Het voordeel van een reciprozaag met accu is dat je er ook mee kan zagen als er geen stopcontact in de buurt is. Het nadeel ervan is dat deze vaak minder vermogen heeft dan een reciprozaag die werkt op netstroom. Over het algemeen geldt de volgende regel: hoe hoger het vermogen, hoe krachtiger de machine en hoe geschikter voor professioneel of veelvuldig gebruik. 

Welke zaagblad heb ik nodig?

Het kan voorkomen dat een zaagblad van je reciprozaag stuk gaat of dat deze niet geschikt is voor het materiaal dat je wilt zagen. Er zijn zaagbladen die geschikt zijn voor:

  • Metaal
  • Hout
  • Staal
  • Epoxy
  • Staal
  • Kunststof
  • MDF
  • Spaanplaten

Je kunt deze zaagbladen kopen bij een van onze vestigingen. 

Veilig werken met een reciprozaag

Of je nu in de weer gaat met een reciprozaag om een koperen leidingen door te zagen of dat je met een reciprozaag wat plastic buisjes doorzaagt: veiligheid moet voorop staan.

Hanteer een reciprozaag dan ook nooit zonder handschoenen en gehoor- en gezichtsbescherming en kies bij een reciprozaag voor een stukje bescherming van de luchtwegen met een stofmasker. Bekijk hier de PBM’s