Bouwkast huren

Een bouwmeterkast ofwel bouwkast vormt de basis voor een goede stroomvoorziening op de bouwplaats. Want zonder bouwmeterkast geen stroom, en dat is nu juist onmisbaar op de bouwplaats. Door de bouwaansluitkast te huren zorg je voor veilige en handige tijdelijke stroomvoorziening. Onze gespecialiseerde medewerkers kunnen je helpen bij jouw klus omtrent bouwmeterkasten. Voor elke aansluiting hebben wij een passende oplossing met de bouwaansluitkasten van GECO Verhuur.

Bouwmeterkast verhuur 

Je kunt de bouwmeterkast huren als hoofdkast voor de invoer bouwstroom. Om deze meterkast vervolgens aan te sluiten door energie bedrijven. De bouwaansluitkasten van GECO Verhuur zijn voorzien van hoofdschakelaren. Bovendien zijn de verschillende bouwmeterkasten licht in gewicht. Waardoor deze makkelijk te verplaatsen zijn.

Je leest hier waar je op moet letten bij het huren van stoomkasten. Mocht jouw vraag hier nog niet bij staan, dan kun je natuurlijk bellen.

Wanneer je een bouwaansluitkast wilt huren, zijn wij vanuit onze vestiging in Houten gemakkelijk bij je in de buurt. Bovendien kunnen wij vanuit onze vestiging in Wijk bij Duurstede ook alle bouwkasten leveren.

Alles over bouwkasten

Elektriciteit op de bouwplaats is cruciaal. Zonder elektriciteit geen bouwliften of verlichting op de bouwplaats en ook geen werkend koffieapparaat in de bouwkeet. Betrouwbare en veilige elektriciteit vereist een goed aangesloten gecertificeerde bouwmeterkast. Deze kun je huren bij GECO Verhuur.

Wat is een bouwkast?

De bouwaansluitkast, ook wel tijdelijke meterkast genoemd, is de kast waar de kabel van het energiebedrijf binnenkomt. Vanuit de bouwaansluitkast worden de verdeelkasten en de (vaste) aansluitkasten van kranen, units/keten en opslagruimten gevoed. 

Waar moet je op letten bij het huren van bouwkasten?

Een bouwaansluitkast moet veilig en betrouwbaar zijn. Te weinig of te veel capaciteit (vermogen) afnemen, maakt de bouwaansluiting onbetrouwbaar en geeft stagnatie. Omdat bij aanvang van de bouw vaak niet geheel duidelijk is hoeveel en welke kranen, machines, gereedschappen, verwarmingstoestellen en verlichtingsarmaturen er op de installatie aangesloten moeten worden, moet de capaciteit van de bouwaansluiting geschat worden. Wij helpen jou hier graag bij.

Waar moet je een bouwkast plaatsen?

Als je een bouwkast gaat plaatsen, moet je dit op een vlakke, droge en draagkrachtige ondergrond.

Vervolgens kun je de volgende stappen volgen om de bouwmeterkast juist te plaatsen:

 1. Zet alle zekering/aardlekschakelaars uit.
 2. Schakel de spanning van de voedingsbron uit.
 3. Sluit de voedingskabel aan.
 4. Schakel de spanning van de voedingsbron in.
 5. Schakel de zekering/aardlekschakelaars in.
 6. Test de zekering/aardlekschakelaars door middel van de test en resetknoppen.
 7. Sluit verbruikers aan, verdeel evenredig over de contacten.

Hoe gebruik ik een bouwmeterkast?

Met de volgende tips kun jij een bouwmeterkast veilig gebruiken.

 • Sluit niet meer stekkers/verbruikers aan, dan nodig is.
 • Hang bij voorkeur de kabels op. Hierdoor voorkom je struikelgevaar. 
 • Zorg er voor dat de stekkerverbindingen droog blijven. Hiermee voorkom je kortsluiting.
 • Gebruik zo weinig mogelijk verlengkabels. Teveel lengte geeft spanningsverlies.
 • Bij teveel stroom/spanning afname of kortsluiting springen de zekering of aardlekschakelaar op 0 .
 • Verdeel de verbruikers evenredig over de contacten.