Schuurmachine huren

Schuren een vervelende klus? Niet met de professionele schuurmachines van GECO Verhuur! Wij bieden een veelzijdig aanbod van schuurmachines met stofafzuiging. Van grote wanden tot lastige hoekjes: onze schuurmachines werken snel en eenvoudig. Gebruik de schuurmachine om hout, kunststof, lak, verf, plamuur en zelfs metaal weer egaal te krijgen. Stofvrij schuren doe je met een schuurmachine van GECO Verhuur.

Schuurmachine verhuur 

Op zoek naar een verhuurbedrijf van schuurmachines? Bij GECO Verhuur ben je aan het juiste adres. Wij hebben alle schuurmachines die jou gaan helpen bij jouw klus. Je leest hier welke schuurmachine jij nodig hebt! Mocht jouw vraag of klus hier nog niet bij staan, dan kun je natuurlijk bellen.

Wanneer je wilt gaan schuren, bieden wij jou de keus uit verschillende schuurmachines. Je kunt terecht voor de bandschuurmachine, vlakschuurmachine, boenschuurmachine of kantenschuurmachine. De bandschuurmachine is geschikt voor het schuren van bijvoorbeeld deuren of planken. Deze schuurmachine is ideaal voor het zwaardere schuurwerk. De vlakschuurmachine is geschikt voor grote en egale oppervlakten. Met de boenschuurmachine, die ook vaak Woodboy wordt genoemd, kun je laminaat, linoleum, gewaxt parket, gevernist parket, geolied parket, PVC of steen gemakkelijk boenen of polijsten. 

Daarnaast hebben we nóg meer schuurmachines. Naast de schuurmachines voor beton, hebben we andere schuurmachines voor hout of metaal. Met een excentrische schuurmachine kun je snel en netjes schuren. Aan de hand van de schaafmachine kun je bijvoorbeeld verweerde lagen van hout verwijderen of ruw hout glad te maken. De parketschuurmachine zorgt ervoor dat jij een parketvloer kunt hergebruiken. De schuurmachine verwijdert de gebruikssporen die op het parket zitten. Door een parketschuurmachine te huren, kun je de verfresten als sneeuw voor de zon doen verdwijnen. Ook de bestaande parketvloer een nieuwe boost geven kan, door er de parketschuurmachine overheen te halen. Voor de onhandig te bereiken hoeken van je vloer, bijvoorbeeld onder de radiatoren van je centrale verwarming huur je een kantenschuurmachine. Moet je een wand of plafond met een groot oppervlak schuren? Dan kun je een plafondschuurmachine huren. Zo’n schuurmachine, ook wel wandschuurmachine genoemd, is een handig apparaat waarmee je niet boven je kracht hoeft te schuren. Tot slot hebben we nog de delta schuurmachine. Met deze schuurmachine kun je makkelijk bij hoekjes en schuur je erg precies.

Wanneer je een schuurmachine wilt huren, zijn wij vanuit onze vestiging in Houten gemakkelijk bij je in de buurt. Bovendien kunnen wij vanuit onze vestiging in Wijk bij Duurstede ook alle schuurmachines leveren.

Alles over schuurmachines

Je bent op zoek naar het huren van een schuurmachine, maar vindt het maar lastig kiezen tussen al die verschillende soorten. Maakt het echt uit of de schuurzool rond of rechthoekig is? En wanneer kies je eigenlijk voor een bandschuurmachine? Vragen waar we je op deze pagina mee helpen. Zo maak je de juiste keuze om die oude meubels of kozijnen zo goed mogelijk te schuren en van een mooie nieuwe verflaag te voorzien. Mocht je vraag er niet tussen staan, dan kun je bellen en helpen wij je graag.

Mocht je liever willen kopen dan huren? Dat kan ook. Via de website van GECO Verkoop kun je alle A-merk schuurmachines kopen.

Welke schuurmachine heb ik nodig?

Eigenlijk is het kiezen van de juiste schuurmachine eenvoudig op te delen in drie stappen.

  1. Wat wil je gaan schuren?
  2. Kan ik stofvrij schuren?
  3. Welk schuurpapier heb je nodig?

Stofvrij schuren

Stofvrij schuren, welke klusser of schilder droomt er niet van? Schuren is al niet een hele leuke bezigheid, maar heeft ook nog eens een hoge stofvorming. Als schilder moet je nou eenmaal schuren, want het is immers een belangrijke voorbewerking welke ervoor zorgt dat de verf straks beter hecht. Jammer genoeg heeft schuren ook een keerzijde, namelijk het schuurstof.

Echter kun je bij ons de juiste gereedschappen en accessoires huren waardoor je het stofarm of stofvrij kunt schuren. Je kunt bijvoorbeeld verschillende krachtige bouwstofzuigers huren die je helpen bij de afzuiging van de stofvorming die vrij komt bij het schuren. 

Wat wil je gaan schuren?

De belangrijkste vraag die je jezelf moet stellen wanneer je op zoek bent naar het huren van een schuurmachine is misschien wel: “Wat wil ik gaan schuren?”. Een houten deur ontdoen van die lelijke bruine verf is wel even iets anders dan een verroest gietijzeren hek klaarmaken voor een nieuwe laag hoogglans. We zetten de belangrijkste klussen voor je uiteen en vertellen je welk type schuurmachine daar het best bij past.

Hoeken en randen: 
Wil je een trap schuren of kozijnen schuren? Dan heb je een schuurmachine voor kleine hoekjes nodig. Ook het schuren van of langs plinten is typisch zo’n klus waar een fijnere schuurmachine nodig is. De puntvormige zool van de deltaschuurmachine is ideaal voor gebruik in hoekjes. De meeste deltaschuurmachines zijn compact, licht van gewicht en met één hand te hanteren voor een verhoogde bewegingsvrijheid.

Grotere vlakken delen:
Met een vlakschuurmachine voer je veel verschillende schuurklussen uit. De rechthoekige schuurzool is groot genoeg om snel en efficiënt tafels, kasten of andere grote vlakke oppervlakken mee te schuren.

Gebogen oppervlakten:
De excentrische schuurmachine werkt net even anders dan de delta- en vlakschuurmachines. De ronde zool maakt namelijk een dubbele schuurbeweging, niet alleen een ronde maar ook een trillende (excentrische) beweging. Hierdoor schuur je nog sneller, blijven er geen markeringen achter op het oppervlak en bereik je tegelijkertijd een hele fijne afwerking. Ook voor het schuren van gebogen oppervlakken is de excenterschuurmachine heel geschikt.

Plafond en wanden:
De naam van de plafondschuurmachine laat geen twijfel over waar je deze voor gebruikt: de lange telescopische steel maakt de schuurmachine ideaal voor schuren op hoge plekken waar je anders niet bijkomt. De ronde schuurzool maakt dit type niet geschikt voor het schuren in hoeken.

Het hout de dikte geven:
De schaafmachine, de meest voorkomende schaaf, wordt gebruikt om een stuk hout vlak te maken en deze op een juiste dikte of breedte te maken. Heb je bijvoorbeeld een deur die klemt en waar een klein stukje af moet? In zo’n geval is een schaafmachine een uitkomst.

Parket en laminaat:
Je herkent het al aan de naam, maar met een parketschuurmachine kun je parket schuren. Renoveren van oude planken en parket. Oneffenheden en oude verflagen worden gemakkelijk verwijderd met deze parketschuurmachine. Het oppervlak wordt glad en is klaar voor verdere bewerking.

Houten vloeren en lijmresten:
Voor het lichtere werk hebben wij de boenschuurmachine. De boenschuurmachine is ideaal om te huren voor het schuren, reinigen en boenen van vloeren. Ook voor verwijderen van tapijtresten is een boenschuurmachine te gebruiken. Al ligt dit wel heel erg aan de soort ondervloer en het soort lijm wat er gebruikt is. In sommige gevallen zijn lijmresten beter te verwijderen met betonschuurmachines.

Deuren en vergelijkbare oppervlakten:
Een bandschuurmachine gebruik je als er echt meters gemaakt moeten worden op schuurgebied. De zeer hoge schuursnelheid maakt de bandschuurmachine ideaal voor grof en zwaar schuurwerk. Je neemt snel veel materiaal af door de machine met de draaiende schuurband over het oppervlak te sturen. Wees wel extra voorzichtig dat je niet teveel weg schuurt door de bandschuurmachine lang op 1 plek te houden.

Welk schuurpapier heb ik nodig?

Uiteraard kies je voor schuurpapier dat precies past op jouw schuurmachine. Te klein papier is schadelijk voor de zool van je machine en te groot papier werkt onhandig en is niet bepaald efficiënt. Naast de maat let je op de gaten voor de stofafzuiging. Deze moeten matchen met je machine zodat het schuurstof zoveel mogelijk wordt afgezogen. Let tot slot ook zeker op de korrelgrootte:

  • K40-K80: verwijderen oude verflagen
  • K80-K120: opschuren nieuw hout
  • K120-K180: opschuren van bestaande verflaag
  • K180-K240: opschuren tussen verf- en laklagen

Welk schuurpapier je ook nodig hebt, je vindt het bij onze verkoopafdeling. Dus als je een schuurmachine komt huren bij ons, dan kun je het schuurmateriaal kopen bij GECO Verkoop. Bijvoorbeeld kun je bij hen terecht voor schuurpapier, schuurschijven, schuurborstels en schuurhulzen.