Grondboor huren

Een grondboor huur je om snel en gemakkelijk een diep gat in de grond te kunnen boren voor bijvoorbeeld het plaatsen van palen. Je kunt kiezen uit een benzinegrondboor, maar ook uit een stille en grondboor zonder uitstoot: de elektrische grondboor. Hoef je niet zo veel gaten te boren, boor dan met de hand. De handmatige grondboren zijn er in verschillende lengtes om dieper te kunnen graven. De grondboor met steel is gemaakt van verzinkt staal. De steel is voorzien van rubberen handvatten voor een goede grip. Het is een eenvoudig model en geschikt voor lichte grondsoorten.

Grondboor verhuur 

Bij GECO verhuur kun je terecht voor een grondboor voor jouw klus. Je kunt zowel een handbediende grondboor als een benzine grondboor huren. Maar als je flink wil boren en dit stil en zonder uitstoot wil doen? Dan kun je de elektrische grondboor huren.

Grondboren zijn voor het plaatsen van (grote) tuinafscheidingen, het boren van plantgaten, het nemen van bodemmonsters en soortgelijke werkzaamheden. Als je meerdere, diepe gaten moet boren in de grond biedt het huren van een grondboor benzine een efficiënte uitkomst. Wanneer je geen last wil ondervinden van het uitdraaien van de boor, dan ga je voor de grondboor op accu. Met een grondboor kan je snel en eenvoudig gaten boren in de grond. Met een handgrondboor kan je eenvoudig, met weinig mankracht gaten boren in klei, zand en grond. Handgrondboren hebben een schroefvorming uiteinde zodat ze eenvoudig de ondergrond in boren. 

Je leest hier welke grondboor jij nodig hebt! En waar je op moet letten bij het überhaupt in de grond boren. Mocht jouw vraag hier nog niet bij staan, dan kun je natuurlijk bellen. Wij helpen je graag.

Wanneer je een grondboor wilt huren, zijn wij vanuit onze vestiging in Houten gemakkelijk bij je in de buurt. Bovendien kunnen wij vanuit onze vestiging in Wijk bij Duurstede ook alle grondboren leveren.

Alles over grondboren

Een grondboor is een handig gereedschap bij het maken van een plantgat, het plaatsen van een schutting of allerlei andere klussen. Benieuwd waar jij een grondboor voor kan huren? Lees dan verder.

Wat is een grondboor?

De grondboor is geschikt voor het maken van gaten in aarde of grond. De boor wordt gebruikt als je een gat wil graven van een bepaalde diepte. Voor het plaatsen van schutting kun je bijvoorbeeld gebruik maken van een grondboor. Een kleine grondboor kan gebruikt worden om bloembollen te planten. De boor is handig om bij je tuingereedschap te bewaren.

Mag ik zomaar in de grond boren?

Meestal zijn de werkzaamheden met een boormachine niet zo ingrijpend, maar als u een schutting gaat plaatsen kan dit een ander verhaal zijn. Onder de grond liggen heel veel leidingen die gemakkelijk beschadigen als ze geraakt worden. Of die leidingen niet heel diep liggen? Dat valt dus tegen. Gemiddeld bevinden zij zich op zo’n 60 tot 80 centimeter diepte, maar 40 centimeter is ook niet ongewoon. 

Tips bij grondboren

Hier een aantal tips om je op weg te helpen bij het boren in de grond:

  • Wissel steeds van positie bij het boren van een gat in de grond. Zo heb je minder kans om scheef te boren
  • Na enkele slagen de boor weer uitkloppen, even de modder er aftikken
  • Huur een pikhouweel indien je last hebt van grond met veel stenen en andere opstakels.
  • Bij zandgrond altijd eerst de grond even nat maken, zo krijgt deze meer houvast bij het boren.
  • Met een paalhamer of handhei slaat je de laatste 10 a 20 cm in de grond, afhankelijk van de grondsoort. Sla uiterst vlak op de paalkoppen om beschadiging te voorkomen.