Diamantboor huren

Door een diamantboor te huren, boor je eenvoudig door harde steensoorten. De diamantboor is geschikt voor beton, steen of asfalt. Dus als je wilt gaan boren in materialen waar je niet makkelijk doorheen kunt komen met een boormachine, is het huren van een diamantboormachine handig. Je kunt met deze diamantboormachine zowel uit de hand boren als boren met behulp van een statief.

Diamantboor verhuur 

Als je wilt gaan boren in materialen waar je niet makkelijk doorheen kunt komen met een boormachine, is het huren van een diamantboormachine handig. Je kunt met deze boor zowel uit de hand boren als boren met behulp van een statief of installatie. Met een diamantboormachine wordt het boren in bijvoorbeeld steen, beton en asfalt een stuk makkelijker. Een diamantboor heeft zijn naam te danken aan de kop van de boor. Daar zit namelijk een gedeelte van industrieel diamant. Diamant staat erom bekend om zijn enorme hardheid. Daarom kun je met een diamantboor ook door harde steensoorten boren. Een diamantboormachine huren is bijvoorbeeld ideaal voor het doorboren van verschillende steensoorten zoals marmer en bijvoorbeeld beton. Een diamantboor is geschikt voor het zware werk.

Je leest hier waar je op moet letten bij het huren van diamantboren. Mocht jouw vraag hier nog niet bij staan, dan kun je natuurlijk bellen naar. Wij helpen je graag.

Wanneer je een diamantboor wilt huren, zijn wij vanuit onze vestiging in Houten gemakkelijk bij je in de buurt. Bovendien kunnen wij vanuit onze vestiging in Wijk bij Duurstede ook alle boren leveren.

Alles over diamantboren

Een diamantboor is de sterkste boor die je kunt huren. Door deze te bevestigen op een diamantboormachine, kun je gaten boren in zelfs de meest harde materialen. Ook wordt een diamantboor gebruikt voor het boren in tegels. Voor het boren van een wandcontactdozen kun je gebruikmaken van een dozenboor.

Wat is een diamantboor?

Een diamantboor is een boor voor harde gesteenten die voorzien is van diamantsegmenten.

Een diamantboor plaats je op een diamantboormachine.  Een diamantboormachine is een krachtige boormachine die ideaal is om te huren voor het boren in materialen waar je niet makkelijk doorheen kunt komen met een gewone boor. De diamantboormachine is geschikt voor een verscheidenheid aan materialen zoals bijvoorbeeld gewapend beton bak- baksteen en kalkzandsteen.

Nat of droog boren?

Nat boren: Allereerst is er het zogenaamde nat boren. Dit gebeurt door middel van een diamantboormachine waar een waterslang op wordt aangesloten. Deze waterslang met kraan maakt het mogelijk om de toevoer van het water tot in detail te regelen. Als voordeel heeft nat boren  dat je bijvoorbeeld geen hinder ondervinden van stof, maar daarnaast wordt de boor ook goed gekoeld waardoor schade wordt voorkomen. Een ander voordeel gaat schuil in mogelijk betonijzer welke tijdens het boren een obstakel vormt. Bij nat boren zal je hier namelijk geen enkel probleem mee ondervinden.
Tip! Zorg dat je niet teveel water gebruikt. Er moet als het ware een “papmengsel” ontstaan. Bij teveel water boor je op de waterlaag en bij te weinig water kan de boor warm lopen en vast slaan.

Het enige nadeel waar je rekening mee dient te houden is dat door het gebruik van water een klein beetje overlast kan ontstaan. Omwille van deze reden wordt het dan ook aangeraden om de nodige voorzorgsmaatregelen te treffen in een bestaande situatie. Los hiervan moet het gezegd dat nat boren met behulp van een diamantboor voor het boren van grote gaten in beton echt een zeer interessante mogelijkheid vormt en dat zonder dat je rekening dient te houden met vervelende obstakels.

Droog boren: Je kan naast nat boren bij onze diamantboormachines ook kiezen voor droog boren. In dit geval dien je uiteraard wel rekening te houden met een bepaalde hoeveelheid stof. Daarnaast moet je er rekening mee houden dat droog boren niet geschikt is voor het boren in beton, maar uitsluitend in zachte steensoorten. Droog boren in met name baksteen of kalkzandsteen is dus geen probleem. Je dient er wel rekening mee te houden dat het vandaag de dag verplicht is om (in de bouw) stofvrij te werken. Hier wordt behoorlijk streng op toegezien met de nodige, regelmatige controles tot gevolg. 
Tip! Huur een stofzuiger. Dankzij een handig verloop kan je de hoeveelheid vrijkomende stof reduceren.

Dus wanneer je niet van plan bent om gaten in beton te boren, maar in een zachtere steensoort, dan kan droog boren voor jou dus de perfecte oplossing betekenen. In tegenstelling tot bij nat boren zal je in deze situatie echter geen rekening moeten houden met mogelijke wateroverlast.

Kun je een diamantboor ergens huren en vervolgens ergens anders terugbrengen?

Het is geen probleem om de diamantboormachines ergens op te halen en vervolgens elders terug te brengen. Dit kan juist handiger zijn voor jou als je bijvoorbeeld een klus in de buurt hebt en je komt net langs een andere vestiging. Geef het makkelijk aan bij de reservering.