Behanggereedschap huren

Behanggereedschap huren? Bij GECO Verhuur kun je terecht voor al het gereedschap zodat jij kunt gaan behangen of juist het behang weg kunt halen. Veel klussers vinden behangen ontzettend leuk en eenvoudig. GECO Verhuur helpt je graag op weg, waardoor jij jouw behangklus het beste kunt aanpakken met het juiste gereedschap.

Behanggereedschap verhuur 

Eindelijk heb je er tijd voor. Die muur die je toch niet zo mooi vindt, geef je een frisse look met behang. Of moet je juist die oude behang laag er af krijgen? Om niet uren bezig te zijn, kun je behang gereedschap huren. Zo werk je veel efficiënter en houd je tijd over voor leukere dingen! Je leest hier waar je op moet letten bij het huren van behanggereedschap. Mocht jouw vraag hier nog niet bij staan, dan kun je natuurlijk bellen. Wij helpen je graag.

Wanneer je behanggereedschap wilt huren, zijn wij vanuit onze vestiging in Houten gemakkelijk bij je in de buurt. Bovendien kunnen wij vanuit onze vestiging in Wijk bij Duurstede ook alle gereedschappen leveren.

Alles over behanggereedschap

Van plan om te gaan behangen? Het juiste gereedschap is het halve werk. Behangen is helemaal niet moeilijk, eens je de werkwijze onder de knie hebt. Met behulp van onderstaande tips kan jij nu ook recht behangen zonder slag of stoot.

Welke behandgereedschappen kan ik huren?

  • Je kunt een behangafstomer huren. Je kunt veel sneller en makkelijker behang verwijderen door middel van een behangafstomer.
  • Verder kun je allerlei accessoires huren zoals een behangperforator. 

Hoe breng ik behang aan op mijn muur?

Met onderstaande acht stappen, kun jij er voor zorgen dat je het behang kaarsrecht op de muur krijgt.

  1. Bereid de muur voor. Repareer beschadigingen in de wand zodat kleine oneffenheden verdwijnen. Mochten er vlekken opzitten, kun je de muur ook eerst wit schilderen. Anders komen bij dun of licht behang de vlekken er misschien doorheen.
  2. Voorstrijken. Behandel een zuigende ondergrond met een voorstrijkmiddel voor een goede hechting. Verdeel de voorstrijk goed met een roller over de wand en laat het drogen.
  3. Knik de behangbanen. Knik elke baan tien centimeter langer dan de muur hoog is. Hierdoor heb je boven en onder speling. Wanneer je een patroon hebt, houd er dan rekening mee dat de maat van verspring. Deze verspringsmaat van het patroon staat vaak op de rol.
  4. Behanglijmen aanbrengen. Meng de behanglijm volgens de verhoudingen als aangegeven. Je kan hier dus de handige behanglijmapparaat voor gebruiken.
  5. Trek een loodrechte lijn. Met behulp van een waterpas trek je een rechte lijn op de muur. Hier komt de eerste behangbaan tegenaan. Begin je met behangen vanuit een hoek? Teken dan de ‘startlijn’ niet op een baan-breedte af, maar teken deze lijn af op 4-5 cm korter af om een deel van de baan door de hoek te laten lopen.
  6. Smeer het behang in met lijm. Op de behangtafel zet je het behanglijmapparaat neer en smeer je de behangbanen in door de machine.
  7. Breng de eerste baan aan. Begin bovenaan en hou zo’n vijf centimeter overlap. Plaats de eerste baan recht langs de loodlijn een veeg het strak aan. Laat bij de hoeken een stukje doorlopen. Gebruik een liniaal en mes om de baan op maat te snijden. Tip! Moet je behangen rondom een vensterbank of radiator, plak de baan er dan eerst in zijn geheel overheen en snijd hem daarna stukje voor stukje langs het kozijn af. Probeer niet in één keer de hele baan op maat te snijden.
  8. Rol de naden strak. Met een roller en een klein beetje lijm kun je de naden strak rollen. Overtollig lijm veeg je weg met een spons.