Vlindermachine huren

Beton- en zandcementvloeren verdichten, schuren, vlakken of glad afwerken? Huur een vlindermachine! De vlindermachine ook mechanische troffel genoemd, is een handige hulp bij deze klussen. De vlindermachines van GECO Verhuur zijn veilig en efficiënt. Door de gebruiksvriendelijke bediening kan één persoon deze machine bedienen en wordt het resultaat zoals je had gehoopt.

Vlindermachine verhuur 

Voor het afwerken van betonnen vloeren of zandcementdekvloeren is een vlindermachine of troffel een handige hulp. De vlindermachine heeft een ronddraaiende vlakke plaat of vier vlinderbladen. Daarmee kun je beton- en zandcementvloeren verdichten, schuren, vlakken en afwerken. Deze troffel werkt met een benzinemotor die wordt aangedreven en werkt betonnen vloeren glad en fijn voor je af. De vlindermachine of troffel is makkelijk te besturen, omdat je er zelf achter kunt lopen en het zware werk dus kunt overlaten aan de vlindermachine.

Je leest hier waar je op moet letten bij het huren van vlindermachines. Mocht jouw vraag hier nog niet bij staan, dan kun je natuurlijk bellen. Wij helpen je graag.

Wanneer je een vlindermachine wilt huren, zijn wij vanuit onze vestiging in Houten gemakkelijk bij je in de buurt. Bovendien kunnen wij vanuit onze vestiging in Wijk bij Duurstede ook alle gereedschappen leveren.

Alles over vlindermachines

Vlindermachines of ook wel mechanische troffels genoemd, zijn geschikt voor het verdichten, schuren en afwerken van beton- en zandcement vloeren van verschillende samenstellingen.

Wat is een vlindermachine?

Een vlindermachine (ook troffelmachine, troffel, pleistermachine of afwerkmachine genoemd) is een machine met een (honda) motor die er voor zorgt dat jouw betonvloer of zandcementdekvloer glad kan worden afgewerkt. De machine drijft met de motor 4 bladen aan die de vloer glad schuren. Je huurt deze machine met bijbehorende combinatiebladen en eventueel een bijbehorende schuurschijf bij GECO Verhuur.

Welke vlindermachine heb ik nodig?

Welke vlindermachine je nodig hebt, is afhankelijk van het oppervlakte wat je wilt gaan vlinderen. Daarom hebben wij verschillende diameters aan vlindermachines te huur:

Vlindermachine voor beton huren?

Het vlinderen van een betonvloer, ook wel polieren genoemd, is nodig om het beton na het storten te verdichten. Dit gebeurt dus met een vlindermachine, een apparaat dat voorzien is van een aantal bladen die van stand kunnen veranderen. De bladen maken een ronddraaiende beweging over de vloer, waardoor deze steeds gladder en dichter van structuur wordt.

Vlinderen

Nadat het beton is gestort schuur je met de vlindermachine één of meerdere malen de toplaag van het gestorte beton open zo ontstaat er een cementlaag. Dit gebeurt door middel van een schuurschijf onder de vlindermachine. Als er na een aantal keren schuren een mooie cementpap is ontstaan kan je de schuurschijf verwijderen. Nu kan het echte vlinderen beginnen. Bij het vlinderen gebruik je de combinatiebladen die onder de vlindermachine zitten. Deze spanen poetsen als het ware de toplaag dicht, de spanen of combinatiebladen onder de vlindermachine kunnen zo gesteld worden dat ze iedere behandeling  de toplaag steeds dichter poetsen. Wacht tussen iedere vlinder behandeling enige tijd zo kan het beton steeds wat harder worden. Bepaal vooraf welk eindresultaat je wenst. Na het vlinderen is het verstandig  om snel uitdrogen tegen te gaan. Dit kan door plastic over de vloer te leggen.

Voordelen van een gevlinderde vloer

Een gevlinderde betonvloer heeft een aantal voordelen. Zo heeft een gevlinderde vloer namelijk heeft een harde toplaag waardoor hij slijtvast is. Nog een voordeel is dat een gevlinderde vloer naadloos is hierdoor hoopt er geen vuil en stof op in kieren

Verschil tussen vlinderen en monoliet afwerken

Vlinderen wordt ook wel monoliet afwerken genoemd. Een monolietvloer betekent in de basis dat de gehele vloer uit een geheel bestaat ( mono ), er is dus geen sprake van een aparte dekvloer of afwerklaag. Als het beton voldoende stijf  is en de vlindermachine niet wegzakt kan worden begonnen met vlinderen. Monolithisch afwerken gebeurt dus aansluitend enkele uren na het storten.