Tuinfrees huren

Met een tuinfrees kun je snel en efficiënt de grond los maken, omspitten of verluchten. Bij GECO Verhuur kun je een tuinfrees per dag, week of maand huren. Tuinfrees om grotere stukken van je tuin te bewerken? Geen probleem! Wij verhuren ook professionele grondfrezen.

Tuinfrees verhuur 

Een tuinfreesmachine is een veelzijdig hulpmiddel wat in zekere zin werkt als een ploeg. Echter maakt een tuinfrees een draaiende beweging; de machine woelt en husselt de grond door elkaar. Dit gebeurt doordat er een as met gebogen messen/haken ronddraait tijdens gebruik. Op deze manier kun je met de tuinfreesmachine de grond omwoelen en zaaien in één beweging. Met onze professionele grondfrees kun je zelfs door graszoden heen frezen.

Je leest hier welke tuinfrees jij nodig hebt. En waar je op moet letten bij het frezen in de grond of tuin. Mocht jouw vraag hier nog niet bij staan, dan kun je natuurlijk bellen. Wij helpen je graag.

Wanneer je een tuinfrees wilt huren, zijn wij vanuit onze vestiging in Houten gemakkelijk bij je in de buurt. Bovendien kunnen wij vanuit onze vestiging in Wijk bij Duurstede ook alle tuinfrezen leveren.

Alles over tuinfrezen

In plaats van met schoppen en harken te werken, kun je vandaag de dag zonder problemen een tuinfrees gebruiken die werkt op perken, gazons en grond. 

Wat is een tuinfrees?

Een tuinfrees is een handige machine om de grond om te zetten en te verbeteren. Het is veel minder arbeidsintensief of tijdrovend dan alternatieve methodes zoals ploegen of spitten. Met een tuinfrees verkrijg je een mooi oppervlak dat gemakkelijk te bewerken is. Daarnaast worden ook onkruidresten stukgemaakt.

Bovendien komt er hierbij extra lucht in de aarde, waardoor deze een groter volume en verbeterde structuur krijgt. De grond komt dan ook goed los zodat ze vruchtbaar en zaaibaar zal zijn. Ook de afwatering zal optimaal zijn na gebruik van de tuinfrees.

In tegenstelling tot bij het spitten of ploegen van de grond, wordt de bovenste laag grond geroerd en door elkaar gehaald in plaats van dat ze omgewenteld wordt.

Dit gebeurt door middel van messen: grote stukken grond worden als het ware verkruimeld tot kleine stukjes. De grond kan eventueel worden vermengd met voedingsstoffen zoals mest, humus of verse aarde.

Wanneer in de tuin of grond frezen?

Frezen gebeurt gewoonlijk in het voorjaar. Eind maart of begin april is ideaal, al hangt veel af van de weersomstandigheden.

Let op! Het is afgeraden om de grond te frezen wanneer die nat is. De grond zal dan papperig worden en ongeschikt zijn voor bevruchting nadat deze is opgedroogd. Grond die droog tot licht vochtig is, vormt de ideale omstandigheid om te frezen. Ook is het belangrijk dat je voor het frezen oude planten, stenen en andere voorwerpen verwijdert.