Ventilator huren

Ventilatoren kunnen de benodigde koelte verzorgen tijdens de steeds warmer wordende zomerdagen en nachten. Maar ventilators kun je ook huren wanneer je last hebt van verontreinigende lucht. Bovendien versnel je het droogproces aanzienlijk met behulp van een ventilator. Ook voor jouw klus huur je een ventilator bij GECO Verhuur.

Ventilator verhuur 

Een ventilator is ideaal om te huren wanneer je koude of warme lucht wilt verplaatsen in een ruimte. Een ventilator kan je ook gebruiken wanneer je last hebt van verontreinigende lucht. Bovendien versnel je droogproces met behulp van een ventilator. De in drie standen te regelen ventilator is los te huur of in combinatie met een bouwdroger. Het proces van bouwdrogen wordt versneld door het gebruik van een ventilator.

Een ventilator gebruikt aanzienlijk minder stroom dan een bouwdroger zodat het de kosten van het droogproces positief beïnvloed. De ventilatoren zijn erg stil zodat je ook ’s nachts door kunt drogen zonder dat je, of jouw buren, er wakker van hoeven te liggen. Ook bij grote waterschades zal deze ventilator goed van pas komen door zo veel mogelijk lucht in beweging te houden. Verder kun je een ventilator ook huren in combinatie met stofafzuiging. Zoals bijvoorbeeld een ventilator met een speciale filterbox.

Je leest hier waar je op moet letten bij het huren van ventilatoren. Mocht jouw vraag hier nog niet bij staan, dan kun je natuurlijk bellen. Wij helpen je graag.

Wanneer je een ventilator wilt huren, zijn wij vanuit onze vestiging in Houten gemakkelijk bij je in de buurt. Bovendien kunnen wij vanuit onze vestiging in Wijk bij Duurstede ook alle ventilatoren leveren.

Alles over ventilatoren

Ventilatie is belangrijk voor een prettig en gezond werkklimaat. Door het ventileren van ruimtes worden schadelijke stoffen zoals kwartshoudend stof, lasrook, verfdampen, koolmonoxide en koolzuurgas afgevoerd.

Wat is een ventilator?

Een ventilator is een turbomachine die ervoor zorgt dat lucht of een ander gas in beweging wordt gebracht. Een ventilator wordt gebruikt om bijvoorbeeld een ruimte te voorzien van verse lucht, als stofafzuiging of om iets af te koelen door er lucht overheen laten te stromen. Ventilatoren worden niet alleen toegepast voor het afvoeren van schadelijke stoffen, maar ze worden ook veelvuldig toegepast bij droogprocessen, het transporteren van koude of warme lucht en het brengen van verkoeling door luchtverplaatsing.

Welke ventilator moet ik huren?

De ventilatoren van GECO Verhuur zijn op te delen in axiaal en radiaal.

Axiaalventilator
Voordelen: lichtere elektromotor mogelijk en platte bouwmogelijkheden.
Nadelen: Minder efficiënt bij waterschade aan vloeren.
Toepassingen: Stofafzuiging, versnellen droogproces en koeling .

Je kunt bij GECO Verhuur de volgende axiaal ventilatoren huren:

Radiaalventilator of centrifugaalventilator
Voordelen: kleine bouw met veel luchtverplaatsing mogelijk, stil, mogelijkheid om druk op te bouwen
Nadelen: moeilijke bouw omdat de lucht in het midden aangezogen moet worden, zware elektromotor is nodig.
Toepassingen: Koeling en droging van vloeren.

Je kunt bij GECO Verhuur de volgende radiaal ventilatoren huren:

  • De radiaal ventilator heeft een luchtverplaatsing 3.500 m³/uur met een luchtdruk van max. 400 Pa.

Waar ventilator plaatsen?

Als je een ruimte wilt koelen, kun je deze ook het beste plaatsen bij een koele bron. Een ventilator zuigt de lucht achter zich op en blaast deze er aan de voorkant weer uit. In de nacht is de lucht buiten koeler dan binnen. Daarom plaats je de ventilator het beste bij een open raam zodat deze vervolgens de koelere lucht van buiten de kamer in blaast.

Een ventilator huren in combinatie met een bouwdroger?

Een combinatie van bouwdrogers en ventilatoren verhoogt het rendement van de bouwdroger. Ventilatorproducenten beweren dat dit rendement kan toenemen rond 40%. Dit kan voor jou betekenen dat je de bouwdroger minder lang hoeft te huren en zelfs eerder klaar bent met je klus. Bovendien gaat een ventilator zorgen voor een grotere luchtverplaatsing langs de oppervlakte heen. Hierdoor gaat er meer lucht langs de bouwdroger, zal deze meer vocht uit de lucht halen en droogt de ruimte geleidelijker.

Liever ventilator kopen in plaats van huren?

Geen probleem! Als jij voor een langere tijd een ventilator nodig hebt, is het soms voordeliger om een ventilator te kopen. Daarom voorziet onze eigen verkoopafdeling jou hier graag in. Uiteraard profiteer je daar van de zelfde uitstekende service en ontzorging als bij de Verhuur. Je vindt bij gecoverkoop.nl de volgende stofbeheersingsproducten:

Ook vind je bij de Verkoop net zoals de Verhuur alleen maar A-merk producten. Dryfast, Starmix, Trotec en nog meer A-merken binnen de ventilatoren.