Optrekladder huren

Je kunt een optrekladder huren voor verschillende klussen op hoogtes. Het grote voordeel van de optrekladder is dat deze door de optrekinrichting en de toprollen gemakkelijk uit te schuiven zijn. Dit systeem is erg eenvoudig waardoor jij je ladder makkelijk hoger kunt maken.

Optrekladder verhuur 

Als je op zoek bent naar een optrekladder, ben je bij GECO Verhuur aan het juiste adres. Wij zijn in de buurt vanuit onze vestiging in Houten. Bovendien kunnen wij vanuit onze vestiging in Wijk bij Duurstede ook alle ladders leveren.

Daarnaast kun je bij GECO Verhuur terecht voor advies voor jouw klus. Onze ervaren verhuurmedewerkers staan voor je klaar. Ook kun je hier lezen waar je op moet letten bij het huren van een ladder. Mocht jouw vraag hier nog niet bij staan, dan kun je natuurlijk bellen. Wij helpen je graag.

Bij GECO Verhuur vind je alles voor het huren van reformladders, dakladders of dus optrekladders. Samengevat, GECO Verhuur is het verhuurbedrijf voor het huren van ladders.

Alles over optrekladders

Optrekladders zijn ladders welke je tegen de gevel plaatst. Door middel van een touw is de ladder uit te schuiven tot de gewenste lengte. Dit kost je minder kracht en werkt snel. Een optrekladder gebruik je een klein (schoonmaak-)klusje op hoogte hebt.

Welke optrekladder gebruik je voor welke klus?

Bij GECO Verhuur kun je terecht voor de optrekladder 9 meter.  De uitgeschoven lengte van deze ladder is 9 meter. En door middel van een optrekinrichting en de toprollen is de optrekladder gemakkelijk uit te schuiven. 

Hierdoor kun je deze ladder makkelijk gebruiken voor korte klussen op hoogte. Zowel binnen als buiten. Veel klussen onder de 9 meter kun je daarom aan met deze optrekladder. Heb je een klus en twijfel je of deze ladder daarvoor geschikt is? Dan kun je gemakkelijk informeren naar de mogelijkheden. Want wij hebben al het materiaal voor jouw klus. 

Hoe plaats je een optrekladder?

Controleer de lengte: Zorg dat de optrekladder lang genoeg is. Zo moet de optrekladder minstens 1 meter boven de rand van het werkvlak uitsteken.

Controleer de ondergrond: Een optrekladder plaats je altijd op een vlakke en stevige ondergrond. Met stoeptegels is de ondergrond makkelijk te verstevigen. Zet de ladder niet op losse planken, kratten of zand.

Controleer de hoek van de optrekladder: Een hoek van 75 graden is het meest ideaal. Test dit eenvoudig door de punt van je schoenen tegen de voeten van de ladder te plaatsen en vervolgens je armen naar voren te strekken. Kun je de ladder makkelijk vastpakken dan is de hoek in orde.

Wanneer is een ladder veilig geplaatst?

Een optrekladder is niet toegestaan als werkplek wanneer je een ander, veiliger arbeidsmiddel, zoals een rolsteiger of hoogwerker, kan gebruiken. Indien je geen andere arbeidsmiddelen toe kan passen, is gebruik toegestaan bij lichte en kortstondige werkzaamheden.

Wil je toch veilig op een ladder een klusje kunnen doen, zorg er dan voor dat je:

  • altijd minimaal drie contactpunten met de ladder hebt, twee handen en één voet of twee voeten en één hand.
  • niet verder reikt dan een armlengte.
  • minder dan 4 uur op de ladder staat.
  • boven windkracht 6 de ladder niet gebruikt.
  • minder kracht uitoefent dan 100 N, zoals sloophamers, hogedrukreinigers, slijptollen enz.
  • geen gereedschap of materialen van meer dan 10 kg mee de ladder op neemt.

Hoe beklim je een ladder?

Beklim de ladder altijd met het gezicht naar de optrekladder toe. Zorg dat je altijd 3 contactpunten met de ladder houdt. Beklim de ladder niet met meerdere personen tegelijk.