Ladderlift huren

Een demontabele ladderlift is een opbouwlift die eenvoudig te vervoeren is. Bij het leggen van zonnepanelen of dakpannen, is een pannenlift een veelgebruikt hulpmiddel. Met het knikstuk kun je de materialen zelfs tot aan de nok vervoeren. De ladderlift zorgt voor een veilige werkomgeving. Bovendien is de compacte ladderlift eenvoudig op te bouwen. Daarom wordt deze opbouwlift veel gehuurd door dakdekkers en zzp’ers.

Ladderlift verhuur 

Wanneer je op zoek bent naar een ladderlift, dan ben je bij GECO Verhuur aan het juiste adres. De ladderlift is te huren als goederen- en materialenlift. Tijdens werkzaamheden aan het dak, wordt de pannenlift vaak gehuurd. Deze opbouwlift is demontabel met losse elementen (bijvijvoorbeeld. knikstuk of verlengstuk) en is hierdoor snel te monteren. Met een ladderlift verminder je onnodige fysieke belasting, omdat je de opbouwlift het zware werk laat doen. 

Wanneer je een ladderlift wilt huren, zijn wij vanuit onze vestiging in Houten gemakkelijk bij je in de buurt. Bovendien kunnen wij vanuit onze vestiging in Wijk bij Duurstede ook alle ladderliften leveren.

Bij GECO Verhuur voorzien we je graag van goed advies voor jouw klus. Als je bijvoorbeeld twijfelt over welke ladderlift je nodig hebt voor jouw klus staan onze ervaren verhuurmedewerkers voor je klaar. Ook kun je hier lezen waar je op moet letten bij het huren van een ladderlift. Mocht jouw vraag hier nog niet bij staan, dan kun je natuurlijk bellen.

Alles over ladderliften

Een ladderlift wordt vooral gebruikt in de hoogbouw, bij bouwwerkzaamheden en als dakdekkerslift. Elke pannenlift kan met een knikstuk worden uitgerust dat zich perfect aanpast aan schuine daken en waardoor werkmateriaal veilig verder kan worden getransporteerd.

Wanneer een ladderlift huren?

Wanneer je een dakkapel gaat plaatsen en je veel materialen elke keer omhoog en naar beneden moet vervoeren. Of als je dakpannen of zonnepanelen gaat plaatsen. Ook kun je bij herstelwerkzaamheden aan daken een ladderlift huren. 

Hoe monteer je een ladderlift?

Er zijn een aantal stappen die je moet doorlopen voor het opbouwen of monteren van een ladderlift. Naast de opbouwhandleiding, geven wij je hier een overzicht van de stappen die je dient te doorlopen. 

 1. Verken de omgeving van de ladderlift, voordat je deze gaat opbouwen. Zet bijvoorbeeld het verkeer af, zorg dat er geen kinderen in de buurt zijn of dat je niet over paden heen bouwt.
 2. Bepaal de verticale transporthoogte en tel 20% hierbij op omdat de lift schuin staat. Rond de bepaalde lengte van de liftladder af op hele meters. Je neemt liever een liftdeel te veel mee dan te weinig.
 3. Het monteren van de ladder elementen.
  1. Leg de basisladder.
  2. Schuif de slede met de loopwieltjes vanaf boven de ladderrail er in.
  3. Schuif de slede tot aan het eind van de basisladder.
  4. Leg de ladder elementen op de grond en schuif de ladder elementen vervolgens een voor een in elkaar.
  5. Plaats het kopstuk van de ladder elementen en schroef het vast en draai de ringmoeren stevig vast.

Hoe gebruik je een ladderlift?

Als je met een ladderlift gaat werken, is veiligheid het belangrijkste. De klusser, ook wel de gebruiker van de ladderlift dient gedurende het transport de last en de lasttransportmiddelen in het oog te houden. Let op! Personenvervoer is verboden!  De toegestane maximale verticale hoogte (hoogte van de dakgoot) van 20 meter mag niet worden  overschreden. En bovendien bij windsnelheden van meer dan 70 km/uur mag er niet meer met de ladderlift worden gewerkt. De liftrails mogen niet als ladder worden gebruikt. Dit is in verband met je eigen veiligheid en de veiligheid van het materiaal. Het is verboden om op het lasttransportmiddel te gaan staan. Tot slot is het belangrijk bij gebruik van de ladderlift, dat je er voor zorgt dat niemand onder de ladderlift gaat staan. Plaats desnoods pionnen.