Bouwdroger huren

Een bouwdroger kun je huren voor het ontvochtigen van verschillende ruimtes. Bouwdrogers worden vaak bij nieuw- en verbouw toegepast, maar ook bij waterschade zijn ontvochtigers zeer geschikt om ingezet te worden. GECO Verhuur is het verhuurbedrijf in de buurt voor het huren van bouwdrogers. Je hebt bij ons een brede keuze in bouwdrogers en wij helpen jou graag met het juiste advies. Hierdoor weet jij welke bouwdroger jij moet huren en heb je jouw ruimte zo ontvocht.

Bouwdroger verhuur 

Een bouwdroger is een machine die wordt gebruikt voor het ontvochtigen van een ruimte. Bouwdrogers worden vaak bij nieuw- en verbouw toegepast, maar ook bij waterschade zijn ontvochtigers zeer geschikt om ingezet te worden. Vele mensen rekken het begrip ‘bouwdroging’ nogal op. Vaak wordt er ten onrechte gesproken over bouwdrogers als men in feite een kachel (zowel op gas, olie als elektrisch) of een ventilator bedoelt. Met een bouwdroger (of een ontvochtiger) bedoelen we uitsluitend ‘die apparaten, waarbij volgens het koeltechnische warmtepompprincipe, vocht wordt onttrokken aan de lucht’. Je leest hier alles wat je wilt weten over bouwdroger huren. Mocht jouw vraag hier nog niet bij staan, dan kun je natuurlijk bellen. Wij helpen je graag.

Wanneer je een bouwdroger wilt huren, zijn wij vanuit onze vestiging in Houten gemakkelijk bij je in de buurt. Bovendien kunnen wij vanuit onze vestiging in Wijk bij Duurstede ook alle bouwdrogers leveren.

Alles over bouwdrogers

Op deze pagina vind je alles wat je wilt weten over bouwdrogers. Bouwdrogers zijn onder de klanten van GECO Verhuur populair en daarom willen we zoveel mogelijk al beantwoorden. Staat jouw vraag er nog niet tussen? Laat het ons weten, hiermee helpen we jou én andere klussers. 

Inhoud

Wat is een bouwdroger?

Een bouwdroger is een machine die wordt gebruikt voor het ontvochtigen van een ruimte. Bouwdrogers worden vaak bij nieuw- en verbouw toegepast, maar ook bij waterschade zijn ontvochtigers zeer geschikt om ingezet te worden. Het begrip bouwdroger luidt als volgt: “Een apparaat, waarbij volgens het koeltechnische warmtepompprincipe, vocht wordt onttrokken aan de lucht.”

Welke bouwdroger heb ik nodig?

Het type bouwdroger dat je nodig hebt is afhankelijk van wat er gedroogd moet worden, de hoeveelheid vocht, de temperatuur van de omgeving en de afmetingen van de ruimte. Wij verhuren verschillende type bouwdrogers van het merk Dryfast, namelijk de; DF200, DF400 en de DF800

  • DF200 is een kleine bouwdroger en ideaal voor bouwdroging in kleinere ruimtes tot maximaal 200 m³, zoals badkamers en slaapkamers.
  • DF400 is een middelgrote bouwdroger die zeer geschikt is voor het ontvochtigen van ruimtes tot maximaal 400 m³, zoals een zolder of een verdieping.
  • DF800 is een grote bouwdroger. Dit werkpaard onder de bouwdrogers is geschikt voor het drogen van ruimtes tot maximaal 800 m³, zoals woonhuizen, grote verdiepingen en kantoren.

Waarom een bouwdroger gebruiken?

Na nieuwbouw of een verbouwing is er door ingeregend water en verdampend vocht uit bouwmaterialen, vaak veel vocht in de ruimte aanwezig. Voor het verwerken van bouwstoffen zoals; beton- en  zandcementdekvloeren en stucwerk is namelijk veel water nodig. Door die grote hoeveelheden water blijven de bewerkte oppervlakten en ruimtes vaak nog lange tijd vochtig. 

Door het inzetten van een bouwdroger verkort je de bouwtijd aanzienlijk. Zo kan de schilder sneller beginnen, de keuken eerder geplaatst worden en de vloer eerder gelegd worden. Ook zijn er veel minder vochtproblemen, zoals schimmel na de oplevering. Een ander groot voordeel van een ontvochtiger is dat je kostenbespaart ten opzichte van drogen door te verwarmen, tijdens of na de bouw. Hierdoor kan je tot wel 300% besparen op verwarmingskosten in de eerste vijf jaar na oplevering.

Waar moet ik een bouwdroger plaatsen?

Voor je de bouwdroger in werking stelt, moet de te drogen ruimte zo goed mogelijk worden afgedicht. Dit betekent dat ramen en deuren gesloten zijn. Zo kan er geen vochtige buitenlucht naar binnen komen.

Plaats een luchtontvochtiger altijd in het midden van de ruimte. Worden er meerdere drogers gebruikt, deel de ruimtes in vakken gelijk aan de aantal bouwdrogers.

Hoe lang heb ik een bouwdroger nodig?

Ondanks dat wij deze vraag vaak krijgen, is er niet direct antwoord op te geven. We kunnen hier zeker passend advies voor geven! Maar pas als we meer informatie van jouw klus, ruimte et cetera weten. Want elke situatie is anders.

Wel is bewezen dat je dankzij bouwdrogers tot een wel 70% sneller droogtijd in koude en natte seizoenen hebt. Ontvochtigers creëren altijd een perfecte droogconditie, vergelijkbaar met wanneer je de ramen tegen elkaar openzet op een warme droge dag.

Bouwdroger kopen in plaats van huren?

Stel dat je een bouwdroger ontzettend lang nodig hebt. Dan is het het overwegen waard om de bouwdroger te kopen in plaats van huren. Gelukkig kun je bij onze verkoopafdeling bouwdrogers kopen. Wanneer het interessant is om te kopen, is als je de bouwdroger of ontvochtiger zeer regelmatig van plan bent om te gebruiken en langere tijd. Waardoor huren financieel minder aantrekken wordt. Het nadeel van een bouwdroger kopen in plaats van huren, is dat je zelf de bouwdroger moet opslaan en voor het onderhoud moet zorgen. Dit neemt het huren van een bouwdroger jou uit handen.

Het merk bouwdroger is altijd van belang. Zowel bij huren als bij koop. Wij raaden het daarom aan Dryfast bouwdrogers te  huren of Dryfast bouwdrogers te kopen. Ontvochtigers van Trotec zijn ook een goede keuze bij bouwdroging. 

Tips voor snel drogen:

Een aantal tips voor jou als klusser om zo snel mogelijk jouw ruimte te drogen met een bouwdroger.

  • Plaats de bouwdroger midden in de ruimte
  • Zorg dat de ruimte is afgesloten. Dus sluit ramen en deuren.
  • De metselkuip of wateropvangbak zoveel mogelijk afdekken.
  • Zet de bouwdroger niet uit.
  • Gebruik een ventilator. Dit zorgt voor een hogere luchtsnelheid, waardoor je efficiënter droogt. Een bouwdroger haalt immers alleen vocht uit de lucht.
  • Richt een ventilator nooit op een pas gestucte muur, maar laat hem langs de muur blazen.

Heb ik ook een kachel nodig bij een bouwdroger?

Nee, dit is in principe niet nodig. De bouwdrogers van Dryfast hebben een werkbereik tussen de 0°C en 40°C. Wel zorgt een hogere ruimtetemperatuur voor een voor een kortere droogtijd. Wil je toch een heater gebruiken, zorg dan dat je de kachel niet op het te drogen oppervlakte richt.

Krijg ik door een bouwdroger scheuren in stucwerk?

Met een bouwdroger voorkom je juist scheuren, mits je hem op de juiste manier gebruikt. Zorg voor een constant klimaat, dus een goede luchtsnelheid en een constante temperatuur. Scheuren in stucwerk ontstaan door verschil in temperatuur en door verschil in droogtijd op een oppervlakte. Richt hierom dus nooit de heater, ventilator of bouwdroger direct op een (gedeelte) van een muur, maar plaats de kachel en bouwdroger altijd in het midden van de ruimte en laat een ventilator altijd langs het te drogen oppervlakte blazen.

Bouwdroger voor vloer, anhydriet, chape, dekvloer, ondervloer?

Jazeker! Ook voor het drogen van een vloer is de bouwdroger geschikt. Voor de afwerking van je vloer moet het vocht weg, want achterblijvend vocht kan problemen veroorzaken. Vocht kan immers niet meer weg na het leggen van bijvoorbeeld een laminaatvloer of houten vloer. Voorkom problemen, huur een bouwdroger.