Decoupeerzaag huren

Een decoupeerzaag, ook wel wipzaag genoemd, is voornamelijk geschikt voor de fijnere zaagklussen. Denk hierbij aan het uitzagen van cirkels, het afronden van hoeken en het zagen van ‘hapjes’ uit een materiaal. De grote wendbaarheid van een decoupeerzaag maken deze klussen mogelijk. Een decoupeerzaag gebruik je dus voor allerlei klussen in en rondom het huis waarbij gewerkt wordt met hout, metaal of kunststof. De zaag is erg geschikt voor precisiewerk, zoals figuurzagen, het uitzagen van ronde vormen en het afronden van hoeken. Vind hieronder de juiste decoupeerzaag voor jouw klus.

Decoupeerzaag verhuur 

Een decoupeerzaag gebruik je voor allerlei klussen in en rondom het huis waarbij gewerkt wordt met hout, metaal, kunststof of metaal. De zaag is erg geschikt voor precisiewerk, zoals figuurzagen, het uitzagen van ronde vormen en het afronden van hoeken. Je kunt bij ons zowel decoupeerzagen op stroom huren als accu decoupeerzagen. Zo kun je gebruik maken van de decoupeerzaag ondanks de bereikbaarheid van stroompunten.

Je leest hier waar je op moet letten bij het huren van decoupeerzagen. Mocht jouw vraag hier nog niet bij staan, dan kun je natuurlijk bellen.

Wanneer je een decoupeerzaag wilt huren, zijn wij vanuit onze vestiging in Houten gemakkelijk bij je in de buurt. Bovendien kunnen wij vanuit onze vestiging in Wijk bij Duurstede ook alle decoupeerzagen leveren.

Alles over decoupeerzagen

Een decoupeerzaag is ideaal om te huren wanneer je op zoek bent naar een machine die je fijne zaagsneden én een grote wendbaarheid geeft. Wil je bijvoorbeeld figuren zagen in plaatmateriaal, hoeken afronden of ‘hapjes’ wegnemen uit hout of aluminium, dan geeft een decoupeerzaag je die mogelijkheid. 

Wat is een decoupeerzaag?

De decoupeerzaag is een multifunctionele zaag en kan ingezet worden voor veel doe het zelf klussen. De decoupeerzaag is voornamelijk geschikt om wat fijnere klusjes uit te voeren.

Wat is de pendelinrichting van een decoupeer?

Als je flink aan de slag bent met je decoupeerzaag kan het wel eens gebeuren dat je verbrand hout of plastic begint te ruiken of dat je zaagje los schiet.

Op zulke momenten kun je dan gebruik gaan maken van de pendelstand die je aan de linkerkant van het apparaat vindt. De pendelstand zorgt ervoor dat het zaagje niet alleen op en neer gaat, maar ook van voor naar achter. Dit voorkomt dat de zaag vast komt te zitten in het materiaal dat je op dat moment aan het zagen bent.

Zeker als je bochten aan het zagen bent kan dit erg handig zijn. Hoe hoger de pendelstand, hoe meer de zaag van voor naar achter zal bewegen. Het zagen gaat dan weliswaar een stuk sneller maar met een hoge pendelstand creëer je wel meteen een “probleem”, namelijk dat het resultaat een stuk minder mooi wordt omdat pendelstand al gauw grove zaagsneden veroorzaakt en dus ook meer splinters. Het is dus zeker van belang om de juiste pendelstand in te stellen als je aan het zagen bent.

Tips om veilig te zagen:

Een aantal tips om je goed op weg te helpen als je een decoupeerzaag huurt.

  • Zet nooit te veel kracht. Hierdoor kan het zaagblad verbuigen.
  • Als je een scherpe hoek moet zagen kun je dat beter in etappes doen om te voorkomen dat het zaagje breekt.
  • De pendelinrichting kun je voor metaal of kunststof beter niet gebruiken.
  • Zaag aan de verkeerde kant van het materiaal. De meest splinters zullen aan de “werkkant” zitten. 
  • Let op dat het zaagje erg heet kan worden tijdens het zagen!
  • Gebruik het juiste zaagje voor het juiste materiaal. Dit zaagt nauwkeuriger en voorkomt afgebroken zaagjes en beschadigde werkstukken.
  • Ook bij het huren van een decoupeerzaag, adviseren wij dringend om gebruik te maken van PBM’s.