Breekhamer huren

Een breekhamer heeft meerdere benamingen, je zult merken dat sommige klussers de breekhamers soms beitelhamer, sloophamer, hakhamer, boorhamer, of zelfs kango hamer noemen. Het huren van een breekhamer is in ieder geval ideaal om werkzaamheden te verrichten zoals het verwijderen van tegels, vloeren en muren. Ook voor het breken van steen en beton of het openbreken van asfalt is een breekhamer de oplossing.

Breekhamer verhuur 

Ondanks de naam, heeft een breekhamer minder met een hamer te maken en meer met een boor. Aan de andere kant, de meeste boren beschikken over een roterende kop, terwijl de kop van de breekhamer juist een pulserende beweging maakt. Het verschil tussen een breekhamer en een drilboor is, dat laatstgenoemde ook op elektriciteit of hydraulisch aangedreven werken. De breekhamer die je bij GECO kunt huren werken op elektriciteit. Een breekhamer heeft meerdere benamingen. Zoals beitelhamer, kango, sloophamer, hakhamer, boorhamer, of zelfs jekkerhamer noemen. Bij ons zijn de sloophamers pneumatische breekhamers, dus werkend op perslucht.

Je leest hier waar je op moet letten bij het huren van breekhamers. Mocht jouw vraag hier nog niet bij staan, dan kun je natuurlijk bellen. Wij helpen je graag.

Wanneer je een breekhamer wilt huren, zijn wij vanuit onze vestiging in Houten gemakkelijk bij je in de buurt. Bovendien kunnen wij vanuit onze vestiging in Wijk bij Duurstede ook alle breekhamers leveren.

Alles over breekhamers

Bij klussen denk je vooral aan het op-, aan- of verbouwen van dingen in en om het huis. Maar klussen kan ook betekenen dat er iets afgebroken, gesloopt of weggehakt moet worden. Een overbodig muurtje bijvoorbeeld of die gedateerde tegeltjes in de keuken en badkmaer. In dat geval heb je niets aan je accuboormachine, maar moet je aan het zwaardere geschut. Zoals een breekhamer. Ook wel kangoo, beitelhamer, drilboor, sloophamer of jawel, ‘jekkerhamer’ (van het Engelse jackhammer) genoemd. Welke naam je er ook aan geeft, 1 ding kunnen ze als de beste: slopen.

Hoe werkt een breekhamer?

De slagkracht van een breekhamer wordt uitgedrukt in Joules. Hoe hoger het aantal Joule, hoe meer kracht de breekhamer genereert. Het verschilt namelijk nogal of je een smalle sleuf wilt uithakken, of dat er een betonnen vloer opengebroken moet worden. Maar de techniek achter elke breekhamer is hetzelfde. De beitel draait niet rond, maar gaat op en neer. Door deze beweging hamert de beitel zich in de tegels of plavuizen. Een gat boren lukt je dus niet met een breekhamer, hier is hij simpelweg niet voor gemaakt. Een beitel die met enorme slagkracht op keiharde plavuizen landt, moet wel goed vast blijven zitten. De breekhamers die wij verhuren hebben een SDS opname. Hierin wordt de beitel zo stevig verankerd, dat deze altijd muurvast blijft zitten.

Waar moet je op letten bij het huren van een breekhamer?

Er zijn verschillende eigenschappen waar je op kunt letten als je een breekhamer gaat huren. Zo heeft de ene breekhamer een hogere trillingswaarde dan de andere. Zeker als je langdurig aan de slag gaat, is het prettig als de enorme kracht die er bij sloopwerk komt kijken niet volledig door je armen wordt opgevangen. Zo hou je het langer vol en heb je de volgende dag minder last van vervelende spierpijn. De breekhamers van GECO Verhuur zij in ieder geval uitgevoerd met anti vibratie technologie.

Beitelstanden? Wat zijn dat?

Een breekhamer heeft meerdere beitelstanden, dan kun je kiezen hoe je de beitel in de kop vastzet. Dit is vooral handig als je bijvoorbeeld met een spade beitel tegels gaat weghakken. Het platte gedeelte van de beitel moet wel achter de tegel gezet kunnen worden, zodat je de breekhamer niet in een onmogelijke hoek hoeft vast te houden.

De juiste accessoires bij breekhamers

Bij een breekhamer gebruik je beitels en die zijn er in verschillende soorten en maten. Afhankelijk van de klus, kies je de meest geschikte beitel. Ga je geulen of sleuven maken in beton om elektriciteitskabels weg te werken, dan is een platte beitel effectiever dan een spadebeitel. Maar moeten de tegeltjes in de badkamer eruit om plaats te maken voor frisse witte exemplaren, dan is een spadebeitel weer handiger dan een platte beitel. Ook de lengte van beitels verschilt. Voor het stuk hakken van een vloer is een langere beitel handiger dan voor het wegbikken van pleisterwerk. Kortom, bedenk goed waar je de breekhamer voor gaat gebruiken, zodat je hier de best passende beitels bij kiest.