Metselprofielen huren

Metselprofiel huren? Het aluminium metselprofiel is ideaal om te huren omdat de profielen gelamineerd en gevingerlast zijn. Dit betekent dat de metselprofielen vrijwel spanningsvrij zijn. Bovendien wordt een metselprofiel gebruikt om het metselwerk goed loodrecht en horizontaal uit te voeren. Daartoe wordt het metselprofiel of stelprofiel meestal in de juiste stand gehouden met aluminium schoren die in speciale gleuven passen van het profiel. Bijna altijd zal die stand loodrecht zijn. Tussen de metselprofielen worden horizontale draden (metselkoorden) gespannen als referentie om horizontaal te (blijven) metselen.

Metselprofielen verhuur 

Een metselprofiel kun je huren om muren op te metselen. Waarbij het metselprofiel zorgt voor een rechte en strakke metsellaag. Wanneer het metselprofiel goed gesteld is, kan er een kaarsrechte muur worden gemetseld. De aluminium metselprofielen zijn makkelijk in gebruik en in lengte verstelbaar. 

Onze ervaren verhuurmedewerkers staan voor je klaar. Ook kun je hier lezen waar je op moet letten bij het huren van een metselprofiel. Mocht jouw vraag hier nog niet bij staan, dan kun je natuurlijk bellen.

Wanneer je een metselprofiel wilt huren, zijn wij vanuit onze vestiging in Houten gemakkelijk bij je in de buurt. Bovendien kunnen wij vanuit onze vestiging in Wijk bij Duurstede ook alle metselprofielen leveren.

Alles over metselprofielen

Als je metselwerk loodrecht wilt uitvoeren, huur je bij GECO Verhuur metselprofielen. Daarom hebben wij hieronder veelgestelde vragen over profielen op een rijtje gezet.

Wat is een metselprofiel?

Een metselprofiel is een meestal houten of aluminium  stijl die gebruikt wordt om het metselwerk goed loodrecht en horizontaal uit te voeren. 
Het metselprofiel (stelprofiel) wordt daartoe meestal in de juiste stand gehouden met twee schoren, twee latten die aan het profiel worden gespijkerd (als het hout is) of met aluminium schoren die in speciale gleuven passen van het profiel. Bijna altijd zal die stand loodrecht zijn. Tussen de metselprofielen worden horizontale draden (metselkoorden) gespannen als referentie om horizontaal te (blijven) metselen. 

Wanneer huur je een metselprofiel?

Kortweg huur je een metselprofiel bij het metselen. Metselprofielen worden aan het begin en einde van een constructie of muur opgesteld en bij bredere werken ook daartussenin, bijvoorbeeld op de plaats van de dilatatievoeg.
Tussen metselprofiel en metselwerk moet een opening van 2 cm worden vrijgehouden om de voeg af te kunnen werken, via doorstrijken of naderhand.

Metselprofiel stellen; hoe doe je dat?

Met dit stappenplan kun je makkelijk metselprofielen stellen:

 1. Voorbereiden. Verzamel het benodigde gereedschap:
  1. Waterpas, potlood, metselprofielen, piketpaaltjes, schoorlatten (houten latten), spijkers en een hamer.
 2. Begin met meten
  1. Je kunt profielen zowel vrijstaand of tegen een muur aan plaatsen.
  2. Gebruik een waterpas en teken op de muur de plaats waar je de profielen wilt neerzetten.
 3. Uitvoeren
  1. Stel dan eerst de horizontale profielen, zowel aan de onder- als bovenkant. Let op: Hou deze vrij van de getekende lijn.
  2. Plaats dan het verticale profiel, plaats deze op de waterpas lijn.
  3. Bepaal dan de plaats van het tweede profiel en teken ook deze af.
  4. Bevestig dan de onderkant van het profiel en bevestig deze aan de ondergrond.
  5. Plaats dan de schoorlatten. Zet deze eerst op het profiel vast.
  6. Zorg dat de metselprofielen waterpas staan en bevestig de schoorlatten dan aan het piketpaaltje. Doe dit daarna ook bij de tweede
 4. Afwerken
  1. De profielen zijn gesteld en gereed voor gebruik, bijvoorbeeld voor het metselen van een muur.