Dompelpomp huren

Je kunt een waterpomp gemakkelijk huren bij GECO Verhuur. Een dompelpomp is een waterpomp die in het water geplaatst moet worden. De onderkant van de pomp bevat een aanzuigrooster, waarmee het water direct de pomp in gezogen wordt. Het water wordt daarna via het pomphuis naar de persaansluiting gebracht. Waardoor het water de pomp kan verlaten. Aan de persaansluiting wordt een afvoerslang of -buis gekoppeld zodat het water weggepompt kan worden. Als je een kelder of ruimte wilt leegpompen, kun je een dompelpomp huren. Ook voor het leegpompen van putten, opvangbakken of tonnen is deze pomp geschikt.

Dompelpomp verhuur 

Staat je kruipruimte vol met water of heb je last van overtollig water in de garage? Een dompelpomp lost het voor je op. Ook het leegpompen van je boot of zwembad kan met de dompelpomp. De pomp, ook wel bekend als klokpomp of vlakzuigpomp, werkt zowel binnen- als buitenshuis en pompt het water snel en eenvoudig voor je weg. Je leest hier waar je op moet letten bij het huren van dompelpompen. Mocht jouw vraag hier nog niet bij staan, dan kun je natuurlijk bellen. Wij helpen je graag.

Wanneer je een dompelpomp wilt huren, zijn wij vanuit onze vestiging in Houten gemakkelijk bij je in de buurt. Bovendien kunnen wij vanuit onze vestiging in Wijk bij Duurstede ook alle dompelpompen leveren.

Alles over dompelpompen

Een dompelpomp is een pomp die je huurt om water weg te pompen, bijvoorbeeld voor het leegpompen van regenwatertanks, het verpompen van drainagewater of het wegpompen van regenwater bij wateroverlast. 

Wat is een dompelpomp?

Een dompelpomp of klokpomp is een pomp die geheel in de te verpompen vloeistof wordt ondergedompeld. De aandrijving is elektrisch. De dompelpomp wordt gebruikt bij wateroverlast, maar ook voor het leegpompen van kelders, bassins en septische putten. Deze waterpomp kan zowel schoonwater als vuilwater verwerken.

Welke dompelpomp heb ik nodig?

Allereerst kun je de dompelpomp 6 m³ huren. Deze dompelpomp is geschikt om 6 kubieke meter water op te zuigen in 1 uur.

Als je op zoek bent naar meer vermogen kun je juist de dompelpomp 16 m³ huren. Deze kan tot 16 kubieke meter zuigen per uur.

Tot slot hebben wij de dompelpomp 18 m³ direct bij ons huren. Deze dompelpomp is handig bij nóg grotere klussen.

Hoe werkt een dompelpomp?

Een klokpomp werkt eigenlijk vrij eenvoudig. Bij iedere pomp zit aan de onderkant een aanzuigrooster. Hiermee wordt het water direct de pomp ingezogen. Hierna wordt het water via het pomphuis naar de persaansluiting gevoerd, waarna het water de dompelpomp kan verlaten. Aan deze persaansluiting wordt een afvoerslang gekoppeld, opdat het water naar elders kan worden afgevoerd.