Sloophamer huren

Een sloophamer wordt doorgaans ook wel een luchthamer, een breekhamer of een beitelhamer genoemd en is geschikt voor grof sloopwerk. Breekhamers werken op stroom, onze sloophamers zijn pneumatisch en werken dus op perslucht. Daardoor is deze uitstekend te gebruiken voor diverse klussen. Onder andere het slopen van muren en vloeren of het losmaken van asfalt, beton en steen.

Sloophamer verhuur 

De professionele sloophamers van GECO Verhuur zijn uitermate geschikt voor sloop- en breekwerk van beton en metselwerk. Dit voor zowel het sloopwerk van vloeren als wanden. Bij GECO Verhuur noemen wij de sloophamers op perslucht de krachtigere vorm van een breekhamer. Een drilboor is ook een ander woord voor sloophamer. Het Amerikaans-Engelse woord voor drilboor is jackhammer, deze naam wordt ook wel in Nederland gebruikt, evenals “jekkerhamer”, dat eveneens is afgeleid van ‘jackhammer’. In tegenstelling tot een klopboormachine draait de beitel van de machine niet rond maar gaat enkel op en neer. Bij het hameren dringt de in de machine geplaatste punt- of platte beitel, stotend het te bewerken materiaal binnen waarbij dit verpulvert.

Je leest hier waar je op moet letten bij het huren van sloophamers. Mocht jouw vraag hier nog niet bij staan, dan kun je natuurlijk bellen. Wij helpen je graag.

Wanneer je een sloophamer wilt huren, zijn wij vanuit onze vestiging in Houten gemakkelijk bij je in de buurt. Bovendien kunnen wij vanuit onze vestiging in Wijk bij Duurstede ook alle sloophamers leveren.

Alles over sloophamers

Je bent aan het klussen en je wilt grotere oppervlakten beton of ander hard materiaal wegslopen? Een sloophamer is dan een uitkomst. Een sloophamer is speciaal gebouwd voor breken en slopen in huis of aan panden.

Veilig slopen

In verband met rondvliegen puin, stof en herrie zijn beschermende maatregelen nodig. Je kunt hiervoor PBM’s huren of kopen:

  • Veiligheidshandschoenen
  • Veiligheidsschoenen verplicht
  • Gehoor- en oogbescherming
  • Ademhalingsbescherming

Bij ons kun je meerdere PBM’s huren. Maar ook voor de aanschaf hiervan, kun je bij ons terecht. Wij hebben een breed assortiment persoonlijke beschermmiddelen en voor elke klus hebben wij de juiste middelen. 

Tips voor het gebruik van sloophamers

Voordat je een sloophamer gaat huren, hebben wij nog een aantal belangrijke tips voor je:

  • Gebruik bij het hakken in gewapend beton altijd een puntbeitel.
  • Gaat je een asfalt verwijderen? Gebruik hiervoor een asfalt beitel.
  • Als je begint met een betonvloer slopen, begin dan bij het deurgat waar je langs gaat afvoeren. Hierdoor sta je elkaar tijdens het hakken en ruimen niet in de weg. Dit geldt overigens bijna voor alle sloopwerkzaamheden begin altijd bij het ‘gat’ waar je langs afvoert!