Handboor huren

Een grondboor gebruik je om snel en gemakkelijk een diep gat in de grond te kunnen boren voor het plaatsen van palen of voor het aanbrengen van een drainage. Met de handboren draai je gemakkelijk een gat in zachte gronden. De handmatige grondboren zijn er in verschillende lengtes om dieper te kunnen graven. Ook kun je kiezen uit verschillende diameters, zodat bijvoorbeeld de houten palen hierna in de grond blijven steken.

Handgrondboor verhuur 

Met een handgrondboor kan je eenvoudig, met weinig mankracht gaten boren in klei, zand en grond. Handgrondboren hebben een schroefvorming uiteinde zodat ze eenvoudig de ondergrond in boren. Je kunt dus snel en eenvoudig meerdere, diepe, gaten boren. Dit bijvoorbeeld voor het planten van bomen in jouw tuin. Ook voor het boren van gaten voor palen en funderingen kun je een grondboor gebruiken. 

Je leest hier welke handgrondboor jij nodig hebt! En waar je op moet letten bij het überhaupt in de grond boren. Mocht jouw vraag hier nog niet bij staan, dan kun je natuurlijk bellen. Wij helpen je graag.

Wanneer je een handgrondboor wilt huren, zijn wij vanuit onze vestiging in Houten gemakkelijk bij je in de buurt. Bovendien kunnen wij vanuit onze vestiging in Wijk bij Duurstede ook alle grondboren leveren.

Alles over handgrondboren

Er zijn allerlei afmetingen op het gebied van handgrondboren. Als je een handboor wilt huren is het daarom van belang om te weten welke bij jouw klus past. 

Wat is een handgrondboor?

Een handgrondboor is een stuk tuingereedschap waarmee snel een gat in de grond kan worden gemaakt, bijvoorbeeld om een paal voor een schutting of ter ondersteuning van een boom in te plaatsen. Of om bij bodemkundig onderzoek grondmonsters te nemen.

Mag ik zomaar in de grond boren?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Tips bij het boren in de grond

Hier een aantal tips om je op weg te helpen bij het boren in de grond:

  • Wissel steeds van positie bij het boren van een gat in de grond. Zo heb je minder kans om scheef te boren
  • Na enkele slagen de boor weer uitkloppen, even de modder er aftikken
  • Huur een pikhouweel indien je last hebt van grond met veel stenen en andere opstakels.
  • Bij zandgrond altijd eerst de grond even nat maken, zo krijgt deze meer houvast bij het boren.
  • Met een paalhamer slaat je de laatste 10 a 20 cm in de grond, afhankelijk van de grondsoort. Sla uiterst vlak op de paalkoppen om beschadiging te voorkomen.