Compressoren huren

Op zoek naar een compressor? Wanneer je van plan om kluswerk uit te voeren met luchtgedreven gereedschap, maar je zelf niet in het bezit bent van (de juiste) compressor? Dan kun je gemakkelijk een compressor huren bij GECO Verhuur. Wij hebben verschillende compressoren die jou gaan helpen bij je klus. Naast het bepalen hoeveel bar luchtdruk je nodig hebt, kun je ook bedenken of je graag een diesel compressor zoekt, of juist een elektrische compressor. Als je bijvoorbeeld geen stroomvoorziening hebt op de bouw/werklocatie of zwaar (sloop-)werk moet verrichten, kies dan voor een mobiele compressor.

Compressor verhuur 

Een apparaat dat lucht, kan samenpersen en onder hogere druk beschikbaar stelt. Kortom, een compressor! Ben je van plan om kluswerk uit te voeren met luchtgedreven gereedschap, maar ben je zelf niet in het bezit van (de juiste) compressor? Dan kun je een compressor huren bij ons. Het hangt af van wat je van plan bent om te doen met de compressor die je gaat huren, welke soort compressor je nodig hebt. De luchtdruk die compressors verzamelen kunnen verschillen, en wordt gemeten in bar. Weet je zelf niet goed hoeveel druk je nodig hebt? Vraag het aan één van onze experts.

Je leest hier waar je op moet letten bij het huren van compressoren. Mocht jouw vraag hier nog niet bij staan, dan kun je natuurlijk bellen.

Wanneer je een compressor wilt huren, zijn wij vanuit onze vestiging in Houten gemakkelijk bij je in de buurt. Bovendien kunnen wij vanuit onze vestiging in Wijk bij Duurstede ook alle compressoren leveren.

Alles over compressoren

Een compressor is een apparaat lucht kan samenpersen en onder hogere druk beschikbaar stelt. Dit is handig in allerlei sectoren. Hieronder vind je tips en advies over het huren van compressors.

Wat is een compressor?

Compressors zijn apparaten die worden gebruikt om lucht te comprimeren tot de gewenste druk om arbeid te kunnen verrichten. Een compressor zuigt hiervoor lucht aan uit de omgeving. De lucht komt in de compressor terecht en wordt daar op druk gebracht. Hierdoor wordt de druk van de lucht hoger dan de omgeving. Een compressor creëert in feite luchtdruk.

Wanneer huur je een compressor?

Een compressor zuigt lucht aan en perst dit samen om het vervolgens onder hoge druk beschikbaar te stellen zodat je er allerlei luchtgereedschappen mee aandrijft. 

Welke compressor heb ik nodig?

  • Een draagbare compressor is relatief licht van gewicht en heeft een handige hendel om het apparaat mee op te tillen. Je gebruikt dit type compressor dus op veel verschillende plekken.
  • Als je een diesel compressor huurt, dan ga je voor een krachtige en stroom-onafhankelijke compressor. De compressor kan allerlei persluchtgereedschappen zoals sloophamers.

Hoe werkt een compressor?

Met een compressor wordt lucht op een bepaalde druk gebracht. De luchtdruk wordt uitgedrukt in bar. Met een compressor kan een luchtdruk worden gerealiseerd van 6 bar of meer. Het is belangrijk dat er continue luchtdruk aanwezig is die door de compressor wordt gegenereerd. Wanneer deze luchtdruk weg zou vallen kan het systeem waarop de compressor is aangesloten ook stil komen te liggen. Daarom heeft een compressor een ketel. In deze ketel wordt lucht op de gewenste luchtdruk gehouden. Hierdoor functioneert de ketel als buffer.