Airco huren

Wil je een airco huren? Veel mensen zoeken tegenwoordig verkoeling tijdens de (extreem) warme zomers. Een airco kun je huren omdat deze niet alleen geschikt is voor het verkoelen van een ruimte, maar ook is gemaakt om warmtegevoelige apparatuur te koelen. Een groot voordeel van het huren van een mobiele airco, is dat deze verrijdbaar is. Vanzelfsprekend zijn de airco’s van GECO Verhuur juist in de zomer populair.

Airco verhuur 

Met warm weer, is verkoeling wel zo prettig. Maar ook als je een ruimte wilt verkoelen waar veel computers staan, zoals een kantoor, dan is het huren van een airco ideaal. Een airco is namelijk niet alleen geschikt voor het verkoelen van een ruimte, maar is ook gemaakt om warmtegevoelige apparatuur te koelen. Een groot voordeel van het huren van een luchtgekoelde airco, is dat deze verrijdbaar is. Je kunt bij GECO Verhuur terecht voor verschillende soorten airco’s.

Je leest hier waar je op moet letten bij het huren van airco’s. Mocht jouw vraag hier nog niet bij staan, dan kun je natuurlijk bellen.

Wanneer je een airco wilt huren, zijn wij vanuit onze vestiging in Houten gemakkelijk bij je in de buurt. Bovendien kunnen wij vanuit onze vestiging in Wijk bij Duurstede ook alle airco’s leveren.

Alles over airco's

Een mobiele airco regelt de temperatuur en luchtvochtigheid in een bepaalde ruimte. Het is een airconditioning met wielen, waardoor je hem makkelijk verplaatsen. Een mobiele airco werkt met een afvoerslang, die warme lucht via een raam of deur naar buiten afvoert. Het zorgt voor comfort op warme zomerdagen.

Hoe werkt een airco?

De mobiele airco werkt in principe hetzelfde als een klassieke vaste airco. Vaste airco’s hebben een binnen- en buitenunit, die warmte uit de kamer trekken en afvoeren. Een mobiele airco bestaat uit 1 unit met een afvoerslang, die uit het raam of de deur hangt. Zo voert het apparaat de warmte af naar buiten. Het is daarom belangrijk dat de airco bij gebruik in de buurt van een raam staat. Omdat een mobiele airco geen buitenunit heeft, maakt hij wat meer geluid dan een split airco. Het apparaat dat binnen staat, doet namelijk al het werk.

Hoe werkt de afvoerslang van een airco?

Iedere mobiele airco heeft een afvoerslang. Je plaatst een mobiele airco op een plek waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan, bijvoorbeeld bij een raam of deur. Zorg bij het plaatsen dat de afvoerslang niet teveel bochten of knikken heeft. Let er op dat de kier in het raam of de deur niet te groot is, dat belemmert de werking van je mobiele airco. Een schuifraam is het handigste. Heb je geen schuifraam? Zorg dan dat je de rest van het gat (om de slang heen) opvult met isolatiemateriaal.

Waar airco plaatsen?

Een mobiele airco kun je heel makkelijk zelf ‘installeren’ maar je moet hem wel vlakbij een raam of schuifraam plaatsen.

Zorg vooral dat je de meegeleverde slang voor de luchtafvoer op de airco bevestigt en leidt de slang vervolgens via het raam naar buiten. Let op dat je de kier in het raam zo goed mogelijk afdicht.

Maak jouw mobiele airco in no time klaar voor gebruik. En dat in maar 5 stappen!

  1. Sluit de ramen en deuren van de te koelen/verwarmen ruimte.
  2. Bescherm de ruimte zoveel mogelijk tegen rechtstreeks invallend zonlicht en vermijd warmtebronnen in de kamer.
  3. Zet geen voorwerpen op de airco en controleer of de lucht aan- en afvoer niet geblokkeerd is.
  4. Zet dan nu de airco aan volgens de gebruiksaanwijzing. En geniet van een koelere ruimte.

Is een airco ongezond?

Veel mensen zitten met het misverstand dat een airco ongezond is. Wij weten waar dit hardnekkig maar foutief cliché is ontstaan: op vakantie in oude hotels in het zuiden, waar je soms nachtenlang wakker ligt van de ronkende airco.

Wij kunnen je alvast geruststellen. Een moderne airco – dus alle airco’s van GECO Verhuur – zijn niet ongezond waar je ze ook plaatst. 

Wanneer moet je een airco aanzetten?

Stel je wilt rond 23.00 uur gaan slapen en je wilt niet dat de airco aan staat tijdens het slapen, dan kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om de airco in het middag uur al aan te zetten. Want ondanks dat de airco’s van GECO Verhuur zo stil mogelijk zijn, produceren de airco’s wel geluid.

Als je de airco dus rond het middaguur al aanzet, geniet je ’s avonds van een gekoelde kamer en blijft deze kamer ook koeler als je de airco aan zet. Dit komt door het volgende:

Een airco koelt de lucht af. Niet de materialen; dus muren, vloer, plafond, bed, beddengoed, kasten, alles wat zich in de kamer bevindt blijft nog op de oorspronkelijke temperatuur. Daardoor wordt het zo snel weer warm als je de airco uitzet: de materialen warmen de lucht weer op, en dat kost slechts een paar minuten. Het enige dat je daaraan kunt doen is, de airco al rond het middaguur aanzetten. De kamer is dan een paar uur op een lage temperatuur, en dan worden alle materialen wel afgekoeld door de koude lucht, tot die materialen ook die lage temperatuur hebben. Als je dan om 23:00 je airco uitzet, duurt het een paar uur voordat je kamer weer wordt verwarmd door de omgeving.