Ruwterrein heftruck huren

Ruwterrein heftruck huren? De ruwterrein vorkheftrucks worden verhuurt van 2,5 ton tot wel 5 ton. De heftruck wordt gehuurd voor het heffen en verplaatsen van zware lasten op een ruwe ondergrond. Ruwe ondergronden kom je tegen op bouwplaatsen. Maar ook zie je veel heftrucks bij evenementen of nog aan te leggen grond. Dankzij de speciale ruwterrein banden kunnen de heftrucks zelfs het ruigste terrein aan.

Ruwterrein heftruck verhuur 

Ruwterrein heftrucks zijn populaire heftrucks speciaal ontworpen voor buitenwerkzaamheden. De heftrucks zijn geschikt voor off-roadterreinen. Dus bijzonder interessant voor klussen in de industrie, landbouw en bosbouw en mijnbouw. Kortom, de ruwterrein heftrucks zijn de ideale heftrucks voor het probleemloos laden, lossen en verplaatsen van vracht op ongelijke en ruwe ondergrond.

Op zoek naar een diesel heftruck? Dan ben je bij GECO Verhuur aan het juiste adres. Diesel heftrucks worden vaak op verharde terreinen gebruikt. Deze heftrucks zijn handig voor het probleemloos laden, lossen en verplaatsen van vracht op ongelijke en ruwe ondergrond. De ruwterrein heftruck wordt veel gebruikt bij op- en afbouwwerkzaamheden tijdens evenementen, of op een terrein in aanbouw. Wanneer je een diesel heftruck wilt huren, zijn wij vanuit onze vestiging in Houten gemakkelijk bij je in de buurt. Bovendien kunnen wij vanuit onze vestiging in Wijk bij Duurstede ook alle heftrucks leveren.

Hier hebben wij veelgestelde vragen op een rijtje gezet omtrent het huren van ruwterrein heftrucks. Mocht jouw vraag hier nog niet bij staan, dan kun je natuurlijk bellen. Wij helpen je graag.

Alles over ruwterrein heftrucks

Ruwterrein heftrucks worden ingezet voor hefwerkzaamheden op bouwplaatsen en in het veld. De wielen zijn groter dan een gewone heftruck en aangedreven door een 4×4 wielaandrijving. De heftruck beschikt over een sterke dieselmotor en heeft een capaciteit van 2,5 tot 5 ton.

Wat is een ruwterrein heftruck?

Een ruwterrein heftruck (ook bekend als 4×4 heftruck) is een door middel van een verbrandingsmotor aangedreven transportmiddel. De ruwterrein heftrucks worden met name ingezet op bouwterreinen, industriële fabrieksterreinen en bij de opbouw van evenementen.

Is een heftruck certificaat verplicht?

In de kortste zin van het antwoord: nee.

Maar er komt natuurlijk een maar. Een heftruckcertificaat is niet verplicht. Vanuit Arbowetgeving wordt echter wel deskundigheid voor het rijden op een intern transportmiddel, zoals de heftruck, vereist. Ook stelt deze wetgeving dat een werkgever zijn werknemers een veilige werkplek moet garanderen. Een verzekeraar kan dit als voorwaarde in een verzekeringspolis opnemen. Je kan stellen dat een werknemer die niet goed weet hoe hij veilig met een heftruck moet werken, gevaar kan opleveren voor zichzelf en anderen. Een werknemer die met een heftruck werkt, of dit nu incidenteel of fulltime is, moet dus geschoold zijn in het werken met een heftruck.

Met een heftruckcertificaat kun je echter wel aantonen dat je een heftruck cursus gevolgd en succesvol afgerond hebt. Volgens de Arbowet is een werkgever verplicht is om voldoende en goede instructies te geven. Hoe die instructies eruit moeten zien, staat niet vermeld. In het algemeen word je geacht:

  • De heftruck goed te besturen en bedienen
  • Zorgvuldig en geconcentreerd te werken
  • Veilige werkmethoden te hanteren
  • Gevaren te herkennen

Is een rijbewijs verplicht bij een ruwterrein hoogwerker?

Je hebt niet persé een rijbewijs nodig om een ruwterrein heftruck  te mogen besturen. Daarnaast betekent het ook niet dat als je een autorijbewijs of ander rijbewijs hebt, dat je een heftruck makkelijk kunt besturen.

De minimum leeftijd voor het besturen van een heftruck is daarentegen wel 18 jaar. Het certificaat kan behaald worden zonder autorijbewijs. Jongeren tot 18 jaar mogen alleen rijden onder toezicht. Medewerkers van 16, 17 jaar (dus ook hulpkrachten en vakantiekrachten) mogen wel een heftruck bedienen als:

  • Zij een gedegen instructie hebben gehad, dit moet aantoonbaar zijn, bijvoorbeeld d.m.v. een heftruckcertificaat
  • Er tijdens het bedienen structureel toezicht wordt gehouden

Waarom stuurt een heftruck met de achterwielen?

Een heftruck stuurt met de achterwielen vanwege de wendbaarheid. Een van de belangrijkste voordelen is de korte draaicirkel, die wordt gemeten vanaf de vaste as. De punt van de lepels naar de vooras is veel korter dan naar de achteras. Naast de handeling levert dit veel meer opslagruimte op. Dit scheelt zeker bij kleinere heftrucks zoals de heftrucks op accu. Stellingen kunnen veel dichter op elkaar staan waardoor rijpaden smaller kunnen zijn. Je kunt dus in een hal veel meer goederen opslaan dan als je een heftruck met voorwiel besturing zou gebruiken.