Betonschuurmachine huren

Een betonschuurmachine is ideaal om te huren wanneer je oppervlakten wilt gladmaken of reinigen. Denk bijvoorbeeld aan het verwijderen van lijmresten, verf en coatings. Deze machine heeft ronddraaiende schijven waarmee toplagen of betonvloeren kunnen worden bewerkt. Daarnaast kunnen oneffenheden glad gemaakt worden en betonoppervlakten gereinigd en afgeschuurd worden.

Betonschuurmachine verhuur 

Verwijderen van bekistingnaden, oude verflagen, lijmresten van oud tegelwerk of een stuk(je) van de betonvloer afschuren. Dit is geen probleem met de schuurmachine. Wij verhuren een betonschuurmachine 125 mm (handmodel) deze machine is handig voor de kleinere schuurklussen op de grond en op de muur. Voor de grotere oppervlakten is er ook een zwaardere betonschuurmachine te huur. Je kunt achter deze betonschuurmachine lopen, zodat je niet hoeft te bukken tijdens de werkzaamheden. 

Je leest hier waar je op moet letten bij het huren van betonschuurmachines. Mocht jouw vraag hier nog niet bij staan, dan kun je natuurlijk bellen. Wij helpen je graag.

Wanneer je een betonschuurmachine wilt huren, zijn wij vanuit onze vestiging in Houten gemakkelijk bij je in de buurt. Bovendien kunnen wij vanuit onze vestiging in Wijk bij Duurstede ook alle gereedschappen leveren.

Alles over betonschuurmachines

Een betonschuurmachine heeft de naam schuurmachine, maar de werking van deze machine is totaal anders. Ook niet heel onlogisch als je kijkt naar het materiaal wat deze schuurmachine schuurt. Het schuren van beton is namelijk niet hetzelfde als materialen, zoals hout. Daarvoor kun je beter deze schuurmachines huren. Daarom maakt deze machine ook geen gebruik van papier om mee te schuren. 

Wat is een betonschuurmachine?

Een betonschuurmachine is een schuurmachine die speciaal is ontwikkeld voor het schuren van beton. De machine reinigt en verwijderd oude coatings en (beton)lagen wat resulteert in een glad en vlak betonnen oppervlak. Dit doet deze machine door gebruik te maken van een roterende draaischijf met daaronder diamant segmenten. In dit geval kun je de segmenten omschrijven als de tanden van de betonschuurmachine. 

Wanneer huur je een betonschuurmachine?

Wil je oneffenheden van (beton)vloeren of misschien wel (tegel)lijmresten verwijderen? Dan is het gebruik van een betonschuurmachine verstandig. Met deze machine kun je ook eenvoudig een betonnen vloer glad maken en reinigen.

Betonschuurmachine huren voor een muur?

Een betonnen muur schuren? Ook dat kan met de betonschuurmachine.  De betonschuurmachine 125mm kan door het lichte gewicht ook op muren worden gebruikt. Verder blijft de schuurmachine handig voor het verwijderen van lijmresten en oneffenheden. Een tip na het schuren van de muur: zorg er wel voor dat je na het schuren de boel goed schoonmaakt met stofzuiger en borstel als je vervolgens wilt gaan schilderen of stucen. Zorg dat de hechting op de muur goed is. Het is namelijk zo dat veel stofvorming in de ruimte (door het schuren) de hechting van verf als zowel plamuur tegenwerkt.

Betonschuurmachine huren voor lijmresten?

De betonschuurmachine is ideaal om te huren voor het verwijderen van hardnekkige lijmresten van betonvloeren. Als er lijmresten op beton achtergebleven zijn, kan dit vaak lijden tot oneffenheden of grote frustratie. Met een betonschuurmachine zorg je er voor dat lijmresten in een mum van tijd worden verwijderd.

Betonschuurmachine huren voor een vloer?

Met de juiste betonschuurmachine, is het schuren van een betonnen vloer een makkelijk karwei. Afhankelijk van het oppervlakte van de vloer, kun je hem grondig schuren aan de hand van een betonschuurmachine. Vaak wordt een betonvloer geschuurd om een beter overzicht te creëren.

Een coating aanbrengen is één van de belangrijkste redenen om een betonvloer te schuren. De reden van deze voorbewerking is te vergelijken met het schuren van hout, voordat je een verflaag gaat aanbrengen.

Er zijn op een betonnen vloer redelijk snel vlekken zichtbaar. Dit kan te maken hebben met looppaden of door het verplaatsen van machines. Al deze veranderingen brengen kleurverschillen met zich mee.

Andere oorzaken waarom betonvloeren vaak geschuurd moeten worden zijn:

  • Verregende nieuwe betonvloeren
  • Betonvloeren die bevroren zijn
  • Verwijderen van bitumen
  • Verwijderen van lijmresten
  • Betonvloeren die zijn verontreinigd
  • Oneffenheden en bulten uitvlakken
  • Creëren van mechanische hechting
  • Grof afgewerkt beton
  • Aanbrengen van coatings
  • Coating aanbrengen betonvloer