Heftruck huren

Wil je een heftruck huren dan ben je bij GECO Verhuur aan het juiste adres. Wanneer je veel pallets met zware spullen hoog in de lucht moet tillen om in het magazijn te stapelen? Of als je buiten erg zware objecten moet tillen? Dan kun je een heftruck huren bij GECO Verhuur. Wij hebben voor jouw klus de juiste heftruck te huur.

Wat is een heftruck?

Een heftruck of vorklift wordt officieel eigenlijk een vorkheftruck genoemd. Dit is een door middel van een elektromotor of een verbrandingsmotor aangedreven transportmiddel, hoofdzakelijk voor het vervoer van goederen die op een pallet staan. Bijvoorbeeld in een magazijn of op een bedrijfsterrein. 

Volgens de dikke van Dale is de definitie: “voertuig voor het verticaal verplaatsen van lasten”

Welke heftruck heb ik nodig?

Welke heftruck je nodig hebt, is afhankelijk van de soort klus.

Diesel heftruck

Diesel heftrucks zijn ideaal als je zware lasten wilt tillen. Een van de grote voordelen is de langdurige inzetbaarheid zonder frequent te hoeven tanken. Dit maakt diesel heftrucks tot een krachtige optie voor langdurige en efficiënte werkzaamheden. Het is echter belangrijk te benoemen dat, vanwege de emissie van dieseldampen, het gebruik ervan in gesloten ruimtes niet aan te raden is.

Accu heftruck

Accu heftrucks blinken daarentegen uit in compactheid en wendbaarheid, wat ze perfect maakt voor laad- en lostaken in beperkte of kleine ruimtes. Hun minimale uitstoot maakt ze geschikt voor binnengebruik, waardoor je in een schone omgeving langdurig en efficiënt kunt werken.

Elektrische heftruck

Elektrische heftrucks zijn perfect voor omgevingen waar luchtkwaliteit en geluidsniveaus belangrijke overwegingen zijn. Dankzij de stille en emissieloze werking zijn ze ideaal voor zowel binnen- als buitengebruik, met name in magazijnen, distributiecentra en andere gesloten ruimten. Ook bieden elektrische heftrucks op lange termijn het voordeel van lagere operationele kosten. Doorgaans is elektriciteit goedkoper dan diesel en hebben minder onderhoud nodig dan diesel heftrucks.

Ruw terrein heftruck

Voor projecten in ruige omgevingen, zoals bouwterreinen, is een ruw terrein heftruck de ideale oplossing. Deze heftrucks zijn speciaal ontworpen voor uitdagende ondergronden en toch zware klussen in de buitenlucht kunnen volbrengen.

Welk rijbewijs heb je nodig voor een heftruck?

Je hebt niet per se een rijbewijs nodig om een heftruck te mogen besturen. Daarnaast betekent het ook niet dat als je een autorijbewijs of ander rijbewijs hebt, dat je een heftruck makkelijk kunt besturen.

De minimum leeftijd voor het besturen van een heftruck is daarentegen wel 18 jaar. Het certificaat kan behaald worden zonder autorijbewijs. Jongeren tot 18 jaar mogen alleen rijden onder toezicht. Medewerkers van 16, 17 jaar (dus ook hulpkrachten en vakantiekrachten) mogen wel een heftruck bedienen als:

  • Zij een gedegen instructie hebben gehad, dit moet aantoonbaar zijn, bijvoorbeeld d.m.v. een heftruckcertificaat
  • Er tijdens het bedienen structureel toezicht wordt gehouden

Heb ik een heftruck certificaat nodig?

Een heftruckcertificaat is niet wettelijk verplicht, maar deskundigheid voor het rijden op een intern transportmiddel is volgens de Arbowet wel vereist. Ook stelt deze wetgeving dat een werkgever zijn werknemers een veilige werkplek moet garanderen. Een verzekeraar kan dit als voorwaarde in een verzekeringspolis opnemen. Je kan stellen dat een werknemer die niet goed weet hoe hij veilig met een heftruck moet werken, gevaar kan opleveren voor zichzelf en anderen. Een werknemer die met een heftruck werkt, of dit nu incidenteel of fulltime is, moet dus geschoold zijn in het werken met een heftruck.

Met een heftruckcertificaat kun je echter wel aantonen dat je een heftruck cursus gevolgd en succesvol afgerond hebt. Volgens de Arbowet is een werkgever verplicht om voldoende en goede instructies te geven. Hoe die instructies eruit moeten zien, staat niet vermeld. In het algemeen word je geacht:

  • De heftruck goed te besturen en bedienen
  • Zorgvuldig en geconcentreerd te werken
  • Veilige werkmethoden te hanteren
  • Gevaren te herkennen

Hoe kun je een heftruck vervoeren?

Bij GECO Verhuur zetten we ons in om het vervoeren van een heftruck zo makkelijk mogelijk te maken. Dankzij ons eigen transport brengen wij de heftruck direct naar jouw bedrijfspand, bouwplaats of andere locatie. Laat ons simpelweg bij de reservering weten of je de heftruck geleverd en/of opgehaald wilt hebben, en wij zorgen voor de rest. Dit neemt de last van je schouders, zodat jij je kunt concentreren op je specialiteit. Voor eventuele vragen neem dan contact met ons op. Wij staan altijd voor je klaar!

Heftruck huren bij Geco verhuur!

Heftrucks bieden een ideale oplossing voor het verhogen van capaciteit tijdens seizoensgebonden pieken of voor het overbruggen van tijdelijke uitval. Ze zijn ideaal voor situaties waarin er een extra of tijdelijke transportbehoefte ontstaat, ongeacht of dit voor een dag, een maand of zelfs een jaar is. Met onze vestigingen in Houten en Wijk bij Duurstede zijn wij altijd in staat om heftrucks te leveren waar nodig. Heb je twijfels over welke heftruck je nodig hebt voor jouw klus? Bij GECO Verhuur staan onze ervaren verhuurmedewerkers voor je klaar om te helpen bij het maken van de juiste keuze. Liever een heftruck kopen of in de lease dan verwijzen wij u graag door naar GECO Verkoop.