Heftruck huren

Wil je een heftrucks huren dan ben je bij GECO Verhuur aan het juiste adres. Wanneer je veel pallets met zware spullen hoog in de lucht moet tillen om in het magazijn te stapelen? Of als je buiten erg zware objecten moet tillen? Dan kun je een heftruck huren bij GECO Verhuur. Wij hebben voor jouw klus, de juiste heftruck te huur.

Heftruck verhuur 

Op zoek naar een heftruck? Dan ben je bij GECO Verhuur aan het juiste adres. Heftrucks zijn handig voor extra capaciteit tijdens seizoenspieken of juist om uitval te overbruggen. Wanneer er een extra of tijdelijke behoefte aan transport is, zijn onze heftrucks de beste keuze. Of het nu voor een dag, een maand of een jaar is. Vanuit onze vestiging in Houten zijn wij gemakkelijk bij je in de buurt. Bovendien kunnen wij vanuit onze vestiging in Wijk bij Duurstede ook alle heftrucks leveren.

Als je bijvoorbeeld twijfelt over welke heftruck je nodig hebt voor jouw klus voorzien we je bij GECO Verhuur graag van advies. Onze ervaren verhuurmedewerkers staan voor je klaar. Hier kun je alvast lezen waar je op moet letten bij het huren van een heftruck. Mocht jouw vraag hier nog niet bij staan, dan kun je natuurlijk bellen. Wij helpen je graag. Wil je toch een heftruck kopen of in de lease dan verwijzen wij u graag door naar GECO Verkoop

Heftrucks zijn dankzij de geringe afmetingen en maximale wendbaarheid ideaal voor laad- en loswerk. Wij verhuren heftrucks voor zowel binnen als buiten. Bij GECO Verhuur ontzien we jou graag zoveel mogelijk op het gebied van transport van goederen.

Alles over heftrucks

Heb je zware goederen die je niet kunt tillen? Moet je bij een evenement veel spullen vervoeren? Van elektrische heftrucks tot diesel heftrucks, ruwterrein heftrucks en heftrucks op gas. GECO Verhuur voorziet jou van de juiste heftruck. 

Wat is een heftruck?

Een heftruck of vorklift wordt officieel eigenlijk een vorkheftruck genoemd. Dit is een door middel van een elektromotor of een verbrandingsmotor aangedreven transportmiddel, hoofdzakelijk voor het vervoer van goederen die op een pallet staan. Bijvoorbeeld in een magazijn of op een bedrijfsterrein. 

Volgens de dikke van Dale is de definitie: “voertuig voor het verticaal verplaatsen van lasten”

Welk rijbewijs heb je nodig voor een heftruck?

Je hebt niet persé een rijbewijs nodig om een heftruck te mogen besturen. Daarnaast betekent het ook niet dat als je een autorijbewijs of ander rijbewijs hebt, dat je een heftruck makkelijk kunt besturen.

De minimum leeftijd voor het besturen van een heftruck is daarentegen wel 18 jaar. Het certificaat kan behaald worden zonder autorijbewijs. Jongeren tot 18 jaar mogen alleen rijden onder toezicht. Medewerkers van 16, 17 jaar (dus ook hulpkrachten en vakantiekrachten) mogen wel een heftruck bedienen als:

  • Zij een gedegen instructie hebben gehad, dit moet aantoonbaar zijn, bijvoorbeeld d.m.v. een heftruckcertificaat
  • Er tijdens het bedienen structureel toezicht wordt gehouden

Heb ik een heftruck certificaat nodig?

In de kortste zin van het antwoord: nee.

Maar er komt natuurlijk een maar. Een heftruckcertificaat is niet verplicht. Vanuit Arbowetgeving wordt echter wel deskundigheid voor het rijden op een intern transportmiddel, zoals de heftruck, vereist. Ook stelt deze wetgeving dat een werkgever zijn werknemers een veilige werkplek moet garanderen. Een verzekeraar kan dit als voorwaarde in een verzekeringspolis opnemen. Je kan stellen dat een werknemer die niet goed weet hoe hij veilig met een heftruck moet werken, gevaar kan opleveren voor zichzelf en anderen. Een werknemer die met een heftruck werkt, of dit nu incidenteel of fulltime is, moet dus geschoold zijn in het werken met een heftruck.

Met een heftruckcertificaat kun je echter wel aantonen dat je een heftruck cursus gevolgd en succesvol afgerond hebt. Volgens de Arbowet is een werkgever verplicht om voldoende en goede instructies te geven. Hoe die instructies eruit moeten zien, staat niet vermeld. In het algemeen word je geacht:

  • De heftruck goed te besturen en bedienen
  • Zorgvuldig en geconcentreerd te werken
  • Veilige werkmethoden te hanteren
  • Gevaren te herkennen

Welke heftruck heb ik nodig?

Welke heftruck je nodig hebt, is afhankelijk van het soort klus.

Allereerst zijn de diesel heftrucks handig om te gebruiken als je zware lasten wilt tillen. Bovendien kun je een diesel heftruck lang gebruiken. En hoef je de heftruck minder vaak te tanken dan een elektrische heftruck op te laden.  Kortom, je kan met een diesel heftruck langer en efficiënter werken. Nadeel is wel dat door de uitstoot van dieseldampen binnenwerken af te raden is.

De heftrucks op accu zijn dankzij zijn geringe afmetingen en maximale wendbaarheid ideaal voor laad- en loswerk in kleine ruimtes. 

Door de beperkte uitstoot van schadelijke uitlaatgassen is het toegestaan deze vorkheftrucks op gas binnen te gebruiken. Hierdoor kun je ongestoord, lang en efficiënt werken.

Wanneer je een klus hebt waar je te maken hebt met bijvoorbeeld een bouwterrein, dan huur je de ruwterrein heftruck.

Hoe kun je een heftruck vervoeren?

Sommige heftrucks kun je vervoeren met machinetransporters

Daarnaast kan GECO Verhuur zorgen voor het transport van de heftrucks. Hierdoor ontlasten wij jou en kun jij focussen op waar jij het beste in bent.