Cirkelzaag huren

Wil je een cirkelzaag huren? Een cirkelzaag ligt comfortabel in de hand en is ideaal als je snel en precies wilt zagen. De cirkelzaag werkt op stroom of op accu. Een cirkelzaag is met name geschikt voor het zagen van langere zaagstukken, zoals platen en planken. Ook kan een cirkelzaagmachine vaak in een hoek van 45 of 90 graden (of ‘in verstek’) zagen. Bekijk hier welke cirkelzaag jij wilt huren.

Cirkelzaag verhuur 

Een cirkelzaag ligt comfortabel in de hand en is ideaal als je snel en precies wilt kunnen zagen. De cirkelzaag werkt op stroom of op een accu. Met een cirkelzaag kun je verschillende, met name hout, materialen over een langere lengte zagen. Ideaal voor professionele doeleinden in de bouw, maar ook perfect voor de klusser thuis. 

Je leest hier waar je op moet letten bij het huren van cirkelzagen. Mocht jouw vraag hier nog niet bij staan, dan kun je natuurlijk bellen naar 085 902 2737. Wij helpen je graag.

Wanneer je een cirkelzaag wilt huren, zijn wij vanuit onze vestiging in Houten gemakkelijk bij je in de buurt. Bovendien kunnen wij vanuit onze vestiging in Wijk bij Duurstede ook alle cirkelzagen leveren.

Alles over cirkelzagen

Een cirkelzaag is eigenlijk alleen geschikt om recht te zagen. Maar het is op het gebied van zaagmachines wel één van de populaire zagen. Vooral voor het op maat zagen van plaatmateriaal is een cirkelzaag onmisbaar.

Wat is een cirkelzaag?

Met een cirkelzaag zaag je, met het juiste zaagblad, in hout, aluminium of kunststof. Doordat de zaag niet gebonden is aan een onderstel of tafel ben je volledig vrij in je beweging en gebruik je hem voor langere sneden in groter materiaal en dankzij zijn mobiliteit neem je hem ook nog eens gemakkelijk mee naar je klussen op locatie. 

Hoe gebruik je een cirkelzaag?

De zaagdiepte instellen

Door de voetplaat hoger of lager te zetten, stel je de zaagdiepte in. Laat het zaagblad niet te ver onder het te zagen materiaal uitsteken, want dat vergroot het risico op een terugslag of vastlopen. Een vuistregel: meet de dikte het materiaal en reken 3 mm extra.

De zaaglijn aftekenen

Nauwkeurig zagen begint met nauwkeurig markeren. Nadat je hebt opgemeten waar je gaat zagen, teken je de lijn aan beide kanten af met een timmermanspotlood.

Een tip van de vakman: maak een V-vormige markering, waarbij de punt van de V naar de exacte maat wijst. Dit is nauwkeuriger dan een enkel lijntje, dat wat naar links of rechts kan afwijken. Verbind nu de markeringen aan beide zijden langs een rechte lat met een potloodlijn en bepaal langs welke kant van de lijn je gaat zagen.

Tips

  • Bij donker hout of laminaat kun je de zaaglijn aftekenen op tape voor een betere zichtbaarheid.
  • Goed licht is belangrijk. Draai het materiaal zo dat de cirkelzaag geen schaduw werpt op de zaaglijn.
  • Ook bij het huren van een handcirkelzaag, adviseren wij dringend om gebruik te maken van PBM’s.