Shovel huren

Een van de meest breed toepasbare grondverzetmachines: een shovel. Een shovel of wiellader genoemd is een machine die onder andere gebruikt wordt bij het grondverzet. De shovel wordt vaak gehuurd voor verschillende ruwterrein toepassingen. Het heffen van zware materialen, het scheppen en verrijden van grond. Er kunnen in de hefarm verschillende voorzetstukken gehangen worden, zoals een dichte bak, puinbak, palletvorken, stenenklem of een veegbezem.

Shovel verhuur 

Een shovel is een wiellader die veelal ingezet wordt voor grondverzet. De wendbare machine kan gehuurd worden met meerdere voorzetstukken, waardoor deze voor vele klussen kan worden gebruikt. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een shovel met een vast voorzetstuk. Voor lichtere klussen is een mini kniklader, ook bekend als mini shovel of knikmops, waarschijnlijk een betere optie. Deze toegankelijke en makkelijk te transporteren machine beschikt over een knik in de hefboom en kan ook gehuurd worden met verschillende hulpstukken.

Je leest hier welke shovel jij nodig hebt! Mocht jouw vraag hier nog niet bij staan, dan kun je natuurlijk bellen. Wij helpen je graag. Wanneer je een shovel wilt huren, zijn wij vanuit onze vestiging in Houten gemakkelijk bij je in de buurt. Bovendien kunnen wij vanuit onze vestiging in Wijk bij Duurstede ook alle shovels leveren.

Alles over shovels

Voor het verplaatsen van een grote hoeveelheid grond gebruik je een shovel. Een shovel heeft vele namen zoals wiellader, knikmops of laadschop. Naast grote hoeveelheden grond, is een shovel een echte alleskunner. Hier lees je alles over de machine en waar je op moet letten bij het huren van de shovel.

Wat is een shovel?

Een shovel of wiellader, ook wel laadschop of grondverzetmachine genoemd, is een machine die onder andere gebruikt wordt bij het grondverzet.

Volgens de Dikke van Dale is de definitie van een shovel: graafmachine op (rups)banden”

Hoe kan ik veilig werken met shovels?

Het werken met een shovel of wiellader kan gevaarlijk zijn. De meest voorkomende risico’s zijn:
aanrijdingen, afvallende lading en kantelgevaar. Kantelgevaar ontstaat vooral bij het rijden met een geheven bak, last (balen stro, kuilvoer) of het hijsen van loshangende lasten. 

Met onderstaande tips werk jij veilig met een shovel:

  • De werkplek en werkomgeving zijn zo veilig mogelijk. Weinig obstakels of geen kinderen die rond rennen. Plaats eventueel een hek om onbevoegde weg te houden
  • Gebruik de shovel conform de gebruikshandleiding
  • Werk niet alleen met een shovel. Zorg dat er altijd iemand in de buurt is die je eventueel kan helpen als er iets gebeurd
  • De werkvloer is voldoende vlak en stabiel
  • Rij met de lading zo dicht mogelijk bij de grond

Hoe kan ik een shovel vervoeren?

Shovels zijn zware voertuigen. Vandaar dat het vervoer vaak via machinetransporters gaat. De verschillende shovels die te huur zijn bij GECO Verhuur zijn de onderstaande:

Deze shovels zijn dus te vervoeren met de machinetransporter tot 3.500 kg