Stronkenfrees

Wil je een stronkenfrees huren? De stronkenfrees is ideaal om te huren, wanneer je wilt voorkomen dat de boomstronk van een gerooide boom weer uitloopt. Een achtergebleven boomstronk of wortels van een gerooide boom zijn eenvoudig stuk krijgen met behulp van een stronkenfrees. Een stronkenfrees is voorzien van beitels op de frees, waarmee de boomstronk wordt verpulverd.

Per dag:
70,- excl. 7% SRR en BTW 

Per week:          210,- excl. 7% SRR en BTW

Omschrijving

Stronkenfrees huren? De termen stronkenfrees en stobbenfrees, stobbefrees of weortelfrees zijn aanduidingen voor één en dezelfde machine. Kortweg verwijdert de stobbenfrees diverse beplanting. Naast boomstronken en boomwortels kunnen kun je met de stobbenfrees ook struiken, wortels van heggen en zelfs bamboe verwijderen. Een stronkenfrees is echter niet geschikt om grote oppervlaktes tuin te frezen; daarvoor wordt een grondfrees 5,5 pk of grondfrees 13 pk gebruikt.

De stronkenfrees is een speciaal ontwikkelde machine waarmee boomstronken kunnen worden uitgefreesd tot diep in de grond. De machine beschikt over een zwenkarm met daarop bevestigd een freeswiel waarop harde scherpe widia (wolfraam carbide) beitels zijn gemonteerd. De beitels, vervaardigd van widia (afgeleid van ‘wie Diamant’ in het Duits), zijn bijna net zo hard als diamant.

Specificaties

Motor:                    Honda GX390 1 cil. 4-takt
Geluidniveau:       100 dB(A)
Max. snijhoogte:  350 – 400 mm

Max. snijdiepte:    350 – 400 mm
Afmetingen:          2100 x 770 x 1200 mm

Gewicht:                151 kg

Veelgestelde vragen

De stobbenfrees kan een boomstronk van 50 cm boven de grond weg frezen. En tot 41 cm onder het grondniveau weghalen.

Nee, de stronkenfrees past niet in een auto. Als je een aanhanger achter de auto plaatst, dan kun je de stronkenfrees wel vervoeren.

Nee, het is uitsluitend geschikt om boomstronken weg te frezen. Je kunt een wortelbijl om specifieke wortels weg te krijgen en de grondfrees voor stukken grond.

Meegeleverd

Stronkenfrees:               1 stuk 
Volle benzine tank:       1 stuk

Optioneel

Tarieven

                                 excl. BTW        incl. SRR en BTW
Per dag:                 € 70,-              € 90,63
Per week:             € 210,-            € 271,89

Transportkosten zijn optioneel
Schoon mee, is schoon retour
Let op dat dit artikel borg gerekend wordt.

Stronkenfrees huren in de buurt

Je kunt de stronkenfrees bij jou in de buurt huren. Kies één van de vestigingen van GECO Verhuur om de stobbenfrees op te halen. Of laat de stronkenfrees bij jouw klus bezorgen en/of afhalen.

GECO Houten

Gevestigd aan de Peppelkade 15-d, 3992 AL in Houten

GECO Wijk bij Duurstede

Gevestigd aan de Molenvliet 24, 3961 MV Wijk bij Duurstede