Stronkenfrees

Wil je een stronkenfrees huren? De stronkenfrees is ideaal om te huren, wanneer je wilt voorkomen dat de boomstronk van een gerooide boom weer uitloopt. Een achtergebleven boomstronk of wortels van een gerooide boom zijn eenvoudig stuk krijgen met behulp van een stronkenfrees. Een stronkenfrees is voorzien van beitels op de frees, waarmee de boomstronk wordt verpulverd.

Prijzen
Onderstaande prijzen zijn exclusief 7% SRR
meer informatie zie tarieven

Periode / stuk

1 dag
1 week

1 extra dag

Slijtagekosten
Brandstof

excl / incl BTW

70,- / 84,70
210,- / 254,10

42,- / 50,82

25,- / 30,25
op aanvraag

Omschrijving

Stronkenfrees huren? De termen stronkenfrees en stobbenfrees, stobbefrees of weortelfrees zijn aanduidingen voor één en dezelfde machine. Kortweg verwijdert de stobbenfrees diverse beplanting. Naast boomstronken en boomwortels kunnen kun je met de stobbenfrees ook struiken, wortels van heggen en zelfs bamboe verwijderen. Een stronkenfrees is echter niet geschikt om grote oppervlaktes tuin te frezen; daarvoor wordt een grondfrees 5,5 pk of grondfrees 13 pk gebruikt.

De stronkenfrees is een speciaal ontwikkelde machine waarmee boomstronken kunnen worden uitgefreesd tot diep in de grond. De machine beschikt over een zwenkarm met daarop bevestigd een freeswiel waarop harde scherpe widia (wolfraam carbide) beitels zijn gemonteerd. De beitels, vervaardigd van widia (afgeleid van ‘wie Diamant’ in het Duits), zijn bijna net zo hard als diamant.

Specificaties

Motor:                    Honda GX390 1 cil. 4-takt
Geluidniveau:       100 dB(A)
Max. snijhoogte:  350 – 400 mm

Max. snijdiepte:    350 – 400 mm
Afmetingen:          2100 x 770 x 1200 mm

Gewicht:                151 kg

Veelgestelde vragen

De stobbenfrees kan een boomstronk van 50 cm boven de grond weg frezen. En tot 41 cm onder het grondniveau weghalen.

Nee, de stronkenfrees past niet in een auto. Als je een aanhanger achter de auto plaatst, dan kun je de stronkenfrees wel vervoeren.

Nee, het is uitsluitend geschikt om boomstronken weg te frezen. Je kunt een wortelbijl om specifieke wortels weg te krijgen en de grondfrees voor stukken grond.

Meegeleverd

Stronkenfrees:               1 stuk 
Volle benzine tank:       1 stuk

Optioneel

Tarieven

Inclusief 7% SRR          excl / incl BTW
Dagtarief                         74,90 / 90,63
Weektarief                      224,70 / 271,89
Extra dagtarief               44,94 / 54,38

Slijtagekosten               25,- / 30,25

Let op dat bij dit artikel borg gerekend wordt.

Brandstof
Vol mee, is vol retour. Bij een verhuring leveren wij brandstof mee. De onaangebroken verpakkingen nemen wij retour. Je hoeft dus alleen te betalen wat er daadwerkelijk verbruikt is.

Transport
Wij kunnen de stronkenfrees ook bezorgen en/of ophalen. GECO Verhuur beschikt over eigen transport om snel te kunnen schakelen. Dit resulteert in korte levertijden, volledig afgestemd op jouw behoefte. De kosten voor transport wijken af per reisafstand. Je kunt bij je reservering aangeven of je het materiaal gebracht en of opgehaald wilt hebben. 

Schoonmaakkosten
Schoon mee, is schoon retour. Wij zijn zuinig op ons materieel en zorgen dan ook dat het materieel schoon meegaat. Indien het gehuurde niet in dezelfde (schone) staat retour komt, worden er schoonmaakkosten berekend. Dit doen wij op basis van de hoeveelheid tijd dat wij er mee bezig zijn om het materieel er weer netjes bij te zetten.

Huurperiode

  • De minimale huurperiode is een dag, dat wil zeggen: maximaal 24 uur.
  • Een weekendtarief is gelijk aan een dagtarief.
    Een weekend wil zeggen: vanaf vrijdag na 16.00 uur tot maandagochtend uiterlijk 08.00 uur. Vraag bij de betreffende vestiging naar de voorwaarden.
    Weekendtarief komt te vervallen indien het gehuurde bezorgd dient te worden.
  • Wanneer het huurtarief bij meerdere dagen boven het weektarief uitkomt, dan betaalt u automatisch het weektarief. Een week wil zeggen: maximaal 7 x 24 uur.
  • Een extra dag gaat in na de eerste week. Huur je langer dan één week, dan betaal je per extra dag.

Stronkenfrees huren in de buurt

Je kunt de stronkenfrees bij jou in de buurt huren. Kies één van de vestigingen van GECO Verhuur om de stobbenfrees op te halen. Of laat de stronkenfrees bij jouw klus bezorgen en/of afhalen.

GECO Houten

Gevestigd aan de Peppelkade 15-d, 3992 AL in Houten

GECO Wijk bij Duurstede

Gevestigd aan de Molenvliet 24, 3961 MV Wijk bij Duurstede