Heftruck op accu huren

De elektrische heftruck is dankzij zijn geringe afmetingen en maximale wendbaarheid ideaal voor laad- en loswerk in kleine ruimtes. Door een heftruck op accu te huren, werk je schoner en stiller in vergelijking met de diesel heftrucks en LPG heftrucks. Er komen namelijk geen schadelijke uitlaatgassen vrij bij de heftruck op accu.

Heftruck op accu verhuur 

GECO Verhuur is het juiste adres als je op zoek bent naar een heftruck op accu. De elektrische heftruck is dankzij zijn geringe afmetingen en maximale wendbaarheid ideaal voor laad- en loswerk in kleine ruimtes. De elektrische heftruck kom je vooral tegen op plekken waar luchtverversing niet of nauwelijks mogelijk is. Maar ook op plaatsen waar levensmiddelen of reuk- en smaakgevoelige stoffen worden opgeslagen of verwerkt. Een heftrucks op accu is veel stiller, omdat er minder bewegende onderdelen in een motor zitten. Wanneer je een heftruck op accu wilt huren, zijn wij vanuit onze vestiging in Houten gemakkelijk bij je in de buurt. Bovendien kunnen wij vanuit onze vestiging in Wijk bij Duurstede ook alle heftrucks leveren.

Als je bijvoorbeeld twijfelt over welke heftruck je nodig hebt voor jouw klus voorzien we je bij GECO Verhuur graag van advies. Onze ervaren verhuurmedewerkers helpen je graag. Ook kun je hier lezen waar je op moet letten bij het huren van een heftrucks. Mocht jouw vraag hier nog niet bij staan, dan kun je natuurlijk bellen.

Dus als je op een plek moet werken waar uitlaatgassen niet gewenst zijn, in gesloten ruimtes, dan is het huren van een elektrische heftruck ideaal. Wij beschikken over een aantal elektrische vorkheftrucks. Zo kun jij altijd een heftruck op accu huren bij ons.

Alles over heftrucks op accu

Een heftruck op accu is een wendbare elektrische heftruck. Deze soort heftrucks wordt veelal gebruikt binnen. Vooral voor het heffen en transporteren van pallets of spullen die met de vorken makkelijk zijn op te pakken.

Welk rijbewijs heb je nodig voor een elektrische heftruck?

Je hebt niet persé een rijbewijs nodig om een heftruck op accu te mogen besturen. Daarnaast betekent het ook niet dat als je een autorijbewijs of ander rijbewijs hebt, dat je een heftruck makkelijk kunt besturen.

De minimum leeftijd voor het besturen van een heftruck is daarentegen wel 18 jaar. Het certificaat kan behaald worden zonder autorijbewijs. Jongeren tot 18 jaar mogen alleen rijden onder toezicht. Medewerkers van 16, 17 jaar (dus ook hulpkrachten en vakantiekrachten) mogen wel een heftruck bedienen als:

  • Zij een gedegen instructie hebben gehad, dit moet aantoonbaar zijn, bijvoorbeeld d.m.v. een heftruckcertificaat
  • Er tijdens het bedienen structureel toezicht wordt gehouden

Is een certificaat verplicht bij een heftruck op accu?

In de kortste zin van het antwoord: nee.

Maar er komt natuurlijk een maar. Een heftruckcertificaat is niet verplicht. Vanuit Arbowetgeving wordt echter wel deskundigheid voor het rijden op een intern transportmiddel, zoals de heftruck, vereist. Ook stelt deze wetgeving dat een werkgever zijn werknemers een veilige werkplek moet garanderen. Een verzekeraar kan dit als voorwaarde in een verzekeringspolis opnemen. Je kan stellen dat een werknemer die niet goed weet hoe hij veilig met een heftruck moet werken, gevaar kan opleveren voor zichzelf en anderen. Een werknemer die met een heftruck werkt, of dit nu incidenteel of fulltime is, moet dus geschoold zijn in het werken met een heftruck.

Met een heftruckcertificaat kun je echter wel aantonen dat je een heftruck cursus gevolgd en succesvol afgerond hebt. Volgens de Arbowet is een werkgever verplicht is om voldoende en goede instructies te geven. Hoe die instructies eruit moeten zien, staat niet vermeld. In het algemeen word je geacht:

  • De heftruck goed te besturen en bedienen
  • Zorgvuldig en geconcentreerd te werken
  • Veilige werkmethoden te hanteren
  • Gevaren te herkennen

Welke elektrische heftruck heb ik nodig?

Er zijn verschillende elektrische heftrucks te huur bij ons. Deze heftrucks zijn opgedeeld in maximaal hefvermogen. Dus hoe zwaarder je moet tillen, dan is het handiger om een krachtigere en grotere heftruck te huren.