Meetapparatuur huren

Heb je meetapparatuur nodig, dan ben je bij GECO Verhuur aan het juiste adres. Wij verhuren verschillende meetapparaten, zo kun je bij ons terecht voor verschillende lasers. Voor het uitlijnen van funderingen en schuttingen tot aan het uitzetten van opritten, maar ook voor materiaal dat jij wilt ophangen of monteren. Ook kun je voor het opmeten van afstanden een afstandmeter huren. Vervolgens valt onder de meetapparatuur van GECO Verhuur ook de leidingzoekers. Deze handige tools zorgen er voor dat jij door muren heen, leidingen kunt vinden. Om het vochtgehalte te meten in ruimtes, kun je een vochtmeter gebruiken. Tot slot zorg jij voor kaarsrechte constructies door waterpassen te huren.

Meetapparatuur verhuur 

Bij GECO Verhuur kun je diverse meetapparatuur huren. Wanneer je bijvoorbeeld de hoogte van terrein wilt uitzetten, een vloer, wand of schutting wilt uitlijnen of een ruimte op wilt meten, kun je het beste kiezen voor een laser of afstandlaser. Ben je van plan om te gaan boren in badkamers of toiletruimtes? Vaak is het dan handig om gebruik te maken van de leidingzoeker. Als je de materiaalvochtigheid wilt meten zonder beschadiging van het oppervlakte, maak je gebruik van de vochtmeter. Tot slot, als je jouw klus kaarsrecht wilt hebben, gebruik je een waterpas.

Onze ervaren verhuurmedewerkers staan voor je klaar. Ook kun je hier lezen waar je op moet letten bij het huren van meetapparatuur. Mocht jouw vraag hier nog niet bij staan, dan kun je natuurlijk bellen. Wij helpen je graag.

Wanneer je meetapparatuur wilt huren, zijn wij vanuit onze vestiging in Houten gemakkelijk bij je in de buurt. Bovendien kunnen wij vanuit onze vestiging in Wijk bij Duurstede ook alle meetapparatuur leveren.

Alles over meetapparatuur

Bij GECO Verhuur kun je meetapparatuur huren. Als je aan de slag wilt met het meten van een oppervlakte is het huren van meetapparatuur altijd handig. Je kunt verschillende soorten meetapparatuur huren. Afhankelijk van het soort oppervlakte en de afstand ervan kun je een keuze maken om een meetapparaat te huren. 

Wat is een meetapparatuur?

Meetapparaten zijn precies wat je verwacht: apparaten waar je mee meet. Dit meten houdt alleen wel wat meer in dan enkel de afstand van A naar B opmeten. Je voert ook berekeningen uit met waardes, je zoekt waar leidingen zich bevinden voor het veilig boren in muren of je zorgt ervoor dat je punten of lijnen overdraagt. Welke meetapparatuur je nodig hebt, hangt af van je klus. We behandelen hier diverse producten en waar je ze voor gebruikt.

Welke meetapparatuur moet ik huren?

De afstandsmeter is de vervanging van de rolmaat. Afhankelijk van de uitvoering meet je afstanden en voer je diverse berekeningen uit met de meetwaardes. Je huurt een laserafstandsmeter als je:

 • De afstand van punt A naar punt B wilt bepalen.
 • De oppervlakte van je muur wilt weten om de hoeveelheid verf in te schatten.
 • Het volume van een kamer wilt weten.
 • Een plattegrond van je huis gaat maken.

Een kruislijnlaser projecteert, eventueel afzonderlijk in te stellen, horizontale en verticale lijnen.  Je gebruikt een kruislijnlaser als je:

 • Planken of schilderijen recht onder of naast elkaar gaat ophangen.
 • Gaat behangen.
 • Tegels op de muur gaat aanbrengen.
 • Een boekenplank wilt plaatsen.

Voordat je je boor in de muur zet, wil je natuurlijk weten of je niet in een leiding gaat boren. Het kan ook zijn dat je juist moet boren in het rachelwerk achter de muur en niet in het isolatiemateriaal. Daar komt een leidingzoeker bij kijken.  Je huurt een leidingzoeker als je:

 • Een schilderij gaat ophangen.
 • De wasbak in het toilet gaat plaatsen.
 • Rachelwerk om in te boren wilt detecteren.

Een roterende laser van 300 meter projecteert een horizontale lijn in een cirkel van 360°. Waar een kruislijnlaser dus alleen lijnen naar voren projecteert, heeft dit type laser een straal rondom het meetapparaat. Dat is handig als je aan alle kanten dezelfde lijn nodig hebt. Er zijn ook uitvoeringen die extra lijnen projecteren. Je gebruikt een roterende laser als je:

 • Voor het uitlijnen van funderingen en schuttingen.
 • Hoogtes wilt uitzetten voor het straatwerk.
 • Het plafond gaat verlagen.
 • Grote bouwmaterialen gaat uitzetten (indien het meetbereik groot genoeg is).

Meet nauwkeurig de luchtvochtigheid in een ruimte met een vochtmeter. Tijdens het bouwen kan vocht problemen veroorzaken, met een vochtmeter houd je het vochtniveau goed in de gaten en weet je of een ruimte beter moet ventileren. Je kunt een vochtmeter huren om:

 • In de slaapkamer of keuken te bepalen of de ventilatie moet worden verbeterd.
 • Het vochtgehalte in een vloer te bepalen.
 • Hoe vochtig een muur is.
 • Helpen bij het voorkomen of constateren van schimmel of vuile plekken

Wie kan de meetapparatuur huren?

Elke huis, tuin en keuken-klusser kan meetapparatuur huren. Maar GECO Verhuur biedt met haar assortiment ook speciale meetapparaten voor de professionele bouw. Kortom, de meetapparatuur van GECO Verhuur is te huur voor particulieren en bedrijven.