Trilnaald huren

Om het ter plaatse gestorte beton te verdichten, wordt vaak gebruikgemaakt van een trilnaald. Een trilnaald is een holle, metalen cilinder waarin een vibrerend element zit aangebracht. De trilnaald wordt in het beton gedompeld en brengt dus zo de trilenergie direct over op de betonmortel.

Trilnaald verhuur 

Op zoek naar de verhuur van trilnaalden? Wanneer je betonvloeren, funderingen, lateien of balken wilt gaan verdichten is het huren van een trilnaad ideaal. Je hebt verschillende soorten en maten van de trilnaad. De grote trilnaden worden vaak verhuurd voor werkzaamheden waarbij bijvoorbeeld in ondiepe vloeren en betonconstructies lucht verwijderd moet worden. Je hebt ook hoogfrequente trilnaalden. Deze trilnaalden worden vaak verhuurd als er beton moet worden gestort voor bijvoorbeeld een fundering of betonnen muur.

Je leest hier waar je op moet letten bij het huren van trilnaalden. Mocht jouw vraag hier nog niet bij staan, dan kun je natuurlijk bellen.

Wanneer je een trilnaald wilt huren, zijn wij vanuit onze vestiging in Houten gemakkelijk bij je in de buurt. Bovendien kunnen wij vanuit onze vestiging in Wijk bij Duurstede ook alle gereedschappen leveren.

Alles over trilnaalden

Om het ter plaatse gestorte beton te verdichten, wordt vaak gebruikgemaakt van een trilnaald. Je kunt een trilnaald direct huren bij GECO Verhuur. Om je op weg te helpen, hebben wij hieronder een aantal veelgestelde vragen op een rijtje gezet.

Wat is een trilnaald?

Een trilnaald is een holle, metalen cilinder waarin een vibrerend element is aangebracht. De trilnaald wordt in het beton gedompeld en brengt dus zo de trilenergie direct over op de betonmortel.

Hoe gebruik je een trilnaald?

Nadat je het beton hebt gestort, kun je de trilnaald gaan gebruik. Om het insluiten van luchtbellen te voorkomen, is het eerst noodzakelijk om gedoseerd en systematisch het beton te storten.

Voor een verdere gelijkmatige verdeling kan een betonschop of een hark worden gebruikt. Vervolgens gebruik je een trilnaald om het beton in een regelmatig patroon en met korte tussenafstanden te verdichten. De trilnaald mag dus niet worden gebruikt om hopen betonmortel mee te verdelen. Dit kan namelijk leiden tot ontmenging en dus kwaliteitsverlies.

De trilnaald dient te allen tijde verticaal in de betonspecie te worden gestoken. Om de koeling van de betontrilnaald hoef je je gelukkig niet druk te maken. Een trilnaald wordt namelijk gekoeld door zijn warmte af te geven aan het beton. Indien je een relatief dunne vloer wilt verdichten, dan zie je dat de trilfles een deel boven het oppervlakte uitsteekt. Daarom is een trilnaald met korte trilfles zeker aan te bevelen.

Tijdens het verdichten van betonmortel met behulp van een trilnaald klinkt het betonmengsel in en zie je luchtbellen aan de oppervlakte verschijnen. Als je ziet dat het beton een glanzende laag begint te vertonen, is het tijd de trilnaald uit het betonmengsel te halen. Doe dit echter wel met beleid. Als je de betontrilnaald namelijk te snel uit het beton wilt trekken, kunnen er opnieuw holle ruimten ontstaan.

Welke trilnaald heb ik nodig?

Op het moment kun je de volgende trilnaald huren bij GECO Verhuur. Mocht je andere tilnaalden liever gebruiken, horen wij dat graag!