Ladder huren

Met het huren van een ladder kun je snel en gemakkelijk op hoogte werken. De ladders zijn eenvoudig te verplaatsen en kun je in een korte tijd op veel verschillende hoogtes en plekken komen. Bij GECO Verhuur zijn meerdere ladders te huur. Zo zijn reformladders makkelijk voor vrijstaande klussen. En met een dakladder of optrekladder kun je tot grote hoogte komen.

Ladder verhuur 

Als je op zoekt bent naar een ladder, ben je bij GECO Verhuur aan het juiste adres. Wij zijn in de buurt vanuit onze vestiging in Houten. Bovendien kunnen wij vanuit onze vestiging in Wijk bij Duurstede ook alle ladders leveren. Mocht je een ladder een hele lange tijd nodig hebben? Dan kun je het overwegen om de ladder te kopen. Dit kan bij onze eigen verkoopafdeling GECO Verkoop. 

Daarnaast kun je bij GECO Verhuur terecht voor advies voor jouw klus. Onze ervaren verhuurmedewerkers staan voor je klaar. Ook kun je hier lezen waar je op moet letten bij het huren van een ladder. Mocht jouw vraag hier nog niet bij staan, dan kun je natuurlijk bellen. Bij GECO Verhuur vind je alles voor het huren van reformladders, dakladders of optrekladders. Samengevat, GECO Verhuur is het verhuurbedrijf voor het huren van ladders.

Alles over ladders

Ladders zijn onmisbaar bij werkzaamheden op hoogte. Je haalt hem zo uit je klusbus of haalt hem bij GECO Verhuur snel langs. Voor een klusje op hoogte is een ladder het ideale hulpstuk. Moet je langer op hoogte werken dan is het raadzaam om een hoogwerker of steiger te huren.

Welke ladder gebruik je voor welke klus?

Bij GECO Verhuur zijn de volgende soorten ladders te huur:

Dakladders zijn ideaal voor het beklimmen van hellende daken. Doordat de ladder voorzien is een haak en wielen aan de bovenzijde . Met de wielen rijd je de ladder gemakkelijk over het dakvlak tot de nok, vervolgens draai je de ladder en de beugel achter de nok, zodoende kan je veilig naar de nok klimmen.

Optrekladders zijn ladders welke je tegen de gevel plaatst. Door middel van een touw is de ladder uit te schuiven tot de gewenste lengte. Dit kost je minder kracht en werkt snel. Een optrekladder gebruik je een klein (schoonmaak-)klusje op hoogte hebt.

Reformladders, ook wel A-ladders genoemd, zijn ladders welke een combinatie zijn tussen een ladder en een trap. Je kan deze combinatieladder in een A-stand zetten en alsnog uitschuiven, maar ook tegen een gevel zetten en uitschuiven. Een reform opsteekladder is zeer geschikt voor allerlei klussen in en om het huis, van dakgoten reinigen tot heggen snoeien. Dankzij de veelzijdigheid van een reformladder zijn het niet alleen thuisklussers, maar ook de professionals die een reform-ladder huren.

Een 2-delige ladder kun je zowel gebruiken als een opsteekladder of in een A-stand. Het voordeel van een tweedelige ladder is dat je deze in A-stand op verschillende plekken vrijstaand kunt gebruiken. Je kunt tweedelige ladders kopen bij GECO Verkoop.

Tips bij het plaatsen van een ladder

Controleer de lengte: Zorg dat de ladder lang genoeg is. Zo moet de ladder minstens 1 meter boven de rand van het werkvlak uitsteken.

Controleer de ondergrond: Een ladder plaats je altijd op een vlakke en stevige ondergrond. Met stoeptegels is de ondergrond makkelijk te verstevigen. Zet de ladder niet op losse planken, kratten of zand.

Controleer de hoek van de ladder: Een hoek van 75 graden is het meest ideaal. Test dit eenvoudig door de punt van je schoenen tegen de voeten van de ladder te plaatsen en vervolgens je armen naar voren te strekken. Kun je de ladder makkelijk vastpakken dan is de hoek in orde

Wanneer is een ladder veilig geplaatst?

Een ladder is niet toegestaan als werkplek wanneer je een ander, veiliger arbeidsmiddel, zoals een rolsteiger of hoogwerker, kan gebruiken. Indien je geen andere arbeidsmiddelen toe kan passen, is gebruik toegestaan bij lichte en kortstondige werkzaamheden.

Wil je toch veilig op een ladder een klusje kunnen doen, zorg er dan voor dat je:

  • altijd minimaal drie contactpunten met de ladder hebt, twee handen en één voet of twee voeten en één hand.
  • niet verder reikt dan een armlengte.
  • minder dan 4 uur op de ladder staat.
  • boven windkracht 6 de ladder niet gebruikt.
  • minder kracht uitoefent dan 100 N, zoals sloophamers, hogedrukreinigers, slijptollen enz.
  • geen gereedschap of materialen van meer dan 10 kg mee de ladder op neemt.

Hoe beklim je een ladder?

Beklim de ladder altijd met het gezicht naar de ladder toe. Zorg dat je altijd 3 contactpunten met de ladder houdt. Beklim de ladder niet met meerdere personen tegelijk.