Schroefstempels huren

Schroefstempels dienen ter ondersteuning van bouwprojecten. Bij GECO Verhuur hebben diverse lengtes bouwstempels standaard op voorraad. De stempels worden voornamelijk verhuurd aan bouwbedrijven, aannemers en overige klussers. Bij GECO Verhuur kun je terecht voor betrouwbare schroefstempels. Als je slechts een aantal stempels nodig hebt, geen probleem. Maar wij bekijken ook graag grote projecten met grote aantallen schroefstempels inclusief stapelrekken.

Schroefstempel verhuur 

Voor het ondersteunen van een bouwproject is het huren van schroefstempels zeer geschikt. Bouwstempels in combinatie met baddinghout vormen de perfecte combinatie om ondersteuning te bieden. De schroefstempels voldoen aan alle veiligheidseisen, hebben allemaal een voetversteviging en zware gaffel en zijn volledig gegalvaniseerd. Dankzij een zware schroefbus met hol schroefdraad blijft er weinig vuil in het schroefdraad achter, waardoor de verstelling soepel verloopt.  Bouwstempels heb je in verschillende lengtes. Zo heb je altijd een schroefstempel die geschikt is voor jouw klus.

Onze ervaren verhuurmedewerkers staan voor je klaar. Ook kun je hier lezen waar je op moet letten bij het huren van een schroefstempel. Mocht jouw vraag hier nog niet bij staan, dan kun je natuurlijk bellen. Wij helpen je graag.

Wanneer je een schroefstempel wilt huren, zijn wij vanuit onze vestiging in Houten gemakkelijk bij je in de buurt. Bovendien kunnen wij vanuit onze vestiging in Wijk bij Duurstede ook alle stempels leveren.

Alles over schroefstempels

Schroefstempels of ook wel bouwstempels zijn onmisbaar voor een veilige ondersteuning van je bouwproject. Hieronder vind je veelgestelde vragen omtrent het huren van schroefstempels.

Wat is een schroefstempel?

Het begrip ‘schroefstempel’ betreft de definitie voor een bepaald soort hulpmateriaal of constructie die zowel de horizontale- als verticale krachten kunnen trotseren. Dit is dan ook hard nodig, want bij het bouwen van een woning zijn de krachten nog niet op de juiste manier verdeeld. Hierdoor is het gebouw nog relatief onstabiel en moeten er hulpmiddelen gebruikt worden om deze beter te verdelen.

Wanneer huur je een schroefstempel?

Bouwstempels of schroefstempels worden bijvoorbeeld veelvuldig gebruikt bij het plaatsen van speciale vloeren of grootschalige veranderingen aan de constructie van de woning. Wanneer wanden verwijderd worden is het bijvoorbeeld van essentieel belang dat het gebouw onderstempeld is. Anders loopt men het risico dat de constructie instort en de veiligheid van de omstanders en de werknemers op de bouw in gevaar komt.

Hoe bouw je een schroefstempel op?

Aan de hand van onderstaande stappen kunnen je schroefstempels plaatsen.

 1. Maak of laat een stempelplan maken: Zorg dat je van tevoren weet hoeveel bouwstempels je nodig hebt en waar je de schroefstempels wilt of moet plaatsen.
 2. Schroefstempel plaatsen
  1. Schuif de schroefstempel tot ongeveer de benodigde lengte uit en breng daarna de draagpen aan
  2. Breng daarna met behulp van de ”fijninstelling” de schroefstempel op de juiste hoogte aan
  3. Breng de schroefstempel verticaal aan
  4. Zorg dat de belasting op de bouwstempel centrisch wordt aangebracht
  5. Zorg dat de belasting wordt overgebracht door de draagpen
  6. Plaats de vork van de stempels overhoeks onder enkele badding