Houtkloofmachine huren

Een houtklover huur je om hout te kloven voor bijvoorbeeld een houtkachel. In de herfst en winter is het heerlijk om lekker warm bij de houtkachel te zitten. Het is wel belangrijk om voldoende hout op voorraad te hebben. Bij hout kloven splits je stukken hout in kleine stukken. Met een houtkloofmachine bespaar je veel tijd en energie in vergelijking met een bijl.

Houtkloofmachine verhuur 

Een kloofmachine is een machine die veelal in de tuin wordt gebruikt wordt. De houtklover of ook wel houtkloofmachine, houtkliever of kliefmachine genoemd, wordt gebruikt om houtstammen te kloven. Zo maakt je eenvoudig van grote stukken hout meer compacte blokken. Bijvoorbeeld om mooi brandhout voor de openhaard te kloven. 

Je leest hier welke houtkloofmachine jij nodig hebt! En waar je op moet letten bij het kloven van hout. Mocht jouw vraag hier nog niet bij staan, dan kun je natuurlijk bellen. Wij helpen je graag. Wanneer je een houtkloofmachine wilt huren, zijn wij vanuit onze vestiging in Houten gemakkelijk bij je in de buurt. Bovendien kunnen wij vanuit onze vestiging in Wijk bij Duurstede ook alle houtklovers leveren.

Alles over houtkloofmachines

Een houtklover wordt gebruikt om houtstammen te kloven. Zo maakt je eenvoudig van grote stukken hout meer compacte blokken

Wat is een houtkloofmachine?

De houtklover heeft vele benamingen. Deze tuinmachine wordt ook wel houtkliever, kloofmachine, houtkloofmachine of kliefmachine genoemd.

Houtklovers zijn gemaakt om houtstammen te kloven (klieven/splijten) tot brandhout. Het zijn krachtige machines, waarbij het resultaat gemeten wordt in het aantal ton (duizend kilo) drukkracht. Een kloofmachine met meer drukkracht, heeft meer vermogen en kan groter/zwaarder/harder hout kloven. 

Waarom hout kloven?

Het kloven van hout is belangrijk, omdat het haardhout dan veel sneller en vollediger droogt, het vuur gemakkelijker aangaat en de uitstoot van de kachel vermindert.

Welke houtkloofmachine moet ik huren?

Bij GECO Verhuur kun jede volgende kloofmachine huren.

Hoe kan ik een houtkloofmachine vervoeren?

De benzine houtkloofmachine beschikt over een trekhaak. Hierdoor kun je de houtkloofmachine vervoer achter je auto mits je zelf ook een trekhaak hebt. Als dit niet het geval is, kan GECO Verhuur de houtkloofmachine ook bezorgen en ophalen bij je.

De elektrische houtklover weegt 150 kg en is redelijk van formaat. Met de volgende afmetingen (142 x 84 x 65 cm) is deze gemakkelijk te vervoeren op een aanhangwagen enkelasser