Schaftwagen huren

Een schaftkeet kun je huren als uitstekende plek voor jou als klusser om uit te rusten. Het is een comfortabele plek om een bammetje te schaften. De schaftwagens bieden plek voor minstens 6 personen. En zijn voorzien van stoelen, tafels, elektriciteitspunten en een airco. De schaftwagenunit is makkelijk te verplaatsen en opnieuw te stempelen. Je zet hem dus neer waar het jou uitkomt.

Schaftwagen verhuur 

Ben je van plan om een tijd buiten aan de slag te gaan? Een schaftwagen is erg handig om te huren wanneer jij of jouw collega’s buiten aan het werk zijn. De schaftwagen is voorzien van verwarming en verlichting en is zeker bij koud of nat weer een fijne plek om te schaften.

Onze ervaren verhuurmedewerkers staan voor je klaar. Ook kun je hier lezen waar je op moet letten bij het huren van een schaftwagen. Mocht jouw vraag hier nog niet bij staan, dan kun je natuurlijk bellen.

Wanneer je een schaftwagen wilt huren, zijn wij vanuit onze vestiging in Houten gemakkelijk bij je in de buurt. Bovendien kunnen wij vanuit onze vestiging in Wijk bij Duurstede ook alle schaftketen leveren.

Alles over schaftwagens

Een schaftwagen is erg handig om te huren wanneer je werknemers in dienst hebt die buiten aan het werk zijn. De schaftwagens zijn ingericht met een tafel, stoelen en airco.  De schaftwagen is voorzien van verwarming en verlichting en is zeker bij koud of nat weer een fijne plek om even in te pauzeren. De schaftwagens zijn geschikt voor snelwegverkeer. 

Wat is een schaftwagen?

Een schaftwagen is een ander woord voor bouwkeet of werfkeet. Het zijn allemaal tijdelijke en verplaatsbare huisvesting voor bouwvakkers of andere klussers op de bouwplaats.

Primair is een bouwkeet bedoeld als ruimte om te schaften en voor pauzes. Daarnaast wordt er gereedschap en materialen in opgeslagen, zodat deze niet dagelijks terug genomen hoeven te worden.

Wat is het verschil tussen snelverkeer en langzaam verkeer?

Het belangrijkste verschillende tussen de schaftwagens is of het legaal is om de weg op te mogen. Een snelverkeer-uitvoering schaftwagen is gekeurd door het RDW. Deze schaftwagens beschikken over een eigen kenteken en mogen dus de openbare weg op.

De langzaamverkeer schaftwagens daarentegen, staan niet geregistreerd. De schaftwagen voor langzaam verkeer mag alleen met snelheidsbeperkt voertuig worden verplaatst. Met een maximum van 25km/mag je de schaftwagen vervoeren.

Hoe hard mag je met een schaftwagen rijden?

De schaftketen van GECO Verhuur zijn uitgevoerd met een gegalvaniseerd onderstel en is gekeurd door het RDW. Omdat een snelverkeer bouwkeet beschikt over een eigen kenteken, mag je deze keet gewoon over de openbare weg vervoeren met een auto of vrachtwagen. Je mag er zelfs mee de snelweg op! Uiteraard dien je je dan wel te houden aan de daar geldende maximale snelheid van 80 km per uur. Dankzij het lage gewicht van onze schaftwagens mag je deze gewoon met rijbewijs B vervoeren (BE dus niet benodigd). 

Wanneer is een schaftwagen verplicht?

Even lekker een dampende kop koffie drinken, een paar boterhammen naar binnen werken en weer door. Veel klussers denken zo.

Maar het is zelfs verplicht voor een werkgever om personeel op de bouw de ruimte te geven om rustig en veilig pauze te kunnen houden. Zonder een schafkeet is er op veel bouwputten geen ruimte om veilig en rustig te kunnen schaften. Bovendien moet je ook niet willen dat werknemers ergens op de bouwplaats hun lunch nuttigen. Dit kan tot zeer gevaarlijke situaties leiden.