Hoogwerker huren

Je kunt bij het verhuurbedrijf GECO Verhuur diverse hoogwerkers huren. Hoogwerkers zijn er in veel verschillende soorten en maten. Elke hoogwerker is weer anders en is te huur voor verschillende klussen. Bij GECO Verhuur kun je terecht voor aanhanger hoogwerkers en autohoogwerkers. Ook hebben wij meerdere knikarmhoogwerkers. Zoals de knikarmhoogwerkers op accu en knikarmhoogwerker op diesel. Verder kun je bij GECO Verhuur accu schaarhoogwerkers en diesel schaarliften huren. Wanneer je een spinhoogwerker of een telescoophoogwerker wilt huren, kun je ook bij GECO Verhuur terecht.

Hoogwerker verhuur 

Wanneer je een hoogwerker wilt huren, ben je bij GECO aan het juiste adres. Vanuit onze vestiging in Houten zijn wij gemakkelijk bij je in de buurt. Bovendien kunnen wij vanuit onze vestiging in Wijk bij Duurstede ook alle hoogwerkers leveren.

Daarnaast kun je bij GECO verhuur terecht voor advies voor jouw klus. Onze ervaren verhuurmedewerkers staan voor je klaar. Ook kun je hier lezen waar je op moet letten bij het huren van een hoogwerker. Mocht jouw vraag hier nog niet bij staan, dan kun je natuurlijk bellen. Wij helpen je graag.

Dus wanneer je op zoekt ben naar het huren van hoogwerkers, kun je bij ons terecht. Want bij ons kun je aanhangerhoogwerkers of autohoogwerkers huren. Verder hebben wij een breed assortiment aan knikarmhoogwerkers op accu en knikarmhoogwerkers op diesel. Daarnaast worden er vaak telescoophoogwerkers verhuurd. Ook kun je bij ons terecht voor diesel schaarhoogwerkers. Maar veruit de populairste hoogwerkers zijn de schaarhoogwerkers op accu en de spinhoogwerkers

Alles over hoogwerkers

Hoogwerkers zijn er voor vele toepassingen. Het is hierom van belang dat je weet waarvoor je de hoogwerker wilt gaan gebruiken. Wil je de hoogwerker binnen of juist buiten gebruiken? Om veilig te kunnen werken is het ook belangrijk om te weten op wat voor een soort ondergrond de hoogwerker moeten komen te staan. 

Wat is eigenlijk een hoogwerker?

Een hoogwerker is een verzamelnaam voor alle machines waarmee je op een veilige manier op hoogte kan werken. Hoogwerkers worden vooral veel gebruikt in de industrie, bouw en de groensector.

Een hoogwerker heeft een hydraulische arm die op een of meerdere plaatsen kan scharnieren, met aan het eind een platform of bak. Hoogwerkers kunnen op verschillende manieren worden aangedreven. De meest voorkomende manier is door middel van een diesel- en/of elektromotor, met accu’s. Daarnaast zijn er hoogwerkers, die door middel van netspanning aangedreven zijn. Een combinatie van twee aandrijfwijzen komt voor, zoals bijvoorbeeld een combinatie van diesel en accu’s.

Welke soorten hoogwerkers zijn er te huur?

Om te zorgen dat je veilig op hoogte kunt werken, kan je bij GECO verhuur verschillende soorten hoogwerkers huren: de aanhangerhoogwerkerspinhoogwerker, autohoogwerker, schaarhoogwerker accu en diesel schaarlift,  knikarmhoogwerker op accu en knikarm op diesel en de telescoophoogwerker.

Welke hoogwerker heb ik nodig?

Het soort hoogwerker dat je nodig hebt voor jouw klus is sterk afhankelijk van de bereikbaarheid, de afmeting, locatie en het terrein waarop jouw klus wordt uitgevoerd.

Aanhangerhoogwerkers zijn gemakkelijk te vervoeren. Een aanhangerhoogwerker is eenvoudig achter een auto of bus te koppelen, zodat je op meerdere plaatsen per dag kunt werken. Bovendien is een hoogwerker op aanhanger voorzien van stempelpoten en daardoor licht van gewicht en dus makkelijk te verplaatsen.

Autohoogwerkers zijn de oplossing als je op één dag meerdere klussen op verschillende locaties hebt. Deze hoogwerker is heel gemakkelijk van de ene naar de andere plek te rijden. Dankzij de compacte afmetingen kan je ook op smalle en kleine locaties werken. Dit maakt de autohoogwerker zeer geschikt voor werkzaamheden in woonwijken of winkelstraten.

Knikarmhoogwerkers zijn multi-inzetbaar en zowel binnen als buiten te gebruiken. Bij GECO verhuur hebben wij zowel de knikarmhoogwerker op accu als de knikarmhoogwerker op diesel. De knikhoogwerker combineert reikwijdte met een bepaalde knikhoogte, hierdoor zijn zelfs moeilijk bereikbare plekken erg makkelijk te bereiken. Je kunt knikarmhoogwerkers verrijden met het platform op volle hoogte. Voor jou betekent dat efficiënter werken en het scheelt je veel tijd. Knikhoogwerkers zijn flexibele alleskunners die wij vaak verhuren aan glazenwassers, installateurs en hoveniers.

Masthoogwerkers zijn verticaalhoogwerkers waarmee je efficiënt op hoogte werken. Deze masthoogwerkers zijn onder te verdelen in eenpersoonshoogwerkers, low level hoogwerkers en zelfrijdende verticaalmasthoogwerkers.

Zo is een eenpersoonslift compact waardoor vervoeren op een aanhanger of in een lift geen probleem is. Deze aluminium hoogwerkers zijn niet op hoogte te verrijden, werken meestal op 230 V en zijn daarom zeer laag in gewicht. De eenpersoonshoogwerker worden daarom vaak gebruikt in beursgebouwen.

Wil je op hoogte kunnen rijden, maar toch licht in gewicht zijn. Dan is er de low level hoogwerker. Deze verticaalhoogwerker is zeer compact en past daardoor in bijna elke lift. Een zeer variabel bereik en kleine draaicirkel maakt de masthoogwerker enorm wendbaar en uitermate geschikt voor inpandige werkzaamheden in kantoorgebouwen, bedrijfsruimten en kleine ruimtes om bijvoorbeeld onderhoud te verrichten aan plafonds. Masthoogwerkers hebben daarnaast het voordeel dat ze niet afgestempeld hoeven worden.

Wil je veilig een lamp boven een stelling kunnen vervangen, huur dan een verticale masthoogwerker. Deze verticaalhoogwerker is een zelfrijdende eenpersoonshoogwerker die recht omhoog gaat, maar dankzij een jib-arm ook zijdelings werken kan. De masthoogwerker met jib of Toucan kan bijna altijd op volle hoogte voor en achteruit rijden. Masthoogwerkers worden vaak gebruikt door elektro- en onderhoudsbedrijven voor bijvoorbeeld het vervangen lampen. Ook is het prettig werken in magazijnen tussen stellingen en in fabriekshallen met de verticaalhoogwerker. Voor inpandige onderhouds-, service-, en montagewerkzaamheden is de verticaalmasthoogwerker dus perfect om te huren.

Schaarhoogwerkers zijn compact en hebben een groot platform, waardoor er veel werkruimte op hoogte is. Kenmerkend voor de schaarlift is het hoge hefvermogen van de machine. Naast een accu-schaarhoogwerker is er ook de diesel schaarhoogwerker. De elektrische schaarlift is zeer geschikt voor binnenwerk, terwijl de diesel schaarlift weer geschikt is voor buiten.

De accu schaarhoogwerker is ideaal om te huren als je bijvoorbeeld recht onder de werkzaamheden moet zijn of langs vlakke wanden en gevels moet werken. Schaarliften accu zijn zowel binnen als buiten inzetbaar zijn mits de ondergrond vlak is. Dit maakt de schaarhoogwerker accu de juiste hoogwerker voor jouw klus. Met speciale banden die geen strepen achterlaten, zogeheten non-marking wielen, laat je geen strepen achter op de vloer. Electrische schaarhoogwerkers zijn ondanks compacte afmetingen vaak op volle hoogte te verrijden.

Zoals gezegd is een ruwterrein lift voor buiten gebruik. Dankzij vierwielaandrijving kan deze dieselschaarhoogwerker gemakkelijk over elk bouwterrein rijden. Een ruwterrein schaarhoogwerker heeft automatische afstempeling. Hierdoor staat een schaarhoogweker diesel stabiel op elke ondergrond.

Spinhoogwerkers zijn zeer populair, doordat ze zowel binnen als buiten inzetbaar zijn. Deze spiderhoogwerkers hebben namelijk een benzine en een 230 Volt aandrijving. Bovendien is een spin hoogwerker zeer compact, smal en licht van gewicht. Door de compactheid kan een spinhoogwerker vaak door elke deur. Door zelfrijdend vermogen en wendbaarheid is een spider hoogwerker ook zeer makkelijk te gebruiken. Dankzij rupsbanden is ruwterrein geen probleem. Dit samen met een minimale bodemdruk zorgt voor een brede inzetbaarheid van deze hoogwerkers.

Telescoophoogwerkers worden vaak ingezet voor gevelreiniging, schilderwerkzaamheden en het snoeien van bomen. Een telescoop hoogwerker kenmerkt zich door de uitschuifbare mast waarmee je in één rechte lijn omhoog gaat, waardoor je op moeilijk bereikbare plaatsen kunt komen. Ook is een telescopische hoogwerker zelfrijdend en op volle hoogte te verrijden. Dankzij vierwielaandrijving is een telescoophoogwerker geschikt voor ruwterrein.

Is een certificaat verplicht bij het huren van een hoogwerker?

Een hoogwerker certificaat is officieel niet verplicht, maar de ARBO-wet stelt wel dat de werkgever moet zorgen dat het personeel voldoende kundig is om veilig met een hoogwerker te werken.

Wie mag een hoogwerker bedienen?

Een hoogwerker mag alleen bediend worden door een persoon van minimaal 18 jaar oud. Tijdens het werken met een hoogwerker mogen onbevoegden niet binnen het bereik van de hoogwerker komen. Om te voorkomen dat men getroffen wordt door vallende voorwerpen of wordt aangereden door de hoogwerker dient het werkterrein afgezet of afgeschermd te worden.

Wie mag een hoogwerker bedienen?

In principe is er voor het werken met een hoogwerker geen rijbewijs vereist.

Hoe werkt een hoogwerker?

Een hoogwerker bestaat uit een bak waar werknemers in kunnen staan. Deze bak wordt met hulp van een hydraulische arm op en neer bewogen. Een hoogwerker zorgt er op deze manier voor dat er op grote hoogtes een stuk veiliger gewerkt kan worden dan met bijvoorbeeld een ladder en geeft meer flexibiliteit. Laat het verhuurbedrijf jou alles uitleggen of volg (eventueel bij hen) een cursus om een hoogwerker te bedienen. Zorg altijd dat je goed weet hoe een hoogwerker werkt voordat je met de machine gaat werken.