Verlengkabels huren

Met een verlengkabel zorg jij dat jouw apparaten in én om het huis , op de bouwplaats of evenement voorzien worden van stroom. Er zijn verschillende soorten kabels die stroom doorvoeren. Zoals de welbekende kabelhaspel. Een haspel is gemakkelijk uit te rollen en zorgt voor die extra meters waardoor jij je apparatuur kan blijven gebruiken. Bovendien verhuren wij ook de 16 A verlengkabel. Een kabel nodig waar meer ampère wordt gevraagd? Dan komt een stroomkabel 32 A goed uit of zelf een verlengkabel voor 63 ampère.

Verlengkabel verhuur 

Er zijn verschillende soorten verlengkabels en verdeelkasten. Als je veel en lange kabels nodig hebt, kan het een goed idee zijn om naast je benodigde vermogenskabels ook een kabelhaspel en verlengsnoer te huren. Met een kabelhaspel kun je makkelijk en snel je kabels uit- en oprollen en met het verlengsnoer kun je er op vertrouwen dat je kabels niet te kort zullen zijn. Je kunt alle kabels in verschillende lengtes huren, dus bedenk goed hoe lang jouw kabels moeten zijn. Als je bijvoorbeeld een groot evenement organiseert, heb je misschien langere kabels nodig dan voor een grote verbouwklus. Ook is het goed om je apparatuur op een verdeelkast aan te sluiten, die de stroom vanaf je generator of andere stroomvoorziening onder controle houdt om kortsluiting te voorkomen. Stroomkabels maken een verbinding tussen aggregaten en onze verdeelkasten. Klussers die deze kabels vaak huren zijn met name de industrie, de bouw en evenementenorganisaties.

Je leest hier waar je op moet letten bij het huren van stroomkabels. Mocht jouw vraag hier nog niet bij staan, dan kun je natuurlijk bellen.

Wanneer je een stroomkabel wilt huren, zijn wij vanuit onze vestiging in Houten gemakkelijk bij je in de buurt. Bovendien kunnen wij vanuit onze vestiging in Wijk bij Duurstede ook alle stroomkabels leveren.

Alles over verlengkabels

Huur je verlengkabels bij GECO Verhuur voor een betrouwbare aansluiting van verdeelkasten, aggregaten en machines. De verlengkabels zijn te huur in diverse maten en soorten. GECO Verhuur verhuurt alleen waterdichte verlengkabels die geschikt zijn voor buitenopstelling. Wil je weten welke dikte of lengte verlengkabel je het beste kunt huren? Kijk dan hieronder.

Wat is een verlengkabel?

Een verlengkabel is een elektriciteitskabel bestaande uit koperdraden met een rubberen, neopreen of vinyl ommanteling. Het wordt ook wel elektriciteitssnoer, kabel waardoor elektrische stroom gaat of voedingskabel genoemd.

Hoe zorg je dat je veilig werkt met stroomkabels?

Als je stroomkabels niet lang genoeg zijn kun je dit eenvoudig oplossen door een verlengkabel te huren. Met een verlengsnoer verbind je moeiteloos al jouw kabels met de gewenste stroomvoorziening. Bedenk hoe lang jouw kabel minstens moet zijn, dan is de juiste keuze bij het huren zo gemaakt.

Het belangrijkste is daarentegen wel dat je veilig werkt met stroomkabels. Let op onderstaande tips om veilig te werken met verlengkabels:

  • Wij checken de kabels altijd op breukjes, scheurtjes of andere beschadigingen. Het kan geen kwaad om bij langdurig gebruik het zelf ook te controleren.
  • Als een verlengkabel opgerold is, moet je hem volledig afrollen voor je hem onder spanning brengt. Dit om te voorkomen dat de kabel zou smelten door oververhitting.

Kun je een kabel ergens ophalen en vervolgens ergens anders terugbrengen?

Ja zeker! Je kunt eenvoudig een verlengkabel ergens ophalen om vervolgens ergens anders terug te brengen. Dit kun je aangeven bij je reservering en dan is het geen enkel probleem!