Stut Alone stempels huren

Wil je tijdens werkzaamheden aan een gevel op een veilige manier het metselwerk ondersteunen? Dan is de Stut Alone stempel ideaal! Een Stut Alone kun je huren wanneer je bij een bestaande muur een opening wilt maken. Door de inzet van een Stut stempel maak je een opening zonder meer metselwerk te slopen dan nodig is.

Stut-alone stempel verhuur 

Je kunt een Stut Alone stempel huren voor het ondersteunen van het metselwerk bij het maken van uitsparingen in of bij renoveren van een gevel. Wij verhuren een complete set bestaande uit een gevelstempel met bijbehoren schroefstempel. Door een stut-alone te huren werk je op een veilige manier aan het metselwerk. Een groot voordeel van de Stut Alone is dat deze stempel een lip heeft die je in een voeg plaatst, hierdoor hoef je geen metselwerk te slopen. Door deze handige vinding bespaar je tijd en geld.

Onze ervaren verhuurmedewerkers staan voor je klaar. Ook kun je hier lezen waar je op moet letten bij het huren van een stut-alone stempel. Mocht jouw vraag hier nog niet bij staan, dan kun je natuurlijk bellen.

Wanneer je een stut-alone stempel wilt huren, zijn wij vanuit onze vestiging in Houten gemakkelijk bij je in de buurt. Bovendien kunnen wij vanuit onze vestiging in Wijk bij Duurstede ook alle stempels leveren.

Alles over stut-alone stempels

Wil jij op een veilige manier het metselwerk tijdelijk ondersteunen tijdens verbouw- of renovatiewerkzaamheden? Dan is het huren van een stut-alone stempel ideaal. 

Wat is een stut-alone stempel?

Stut Alone stempel, ook wel Stut, Stand Alone, Gevelstut of Gevelwip genoemd. 

De Stut Alone heeft een lip die in een voeg geplaatst wordt. Hierdoor beschadigd het metselwerk niet en is achteraf herstellen dus overbodig. Een Stut Alone kan door één persoon bediend worden dankzij het hefboom-principe. Je bespaart hiermee dus niet alleen tijd, maar ook geld.

Bij GECO verhuren wij de Stut Alone BW02 en de BW03 (XL).

Wanneer huur je een stut-alone stempel?

Wanneer je een uitsparing in een bestaande muur of gevel wilt maken zonder de hele muur te hoeven slopen. Denk hierbij aan een raam of deur in bestaande muur realiseren, maar ook bij het plaatsen van een uitbouw is een stut-alone stempel een onmisbaar hulpstuk. Een Stut Alone zorgt er dus voor dat je een muur kan opvangen en later kan stutten. Ook achteraf stellen is niet langer nodig.

Voordelen:

  • Tijdsbesparing doordat de stempel werkt met het hefboomprincipe en hierdoor door één persoon kan worden aangebracht.
  • Geldbesparing door de tijdsbesparing en doordat er geen breekwerk nodig om de gevelstut stempel aan te brengen.
  • Geen beschadiging van het metselwerk. De stutalone stempel heeft een stempelwip. Deze wordt aangebracht in het voegwerk, waardoor breken van het metselwerk niet meer nodig is. Achteraf stellen is niet meer nodig.
  • Makkelijk te vervoeren.

Hoe bouw je een stut-alone stempel op?

  1. Plaats de bovenkant/stalen lip van de Stut Alone in een uitgeslepen voeg. De onderkant van de gevelstempel klemt tegen de muur.
  2. Stel de verbindingsstang (zit aan de boven en onderkant vast) op de juiste hoogte in, zodat de boven en onderkant horizontaal staan. Zet de stang vast. 
  3. Plaats de schroefstempel.
  4. Draai de schroefstempel omhoog totdat de Stut Alone klemt tegen het metselwerk.