Steigermateriaal huren

Werken op hoogte doe je veilig met verschillend steigermateriaal. Bij GECO Verhuur kun je terecht voor al het steigermateriaal voor jouw klus. Hoef je slechts tot de dakrand? Dan kun je een kleinere rolsteiger huren. Bij klussen op het dak of bij de dakkapel, is een dakkapelsteiger handig. Ander steigermateriaal van GECO Verhuur is een kamersteiger. Dit steiger wordt voor klussen in én om het huis gebruikt. Renovatieklus waar je voor langere tijd op hoogte moet werken? Dan kun je gebruik maken van het gevelsteiger. Zo zijn er nog meer steiger materialen te huur bij GECO Verhuur. Op deze pagina ontdek jij welke jij nodig hebt.

Steigermateriaal verhuur 

Steigers zijn er in verschillende soorten en maten. Heb je bijvoorbeeld lichte onderhouds- en renovatiewerkzaamheden? Dan kan je het beste een rolsteiger huren. Deze is verrijdbaar en makkelijk te monteren. Mocht je werkzaamheden hebben op bijvoorbeeld een dak , dan kan je de dakkapelsteiger huren en eenvoudig monteren aan de gehuurde rolsteiger, zodat je makkelijk en veilig kunt werken. Naast de rolsteiger en de dakkapelsteiger kan ook een kamersteiger gehuurd worden voor onderhoudswerkzaamheden en is daarnaast handig voor installatiewerkzaamheden. De gevelsteiger is een ander soort steiger en dient voor de grote renovatieprojecten.

Maar naast deze soorten steigers, kun je ook steigermaterialen huren bij GECO Verhuur. Bijvoorbeeld de metselsteigers of metselprofielen. Deze zijn handig voor het opmetselen van (grotere) muren. Ook kun je bij GECO Verhuur losse steigerdelen huren als je nét dat ene onderdeel mist.

Onze ervaren verhuurmedewerkers staan voor je klaar en zetten het steigermateriaal graag voor je klaar in een aanhanger. Ook kun je hier lezen waar je op moet letten bij het huren van steigermateriaal. Mocht jouw vraag hier nog niet bij staan, dan kun je natuurlijk bellen. Wij helpen je graag.

Wanneer je steigermateriaal wilt huren, zijn wij vanuit onze vestiging in Houten gemakkelijk bij je in de buurt. Bovendien kunnen wij vanuit onze vestiging in Wijk bij Duurstede ook alle materialen leveren.

Alles over steigermateriaal

Steigermateriaal is een verzamelnaam voor al het materiaal wat je gebruikt om een steiger te bouwen. Maar ook extra hulpmiddelen zoals dakschragen

Wanneer huur je steigermateriaal?

Wanneer je lichte onderhouds- en renovatiewerkzaamheden? Dan kan je het beste een aluminium rolsteiger huren. Dit steiger is verrijdbaar en makkelijk te monteren.

Mocht je werkzaamheden hebben op bijvoorbeeld een dak, dan kan je het daksteiger huren. Het daksteiger is los op te bouwen. Maar een dakkapelsteiger is eenvoudig te monteren aan het gehuurde rolsteiger, zodat je makkelijk en veilig kunt werken.

Naast een rolsteiger en dakkapelsteiger kan je ook een kamersteiger huren. Dit kan voor onderhoudswerkzaamheden en is daarnaast handig voor installatiewerkzaamheden. Ben je meer op zoek naar een steiger die je kunt huren voor binnenshuis? Dan is de kamersteiger een goede optie.

Het gevelsteiger is een ander soort steiger. Deze steiger is snel op te zetten en je kan een gedeelte of de complete gevel in de steigers zetten.

Als je met een groter project aan de slag moet, is een rondom steiger geschikter. Deze steiger kan je prima uitbouwen wanneer nodig en is overal inzetbaar.

Als je op grote hoogte moet werken, kan je wellicht gaan voor een trappentoren. Dankzij de tussenladders kan je met deze steiger veilig naar verschillende werkniveaus lopen.

Hoe bouw je steigers veilig op?

Elk steiger heeft eigen opbouwvoorschriften. GECO Verhuur geeft daarom per steiger een opbouwhandleiding mee. Hierin staat stap voor stap beschreven hoe je de steiger veilig kunt opbouwen. Onze ervaren verhuurmedewerkers geven ook graag de benodigde tips en adviezen.

Belangrijk is dat de steiger niet gaat hellen; een steiger mag maximaal 1 cm per meter overhellen. Plaats de steiger om deze reden op een verharde ondergrond en gebruik bij het opbouwen van een steiger altijd een waterpas. Ook is het gebruik van stabilisatoren aan te raden. GECO Verhuur levert deze er kosteloos bij. Wil je de steiger liever door ons laten opbouwen, dan kan GECO Verhuur dat verzorgen.

Hoe vervoer ik steigermateriaal?

Veel steigermateriaal kan vervoerd worden aan de hand van aanhangers. Met name de open aanhangers zijn geschikt voor het vervoeren van diverse soorten steigers. Wij helpen je graag met inladen en zelfs grotere steigers passen in aanhangers. Als je zó veel steigers nodig hebt dat zelfs de grootste aanhanger onvoldoende capaciteit heeft, dan kun je er voor kiezen om het te laten bezorgen door ons.

Kan ik steigermateriaal ergens huren en vervolgens ergens anders terugbrengen?

Uiteraard! Je kan het steigermateriaal ophalen bij de ene vestiging en vervolgens terugbrengen bij de andere vestiging. Als je dit aangeeft bij je reservering, houden wij er rekening mee en dan is het geen probleem.