Heater huren

Voor verschillende toepassingen kun je heaters huren. Om er ’s avonds warm bij te zitten op je terras, huur je een terrasheater voordeel is dat er geen stroom voor nodig is. Voor dat feestje in de tuin, kun je ook een gasheater huren. Daarnaast kun je een woning of ruimte door middel van een elektroheater (eventueel in combinatie met een bouwdroger) snel verwarmen en drogen. Dieselheaters en zijn geschikt voor de grotere oppervlakten, zoals bedrijfshallen.

Heater verhuur 

Heaters zijn er voor allerlei toepassingen. Een makkelijke manier om een ruimte, zoals een werkplaats, warm te krijgen is het huren en gebruiken van een gasheater. Een gasheater werkt eenvoudig: warmte afkomstig van de gas ontvlamming wordt met een elektrisch aangedreven ventilator de ruimte ingeblazen. Terrasverwarming is te huur in allerlei soorten en maten. Er zijn terrasheaters op gas en op elektro terrasheater. Deze laatste variant werkt met straling, namelijk infrarood. De elektroheater is ideaal om te huren voor het drogen en verwarmen van bouwprojecten of tijdelijke ruimtes. Met deze heater wordt de woning of ruimte snel verwarmd en gedroogd. Een groot voordeel van elektroheaters is dat zij geen zuurstof gebruiken en daardoor ook geen vocht produceren.

Mocht je liever een heater willen kopen in plaats van huren? Bij GECO Verkoop kun je alle kachels kopen.

Daarnaast lees je hier waar je op moet letten bij het huren van heaters. Mocht jouw vraag hier nog niet bij staan, dan kun je natuurlijk bellen. Wanneer je een heater wilt huren, zijn wij vanuit onze vestiging in Houten gemakkelijk bij je in de buurt. Bovendien kunnen wij vanuit onze vestiging in Wijk bij Duurstede ook alle heaters leveren.

Alles over heaters

De mobiele heaters van GECO Verhuur worden op vele manieren toegepast in alle sectoren van bouw tot privégebruik en van industrie tot dienstverlening. Onze heaters zorgen voor directe of indirecte maar altijd efficiënte en flexibele warmte om een aangenaam klimaat te garanderen.

Hoe werkt een heater?

Hoe een heater werkt is afhankelijk of de heater op gas werkt of op elektriciteit.

Bij een gasheater werkt dit in de grote lijnen als volgt. De verwarming is met een regulator mechanisme aan de gasfles verbonden. Op het moment dat de verwarming wordt aangezet, wordt de regelklep geopend. Hierdoor zal het gas naar de brander stromen. Een elektrische ontsteking zorgt ervoor dat de branders aangaan en daadwerkelijk warmte zullen afstralen. Hier gaat enige tijd overheen. De temperatuur moet immers hoog genoeg zijn om stralingswarmte af te geven. 

Een elektroheater daarentegen werkt anders. Een elektrische terrasverwarmer of elektroheater maakt gebruik van een infraroodlamp of een verwarmingselement om elektrische stroom om te zetten in warmte. Dit laatste spiraalvormige onderdeel wordt ook wel aangeduid als een heatpanel. Een elektrische terrasverwarmer wordt ook wel een infrarood straler genoemd.

Waar heater plaatsen?

Waar je een heater wilt plaatsen is sterk afhankelijk van wat je wilt verwarmen. Misschien belangrijker, wat de omgeving is waar je de heater plaatst. Daarom kunnen wij je een aantal tips mee geven voor het plaatsen van een heater:

De terrasheater lamp heeft een vermogen van 1.500 Watt daarom adviseren wij deze ongeveer 2 meter van de vloer gemeten op te hangen. 

Bij infraroodheaters is het volgende ook van kracht. Stel je eens voor: de eerste zonnestralen komen op in het voorjaar en de mogelijkheid is er om op het terras iets te drinken. Ga je met je gezicht richting de zon zitten of met je rug richting de zon? De meerderheid zal met het gezicht richting de zon gaan zitten, omdat dit als warmer ervaren wordt. Precies zo werkt het ook met een infrarood heater! Wanneer de warmte van voren komt, wordt de warmte beter ervaren. Daarnaast raakt de straling je op een groter vlak.

Zorg er altijd voor dat je voldoende ventilatie hebt in de ruimte waar je een gaskanon gebruikt. Voor een volledige en veilige verbranding van propaan of butaan is namelijk voldoende verse lucht nodig. Is deze lucht niet aanwezig? Dan kan er koolmonoxide vrijkomen, met alle nare gevolgen van dien.