Leidingzoeker huren

Je kunt bij GECO Verhuur snel en eenvoudig een leidingzoeker huren. Een leidingzoeker helpt je met het vinden van elektrische leidingen in een muur. Hiermee kan je bijvoorbeeld in een muur boren zonder bang te zijn een leiding te raken. Leidingzoekers kunnen ook hout- en staalconstructies in de muur, vloer of het plafond vinden.

Leidingzoeker verhuur 

Wil je een gat in de muur boren, maar weet je niet waar de leidingen lopen? Met een leidingzoeker zie je precies waar je wel en niet kan boren. Vooral als je als professional of fanatieke doe-het-zelver regelmatig gaten in muren boort, bestaat het risico om door een leiding, stroomkabel of houten constructie te boren. Helemaal als je geen bouwtekening hebt, blijft het boren een gok. Gebruik daarom daarom een leidingzoeker om schade, kosten en gedoe achteraf te voorkomen.

Onze ervaren verhuurmedewerkers staan voor je klaar. Ook kun je hier lezen waar je op moet letten bij het huren van een leidingzoeker. Mocht jouw vraag hier nog niet bij staan, dan kun je natuurlijk bellen.

Wanneer je een leidingzoeker wilt huren, zijn wij vanuit onze vestiging in Houten gemakkelijk bij je in de buurt. Bovendien kunnen wij vanuit onze vestiging in Wijk bij Duurstede ook alle leidingzoekers leveren.

Alles over leidingzoekers

De leidingzoeker is een ideaal instrument voor het detecteren van elektrische leidingen of het opsporen van metaal in bijvoorbeeld muren. Dat komt goed van pas wanneer je een gat wilt boren in een betonnen wand.

Wat is een leidingzoeker?

Een leidingzoeker wordt soms ook wel muurzoeker of muurscanner genoemd. Een leidingzoeker is een toestel dat je helpt om verborgen kabels en leidingen op te sporen. 

Hoe werkt een leidingzoeker?

De leidingzoeker zendt een elektronisch signaal uit dat reageert op de dichtheid en de samenstelling van materialen in de muur. Deze signalen weerkaatsen in de muur en geven feedback aan het toestel.

Hoe gebruik je een leidingzoeker?

Wanneer je wilt beginnen met een leidingzoeker, doe je alle metalen sieraden af. Deze kunnen de de werking van de leidingzoeker beïnvloeden, waardoor de resultaten niet meer kloppen. Doe daarom altijd je horloge en sieraden af, naast dat dat sowieso veilig is tijdens het klussen.

De leidingzoeker raakt soms in de war van statische elektriciteit op de muur. Deze statische elektriciteit wordt veroorzaakt door de temperatuur en vochtigheidsgraad van de kamer. Bij warme of vochtige kamers komt dit daarom meer voor en slaat de leidingzoeker onterecht aan. Gelukkig is er een gemakkelijke oplossing: plaats je hand plat op de muur op een paar decimeter afstand van de detector. Zo bouw je de statische elektriciteit af en werkt de detector weer goed.

Zorg ervoor dat er geen andere elektrische apparaten in de buurt staan. Deze maken de leidingzoeker minder nauwkeurig. Ook metaalhoudende bouwmaterialen en met aluminium gecoate isolatiematerialen beïnvloeden de precisie van de leidingzoeker. Houd hier dus rekening mee.

Heb je een voorwerp in de muur gedetecteerd? Beweeg de leidingzoeker daarna minstens 3 keer langs dit punt. Hierdoor bepaal je nog preciezer de locatie van het voorwerp in de muur. Beweeg de leidingzoeker in een rechte lijn met een lichte druk over de ondergrond, zonder hem tussendoor op te tillen.

Er is een maximale diepte waarin de leidingzoeker het materiaal waarneemt. Lees in de handleiding hoe diep deze detectie is voor jouw model en houd hier rekening mee. Per detectiemodus is de detectiediepte ook verschillend. Zo is de maximale detectiediepte in de betonmodus bijvoorbeeld dieper dan die in de droogbouwmodus.

Onder sommige omstandigheden, als er bijvoorbeeld veel water of metaal in de muur zit, worden onder spanning staande geleiders niet goed gedetecteerd. De diepte in de muur van de geleider speelt ook mee in de kracht van het signaal. Raadpleeg daarom ook andere informatiebronnen, zoals bouwplannen, om te controleren waar de kabels lopen.

Hoe goed je ook meet, het kan altijd voorkomen dat je een kabel over het hoofd ziet. Zet daarom altijd de stroom uit voordat je in muren boort. Je wilt niet het risico lopen om een onder spanning staande geleider te raken.