Houtversnipperaar huren

De houtversnipperaar is geschikt voor het versnipperen van alle soorten groenafval uit de tuin. Of het nu gaat om takken, schors of bladeren. Met een houtversnipperaar haksel je takken in een mum van tijd. De grote opening van de hakselaar vergemakkelijkt het verwerken van kromme en vertakte takken. De snippers die uit de houtversnipperaar komen, hebben als voordeel dat ze voor de tuin hergebruikt kunnen worden.

Houtversnipperaar verhuur 

Als je snoeiwerk hebt verricht en het groen en de takken wilt versnipperen, is het huren van een versnipperaar ideaal. De versnipperaars kunnen zowel groen materiaal als hout versnipperen; afhankelijk van de dikte van de takken/stam. Veel hout te versnipperen? Huur dan een mobiele versnipperaar met veel vermogen. Je leest hier welke versnipperaar jij nodig hebt! Mocht jouw vraag hier nog niet bij staan, dan kun je natuurlijk bellen. Wij helpen je graag.

Wanneer je een versnipperaar wilt huren, zijn wij vanuit onze vestiging in Houten gemakkelijk bij je in de buurt. Bovendien kunnen wij vanuit onze vestiging in Wijk bij Duurstede ook alle versnipperaars leveren.

Alles over versnipperaars

Wat doe je met je tuinafval tijdens het opknappen van jouw tuin? Doe het in de hakselaar. Takken, groenafval, of snoeiresten het kan allemaal in de hakselaar. De houtversnipperaar heeft vele voordelen. Zo neemt het na het versnipperen minder ruimte in, waardoor je voordeliger meer af kunt voeren. Je kunt het snipperafval natuurlijk ook hergebruiken. Waar je allemaal op moet letten bij het huren van een houtversnipperaar lees je hier.

Wat is hakselen?

Hakselen is het verkleinen van snoeiafval, zoals takken, haagscheersel en kleine stammetjes. Het versnipperde hout, de gebroken schors en het versneden blad kunnen als mulchlaag gebruikt worden of ze kunnen gecomposteerd worden.

Veiligheidstips bij een versnipperaar

Hakselaars werken met zeer scherpe messen. Om verwondingen te voorkomen, hebben we een aantal veiligheidsinstructies voor je op een rijtje gezet.

 • Voordat je gebruik maakt van de houtversnipperaar, dien je de gebruikershandleiding zorgvuldig te lezen.
 • Nooit met je handen in de hakselaar komen wanneer de machine aan staat. Ook niet als er een tak vast zit of wat dan ook.
 • Ga niet recht achter de vultrechter staan, maar ernaast.
 • De hakselaar moet altijd stabiel staan.
 • Wanneer je de machines ingeschakeld hebt, wacht je eerst tot deze de volledige snelheid heeft en pas dan vul je de hakselaar met materiaal.
 • Geen grotere stammen dan de maximale diameter invoeren.
 • Is de hakselaar verstopt? Zet de motor uit.
 • Kinderen moeten uit de buurt van de hakselaar gehouden worden.
 • Draag beschermende kleding zoals handschoenen, een helm met gezichtsbescherming, een veiligheidsbril, goed schoeisel en gehoorbescherming. Bekijk hier de PBM’s.

Hoe kan ik hout versnipperen?

Hout is erg verschillend. Geen enkele tak is precies hetzelfde. Wij willen je graag twee tips meegeven die er voor zorgen dat het versnipperen je zo makkelijk mogelijk afgaat:

 • Versnipper meteen na het kappen of snoeien. De takken zijn dan zachter dan droog hout en laten zich makkelijker versnipperen.
 • Stop geen dikkere takken in de hakselaar dan aanbevolen voor de machine. Zo loopt de machine niet vast en maakt je hem niet stuk.