Glasdrager huren

Op zoek naar een glasdrager? Bij GECO Verhuur kun je gemakkelijk een glasdrager huren. De glasdrager gebruik je voor het veilig tillen van glas. Doordat je bij ons twee glasdragers krijgt, kun je met z’n tweeën het glas verplaatsen.

Glasdrager verhuur 

Voor het verplaatsen van glas kun je bij GECO Verhuur terecht. Dankzij onze pompzuigers en zuigheffers kun je zware, vlakke materialen zoals glas veilig en makkelijk tillen. De glasdragers die je bij ons kunt huren zijn verdeeld in 2-punts glasdragers en 3-punts glasdragers. Kortom verschillende varianten met variërende handgrepen, die allemaal andere voordelen en toepassingen hebben.

Je leest hier waar je op moet letten bij het huren van glasdragers. Mocht jouw vraag hier nog niet bij staan, dan kun je natuurlijk bellen.

Wanneer je een glasdrager wilt huren, zijn wij vanuit onze vestiging in Houten gemakkelijk bij je in de buurt. Bovendien kunnen wij vanuit onze vestiging in Wijk bij Duurstede ook alle bouwkasten leveren.

Alles over glasdragers

Het tillen van glas is vaak een belangrijke taak. Je huis is bijvoorbeeld niet af zonder juist geplaatste ramen. Hiervoor kun je handmatige glasdragers gebruiken. Moet je zwaardere glasplaten dragen? Kijk dan eens naar de glasliften.

Wat is een glasdrager?

Een glasdrager is een handig stuk gereedschap dat gebruikt wordt om het dragen van glasplaten zo eenvoudig en veilig mogelijk te maken.

Waarom een glasdrager huren?

Het beetpakken van een glasplaat is niet zonder risico. Door de scherpe randen van een glasplaat kun je je snel in je handen snijden. Je kunt natuurlijk dikke werkhandschoenen dragen, maar dat maakt het werken met glasplaten er niet eenvoudiger op. Het gebruik van een glasdrager lost deze problemen eenvoudig en efficiënt op. Door een glasdrager op de glasplaat te zetten en de hendels over te halen zuigt de glasdrager zich op de glasplaat vast en is deze eenvoudig te verplaatsen.

Hoe werken met glasdragers?

Het werken met glasplaten vraagt om de nodige voorzorgsmaatregelen. Een glasplaat is dun en glad en heeft vaak scherpe randen. Daarnaast is een glasplaat vaak zwaar en groot. Waardoor het niet eenvoudig is om de glasplaat te hanteren. Om je handen te beschermen tegen snijden, kun je natuurlijk werkhandschoenen dragen. Maar doordat een glasplaat dun is kan deze door zijn gewicht gemakkelijk door je handschoenen glijden. Hierdoor kan de glasplaat vallen, beschadigd raken of zelfs helemaal stuk vallen.

Wil je een glasplaat in een sponning monteren? Dan moet je de glasplaat aan de bovenkant beethouden en hem met de onderkant in de sponning proberen te manoeuvreren. Dit is een bijzonder lastig karwei, zeker als het om een grote plaat glas gaat. Om deze klus een stuk gemakkelijker en ook een heel stuk veiliger te maken, kun je glasdragers huren.