Slijper huren

Een slijper is een populair soort gereedschap om te huren bij GECO Verhuur. De slijper wordt gebruikt om hard materiaal doormidden te slijpen of niet te breken. Een slijper huren is erg handig als je tegels slijpen. Ook voor plavuizen en metalen buizen is een slijper ideaal. Slijpers dienen ook voor het afbramen van metaal zodat je het daarna kunt lassen.

Slijper verhuur 

Je kunt een slijper huren als je materiaal doormidden wilt slijpen wat met een zaag niet lukt omdat het materiaal te hard is of omdat het anders breekt. Een slijper huren is erg handig als je badkamertegels of keukentegels moet slijpen/snijden. Ook voor plavuizen en metalen buizen is een slijper ideaal. Slijpers dienen ook voor het afbramen van metaal zodat je het daarna kunt lassen. Om echter tegels te slijpen heb je een niet heel krachtige haakse slijper nodig. Moet je zwaarder werk verrichten, bijvoorbeeld het slijpen van geulen in wanden of het op maat snijden van betonnen randen of stoeptegels, dan kun je een krachtiger model slijper huren

Je leest hier waar je op moet letten bij het huren van slijpers. Mocht jouw vraag hier nog niet bij staan, dan kun je natuurlijk bellen. Wij helpen je graag.

Wanneer je een slijper wilt huren, zijn wij vanuit onze vestiging in Houten gemakkelijk bij je in de buurt. Bovendien kunnen wij vanuit onze vestiging in Wijk bij Duurstede ook alle slijpers leveren.

Alles over slijpers

Wist je dat de haakse slijper van GECO Verhuur is uitgevoerd met vibration control? Deze weetjes en meer tips bij het huren van een haakse slijper lees je hier.

Wat is een slijper?

Een haakse slijper wordt ook wel slijptol of flex genoemd. Het is een gereedschap dat bestemd is voor de bewerking van metaal, steen, hout en speksteen. De slijpschijf van een haakse slijper staat in tegenstelling tot die van de elektrische slijpmachine haaks ten opzichte van het gedeelte met de motor. De slijpschijf is verwisselbaar. Er zijn vier varianten verkrijgbaar:

 • Slijpschijven voor steenachtig materiaal
 • Slijpschijven voor staal
 • Afbraamschijven bestemd voor het wegslijpen van bramen en dergelijke van staal
 • Wolfraam- of widia-freeschijven bestemd voor de bewerking van hout en speksteen.

Wanneer huur je een slijper?

Haakse slijpers zijn voor meerdere doeleinde van de toepassing. Kortom, meer redenen om een slijper te huren. Een haakse slijper, ook wel slijptol genoemd, is reuze handig voor het:

 • zagen, slijpen, van steen en metaal
 • verwijderen van metaalbramen en roest
 • polijsten van metaal
 • borstelen van metaal en steen

Welke slijper heb ik nodig?

De haakse slijper heeft zijn naam te danken aan het feit dat de slijpschijf haaks op de motor staat. De  haakse slijpers hebben een schijfdiameter van 125mm of 230mm. Welke het beste is voor jouw klus is afhankelijk van je gebruik. De  125mm varianten zijn goed voor thuisgebruik, zijn erg wendbaar.

Natuurlijk geldt hoe groter je schijfdiameter is, hoe groter je bereik. Dus moet je diepe sleuven maken, kies dan voor een slijper met een 230mm schijfdiameter. Wanneer je zoekt naar haakse slijpers zal de term softstart je niet ontgaan zijn. Een softstart zorgt ervoor dat de slijper langzamer op gang komt. Hierdoor houd je de slijper gemakkelijker onder controle wanneer je hem aan zet.

Veilig een haakse slijper gebruiken

Als tips willen we je de volgende aandachtspunten meegeven:

 • Houd de haakse slijper altijd goed en stevig vast;
 • Houd zicht op je werk;
 • Draag te allen tijde een veiligheidsbril en nauwsluitende handschoenen (bekijk hier PBM’s of koop ze bij een vestiging);
 • Belast de machine niet zozeer dat deze in toeren gaat minderen (door te harde belasting);
 • Zorg dat jouw omgeving veilig is en goed verlicht, bijvoorbeeld door een bouwlamp.