Diesel heftruck huren

Wanneer je op zoek bent naar de verhuur van diesel heftrucks, ben je bij GECO Verhuur aan het juiste adres. Je kunt namelijke verschillende diesel heftrucks huren bij ons. Wanneer er piektijden zijn bij je bedrijf, kun je met een diesel heftruck extra werk verrichten zodat je productie niet stil komt te liggen.

Diesel heftruck verhuur 

Op zoek naar een diesel heftruck? Dan ben je bij GECO Verhuur aan het juiste adres. Diesel heftrucks zijn handig voor het probleemloos laden, lossen en verplaatsen van vracht op verharde buitenterreinen. De heftruck diesel wordt veel gebruikt bij op- en overslagplaatsen in de buiten lucht. Wanneer je een diesel heftruck wilt huren, zijn wij vanuit onze vestiging in Houten gemakkelijk bij je in de buurt. Bovendien kunnen wij vanuit onze vestiging in Wijk bij Duurstede ook alle heftrucks leveren.

Daarnaast kun je bij GECO Verhuur terecht voor advies voor jouw klus. Als je bijvoorbeeld twijfelt over welke heftruck je nodig hebt voor jouw klus, helpen wij je graag. Onze ervaren verhuurmedewerkers staan klaar om jou van informatie te voorzien. Ook kun je hier lezen waar je op moet letten bij het huren van een heftrucks. Mocht jouw vraag hier nog niet bij staan, dan kun je natuurlijk bellen.

Dus als je een diesel heftruck nodig hebt, huur je hem bij GECO Verhuur. Wij verhuren verschillende type heftrucks diesel. Zo kun jij altijd een juiste diesel heftruck huren bij ons.

Alles over diesel heftrucks

Voor het vervoeren van zware last in de buitenlucht, kun je gebruik maken van een heftruck op diesel. Deze heftrucks zijn krachtig en kunnen voor een lange tijd worden gebruikt.

Welk rijbewijs heb je nodig voor een diesel heftruck?

Je hebt niet persé een rijbewijs nodig om een heftruck op diesel te mogen besturen. Daarnaast betekent het ook niet dat als je een autorijbewijs of ander rijbewijs hebt, dat je een heftruck makkelijk kunt besturen.

De minimum leeftijd voor het besturen van een heftruck is daarentegen wel 18 jaar. Het certificaat kan behaald worden zonder autorijbewijs. Jongeren tot 18 jaar mogen alleen rijden onder toezicht. Medewerkers van 16, 17 jaar (dus ook hulpkrachten en vakantiekrachten) mogen wel een heftruck bedienen als:

  • Zij een gedegen instructie hebben gehad, dit moet aantoonbaar zijn, bijvoorbeeld d.m.v. een heftruckcertificaat
  • Er tijdens het bedienen structureel toezicht wordt gehouden

Is een certificaat verplicht bij een diesel heftruck?

In de kortste zin van het antwoord: nee.

Maar er komt natuurlijk een maar. Een heftruckcertificaat is niet verplicht. Vanuit Arbowetgeving wordt echter wel deskundigheid voor het rijden op een intern transportmiddel, zoals de heftruck, vereist. Ook stelt deze wetgeving dat een werkgever zijn werknemers een veilige werkplek moet garanderen. Een verzekeraar kan dit als voorwaarde in een verzekeringspolis opnemen. Je kan stellen dat een werknemer die niet goed weet hoe hij veilig met een heftruck moet werken, gevaar kan opleveren voor zichzelf en anderen. Een werknemer die met een heftruck werkt, of dit nu incidenteel of fulltime is, moet dus geschoold zijn in het werken met een heftruck.

Met een heftruckcertificaat kun je echter wel aantonen dat je een heftruck cursus gevolgd en succesvol afgerond hebt. Volgens de Arbowet is een werkgever verplicht is om voldoende en goede instructies te geven. Hoe die instructies eruit moeten zien, staat niet vermeld. In het algemeen word je geacht:

  • De heftruck goed te besturen en bedienen
  • Zorgvuldig en geconcentreerd te werken
  • Veilige werkmethoden te hanteren
  • Gevaren te herkennen

Welke diesel heftruck heb ik nodig?

Je kunt bij GECO Verhuur meerdere heftrucks op diesel huren. Hieronder hebben wij de verschillende diesel heftrucks op een rijtje gezet.