Afkortzaag huren

Afkortzaag huren? Met een afkortzaag kun je verschillende soorten materialen zagen. De afkortzaag van GECO Verhuur wordt het meest gehuurd voor het in verstek zagen van houten plinten en  op maat zagen van laminaat of hout. Met de zaagmachine heb je ook de mogelijkheid om in een hoek te zagen. Voor het zagen van een hoek in verstek of in dubbelverstek is het huren van een afkortzaag dus de oplossing.

Afkortzaag verhuur 

Voor het afkorten van verschillende materialen is het huren van een afkortzaag een ideale uitkomst. Met deze zaag kun je bijvoorbeeld balken of laminaat netjes op maat zagen. Het grote voordeel van een afkortzaag, is dat deze ook in een hoek kan zagen. Voor het zagen van een hoek in verstek of in dubbelverstek is het huren van een afkortzaag dus de oplossing. 

Je leest hier waar je op moet letten bij het huren van afkortzagen. Mocht jouw vraag hier nog niet bij staan, dan kun je natuurlijk bellen.

Wanneer je een afkortzaag wilt huren, zijn wij vanuit onze vestiging in Houten gemakkelijk bij je in de buurt. Bovendien kunnen wij vanuit onze vestiging in Wijk bij Duurstede ook alle afkortzagen leveren.

Alles over afkortzagen

Gebruikmakend van het juiste zaagblad is een afkortzaag de ideale tool voor het met grote precisie zagen van bijvoorbeeld houten balken, aluminium of laminaat. Met een afkortzaag ook schuin en in verstek zagen. Door de vormgeving van een afkortzaag is het zagen van zeer brede werkstukken niet mogelijk, al wordt dit wel deels opgevangen door de trekfunctie die op de afkortzaag van GECO Verhuur aanwezig is.

Wat is een afkortzaag?

Als je staven, buizen, balken, latten, kokers of andere profielen moet zagen, kun je hiervoor het beste een afkortzaag gebruiken. Dit is een soort radiale cirkelzaag waarmee je uiterst nauwkeurig je materiaal kan afkorten of in verstek kan zagen.

Het is een handige draagbare en opklapbare machine die bestaat uit een cirkelzaagblad die in sommige gevallen boven een draaibare tafel hangt. Dit maakt het mogelijk om mooie hoeken te zagen.

Wanneer huur je een afkortzaag?

Een afkortzaag kun je huren voor het op maat zagen van diverse materialen zoals metaal, hout en kunststof. Je kunt er echter geen staal mee zagen. Voor deze materialen zijn verschillende zaagbladen beschikbaar. Daarbij is het verstandig om het zaagblad extra te koelen bij het zagen van harde materialen. Hiermee voorkom je dat het zaagblad vast slaat of extra hard slijt. 

Een afkortzaag wordt ook wel een radiaalzaag of een verstekzaag genoemd. Deze benaming refereert aan de mogelijkheid om het materiaal in een bepaalde hoek (in verstek) af te zagen. Een afkortzaag is in staat om zowel horizontaal als verticaal te draaien onder een hoek van 45 graden.