LPG heftruck huren

Je kunt bij GECO Verhuur diverse LPG heftrucks huren. De LPG vorkheftrucks van GECO Verhuur zijn voorzien van een zuinige LPG motor. Door de beperkte uitstoot van schadelijke uitlaatgassen is het toegestaan deze vorkheftrucks binnen te gebruiken. Deze heftrucks zijn geschikt voor binnen en buiten gebruik, zoals magazijnen of bedrijfsterreinen.

LPG heftruck verhuur 

GECO Verhuur is het juiste adres als je op zoek bent naar een LPG heftruck. LPG heftrucks zijn combinaties van maximale wendbaarheid en hoge prestaties. Dit is ideaal voor laad- en loswerk. LPG heftrucks hebben stalen vorken en worden aangedreven door een LPG motor. Hiermee kan je zware materialen verplaatsen. Daarom wordt een LPG heftruck veel gebruikt in bedrijven met een hoge opslagruimte en in fabrieken. Wanneer je een LPG heftruck wilt huren, zijn wij vanuit onze vestiging in Houten gemakkelijk bij je in de buurt. Bovendien kunnen wij vanuit onze vestiging in Wijk bij Duurstede ook alle heftrucks leveren.

Daarnaast kun je bij GECO Verhuur terecht voor advies voor jouw klus. Als je bijvoorbeeld twijfelt over welke heftruck je nodig hebt voor jouw klus, voorzien wij je graag van het juiste advies. Onze ervaren verhuurmedewerkers staan voor je klaar. Ook kun je hier lezen waar je op moet letten bij het huren van een heftrucks. Mocht jouw vraag hier nog niet bij staan, dan kun je natuurlijk bellen.

Dus als je een flexibele en krachtige heftruck nodig hebt, huur je hem bij GECO Verhuur. Wij verhuren verschillende heftrucks op LPG gas. Zo kun jij altijd de juiste LPG heftruck huren bij ons.

Alles over LPG heftrucks

Heftrucks op gas oftewel LPG heftrucks hebben vele voordelen. Door de beperkte uitstoot van schadelijke uitlaatgassen is het toegestaan deze heftrucks binnen te gebruiken. Deze heftrucks zijn dus geschikt voor binnen en buiten gebruik, zoals magazijnen of bedrijfsterreinen. De LPG heftruck combineert de voordelen van diesel vorkheftrucks en elektrische heftrucks. Terwijl dieselheftrucks buiten worden gebruikt, kunnen elektrische vorkheftrucks binnen in magazijnen gebruikt worden. Maar wat moet je doen als taken voor afhandeling en vervoer een wijziging van binnen naar buiten vereisen? De oplossing is het gebruik van de LPG vorkheftruck. Deze heftrucks kunnen effectief worden gebruikt in beide werkomgevingen.

Welk rijbewijs heb je nodig voor een LPG heftruck?

Je hebt niet persé een rijbewijs nodig om een heftruck te mogen besturen. Daarnaast betekent het ook niet dat als je een autorijbewijs of ander rijbewijs hebt, dat je een heftruck makkelijk kunt besturen.

De minimum leeftijd voor het besturen van een heftruck is daarentegen wel 18 jaar. Het certificaat kan behaald worden zonder autorijbewijs. Jongeren tot 18 jaar mogen alleen rijden onder toezicht. Medewerkers van 16, 17 jaar (dus ook hulpkrachten en vakantiekrachten) mogen wel een heftruck bedienen als:

  • Zij een gedegen instructie hebben gehad, dit moet aantoonbaar zijn, bijvoorbeeld d.m.v. een heftruckcertificaat
  • Er tijdens het bedienen structureel toezicht wordt gehouden

Is een certificaat verplicht bij een LPG heftruck?

In de kortste zin van het antwoord: nee.

Maar er komt natuurlijk een maar. Een heftruckcertificaat is niet verplicht. Vanuit Arbowetgeving wordt echter wel deskundigheid voor het rijden op een intern transportmiddel, zoals de heftruck, vereist. Ook stelt deze wetgeving dat een werkgever zijn werknemers een veilige werkplek moet garanderen. Een verzekeraar kan dit als voorwaarde in een verzekeringspolis opnemen. Je kan stellen dat een werknemer die niet goed weet hoe hij veilig met een heftruck moet werken, gevaar kan opleveren voor zichzelf en anderen. Een werknemer die met een heftruck werkt, of dit nu incidenteel of fulltime is, moet dus geschoold zijn in het werken met een heftruck.

Met een heftruckcertificaat kun je echter wel aantonen dat je een heftruck cursus gevolgd en succesvol afgerond hebt. Volgens de Arbowet is een werkgever verplicht is om voldoende en goede instructies te geven. Hoe die instructies eruit moeten zien, staat niet vermeld. In het algemeen word je geacht:

  • De heftruck goed te besturen en bedienen
  • Zorgvuldig en geconcentreerd te werken
  • Veilige werkmethoden te hanteren
  • Gevaren te herkennen

Welke LPG heftruck heb ik nodig?

Er zijn meerdere heftrucks op gas te huur bij GECO Verhuur. Dit is afhankelijk van het maximale hefvermogen van de heftruck. Om die reden onderscheiden wij de volgende heftrucks. LPG staat trouwens voor liquefied petroleum gas. In België en Nederland wordt hiermee in het algemeen autogas bedoeld.