Trilplaat huren

As je bijvoorbeeld het zandbed voor het straten te verdichten, is een trilplaat de allerbeste keuze. Want met een trilplaat kun je in korte tijd een flinke oppervlakte aantrillen. Een trilplaat is bovendien uitermate geschikt om de vers gelegde bestrating af te trillen. Je kunt bij ons de juiste trilplaat huren voor jouw klus.

Trilplaat verhuur 

Een trilplaat zorgt voor bodemverdichting en wordt vaak gehuurd bij grondwerkzaamheden. De trilplaat is ideaal om te huren wanneer je een oprit, terras of bestrating moet aantrillen. Het wordt aangeraden om voor grote klussen zoals het aftrillen van straatwerk te kiezen voor een grotere trilplaat. Indien je een trilplaat nodig hebt voor een klein project, bijvoorbeeld het aantrillen van grond in je eigen tuin dan is een kleine trilplaat vaak al voldoende. 

Je leest hier welke trilplaat jij nodig hebt! En waar je op moet letten bij het huren van trilplaten. Mocht jouw vraag hier nog niet bij staan, dan kun je natuurlijk bellen naar 085 902 2737. Wij helpen je graag.

Wanneer je een trilplaat wilt huren, zijn wij vanuit onze vestiging in Houten gemakkelijk bij je in de buurt. Bovendien kunnen wij vanuit onze vestiging in Wijk bij Duurstede ook alle trilplaten leveren.

Alles over trilplaten

Trilplaten, elke stratenmaker komt er dagelijks mee in aanraking. Maar ook als je zelf in de tuin aan de slag gaat, is een trilplaat huren prettig. Je leest hier alles over trilplaten en helpen je op weg bij de keuze voor de juiste trilplaat.

Wat doet een trilplaat?

Een trilplaat (ook wel verdichting machine of sleeptriller genoemd) wordt hoofdzakelijk gebruikt om een dichtere pakking van mengsels te krijgen. Men kan de trilplaat gebruiken bij de aanleg van een weg, een stoep zodat de tegels niet verzakken, een oprit, het aantrillen van bestrating of om de bodem te verdichten. Een trilplaat wordt door een elektro-, diesel- of benzinemotor aangedreven.

Hoe werkt een trilplaat?

De trilplaat is geschikt voor het aantrillen van zand en klinkers. De trilplaten van GECO Verhuur zijn naar verhouding compact en makkelijk hanteerbaar.

Aan de hand van het volgende stappenplan kun jij aan de slag met je gehuurde trilplaat.

Voorbereiding van het gebruik

  • Klap de duwbeugel los om zodat je de trilplaat straks kunt verplaatsen
  • De meeste trilplaten zijn voorzien van een wielonderstel. Als deze er niet is, kun je de trilplaat licht slepen. Bij aanwezigheid van een onderstel maak je gebruik van de wielen om de trilplaat hierop te rollen.
  • Als de trilplaat op het startpunt van je klus staat, plaats de wielen terug en vergrendel deze weer.
  • Controleer voor gebruik de brandstof tank. Ondanks dat GECO Verhuur dit altijd vooraf voor je doet, is het handig om te controleren.  Een trilplaat werkt op Aspen 4-takt. Deze koop je  bij het huren van een trilplaat.
  • Als je een trilplaat een langere tijd gebruikt, moet je regelmatig controleren of er nog voldoende brandstof in zit. 
  • Voordat je de trilplaat gaat starten: zorg voor de juiste PBM’s. Waaronder een veiligheidsbril, gehoorkappen, werkschoenen en handschoenen. 

 

Aan de slag met de trilplaat

  • Open de brandstofkraan en schakel de choke in
    Let op: gebruik de choke alleen bij een koude motor
  • De motor is koud als de machine weinig tot geen warmte af geeft en een paar uur niet is gebruikt
  • Zet de aan-uit schakelaar op stand 1; dit is de aan stand.
  • Trek aan het startkoord tot er weerstand is en de de motor aanslaat.
    Let op: Als de motor na meerdere malen niet aangaat, controleer het dan opnieuw of je de juiste stappen hebt doorlopen
  • Wanneer de motor draait, zet de choke voorzichtig weer uit en voer de gashendel licht op
  • Vervolgens merk je dat de trilplaat zelf vooruit wilt bewegen en kun jij aan de slag

 

Als je de machine eenmaal hebt gestart en de trilplaat daarna kort uit doet, hoef je de choke niet weer te gebruiken.

Tot slot, als je de machine wilt stoppen. Draai je de gashendel dicht en draai je vervolgens aan de uit-aan knop.

Welke trilplaat moet ik huren?

Welke trilplaat je wilt huren, is afhankelijk van het soort klus dat je hebt. De keuze voor welke trilplaat is gebaseerd op factoren zoals oppervlakte en ondergrond.

  • Ga je bijvoorbeeld sierbestrating aanleggen in een tuin dan heb je genoeg aan een lichte trilplaat.
    Daarvoor kun je de trilplaat 11 kN huren
  • Wanneer je een oprit gaat aanleggen voor een auto is een iets zwaardere trilplaat voor het grond verdichten nodig.
    Zoals de 20 kN trilplaat.
  • Moet je een volledige klinkerweg of een puinbaan aanleggen, dan heb je de zwaarste trilplaten nodig.
    De krachtige maar zeker handige de trilplaat 65 kN

Heb je een klus waarbij je nog zwaardere trilplaten nodig hebt? Neem dan contact op en wij gaan samen met jou kijken welke andere je kunt huren.

Hoe kun je een trilplaat vervoeren?

Hoe je het went of keert, trilplaten zijn redelijk zwaar. Zelfs de lichtste trilplaat van GECO Verhuur, de 11 kN trilplaat, weegt zelfs 60 kg. Te zwaar om in je eentje te tillen. Naast dat het van de ARBO niet mag is het ook fijner als iemand je een hand helpt bij het vervoeren van een trilplaat.

Sommige trilplaten, waaronder de kleine 11 kN trilplaat, passen zelfs in de kofferbak van een auto. Ook zouden de middelgrote trilplaten in de kofferbak of laadruimte van de bus passen. Echter komt het wel eens voor dat je bus of auto al vol ligt en dus dat er geen ruimte is voor een trilplaat er bij. In die gevallen kun je de trilplaat laten bezorgen of meenemen met een aanhanger. Wij verhuren zelfs een speciale trilplaataanhanger.